Οραση ειναι ενα πολυτιμο δωρο

 
                                                                                     Δευτέρα  20 Ιανουαρίου 2014.
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Τέλος στους φακούς επαφής βάζει ανώδυνα μέσα σε λίγα λεπτά η  διαθλαστική χειρουργική με laser 8ηςγενιάς !
Η επέμβαση είναι σήμερα ακόμα πιο ασφαλής χάρη στις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις και ο ασθενής όχι μόνο αποκτά  ξανά την όραση του αλλά ταυτόχρονα απαλλάσσεται από τους κινδύνους μόλυνσης αλλά και την καθημερινή  έγνοια που έχει  για τους φακούς επαφής .
 «Η επέμβαση  με laser 8ηςγενιάς  δίνει οριστική λύση σε όσους πάσχουν από κάποια διαθλαστική ανωμαλία όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και χρησιμοποιούν φακούς επαφής» τονίζει ο  διαπρεπής  χειρουργός οφθαλμίατρος,  Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής  Αθηνών κ. Ιωάννης Α. Μάλλιας .
Σύμφωνα με τονκ. Ιωάννη Μάλλια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας των laser οι επεμβάσεις διόρθωσης της μυωπίας  το τελευταίο διάστημα είναι ακόμα πιο ασφαλής.
Κι αυτό γιατί τα σύγχρονα laser  8ηςγενιάς  μπορούν να σμιλεύσουν τον κερατοειδή  με 750 μικροσκοπικούς παλμούς  το δευτερόλεπτο! Επίσης διαθέτουν ιχνηλάτη(eye tracker) ο οποίος μπορεί να κάνει μέχρι και 1050 μετρήσεις το δευτερόλεπτο και να << κλειδώνει >>  σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις του ματιού σε έξι επίπεδα/διαστήματα αντισταθμίζοντας κάθε παρέκκλιση του σε χρόνο τριών χιλιοστών του δευτερολέπτου (0.003sec)!
 Τα  laser 8ηςγενιάς  διαθέτουν τεχνολογία  δυο επιπέδων ενέργειας (dual fluence) και λογισμικό για έξυπνη κατανομή των παλμών του   (intelligent thermal control).   Τα παραπάνω  χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν απόλυτη ακρίβεια στην τοποθέτηση των παλμών laser, εξαιρετική ασφάλεια και καταπληκτικά αποτελέσματα.
 Κατά τη διάρκεια της επέμβασης Lasik, για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού ο χειρουργός οφθαλμίατρος χρησιμοποιεί το femptosecond laser, με το οποίο δημιουργεί  κρημνό(flap) στην πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς.  Στη συνέχεια με το  ecximer Laser, σμιλεύει το υποκείμενο στρώμα του κερατοειδούς  και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εστίαση των εισερχόμενων ακτίνων του φωτός στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.
Οι διαθλαστικές επεμβάσεις έχουν εξελιχθεί περαιτέρω το τελευταίο διάστημα με την πρωτοποριακή τεχνική Lasik Extra. Σύμφωνα με τον κ. Μάλλια, τα βήματα που ακολουθούνται στην επέμβαση Lasik Extraπεριλαμβάνουν έναν συνδυασμό της επέμβασης Lasikκαι της διασύνδεσης του κολλαγόνου του κερατοειδούς (crosslinking) που εφαρμόζεται και για την θεραπεία μιας σχετικά συχνής πάθησης που ονομάζεται κερατόκωνος. Συγκεκριμένα, μετά την εφαρμογή του laser ακολουθεί η διασύνδεση του κολλαγόνου του κερατοειδούς που σκοπό έχει την μηχανική ενίσχυση αυτού. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενστάλαξη οφθαλμικού διαλύματος ριβοφλαβίνης (βιταμίνης Β2 για 90sec στο στρώμα του κερατοειδούς και εν συνεχεία ακολουθεί ακτινοβόληση του κερατοειδούς με υπεριώδη ακτινοβολία Α με ειδική συσκευή για 90 δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό η ριβοφλαβίνη σχηματίζει καινούργιους χημικούς δεσμούς με τα κολλαγόνα ινίδια του κερατοειδούς και έτσι  επιτυγχάνεται η ισχυροποίηση του κερατοειδούς και η πρόληψη μιας σπάνιας επιπλοκής που ονομάζεται κερατεκτασία.
Επίσης η πιθανότητα επανεμφάνισης μυωπίας  μειώνεται περαιτέρω καθώς  μειώνεται και η πιθανότητα μόλυνσης λόγω της βακτηριοκτόνου δράσης της υπεριώδους ακτινοβολίας Α.
Υποψήφιοι για την επέμβαση Lasik Εxtra είναι όσοι έχουν σχετικά λεπτό  κερατοειδή, υπερμετρωπία, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για  κερατεκτασία  και  έχουν και υψηλούς βαθμούς μυωπίας.
                                 ΦΑΚΟΙ      ΕΠΑΦΗΣ
Σύμφωνα με τον κ. Μάλλια  οι φακοί επαφής  απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα,  διότι η μακροχρόνια πολύωρη χρήση τους  μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις ,  αλλεργικές αντιδράσεις και βλάβες στα μάτια όπως :
Øέλκος κερατοειδούς (από μύκητες ή ακανθαμοιβάδα),
Ø ερυθρότητα
Øεπιδείνωση της ξηροφθαλμίας .
Øαλλεργικές αντιδράσεις ,
Øασταθή και μη ικανοποιητική όραση ,
Øπτώση βλεφάρου ,
Øανώμαλο  αστιγματισμό ,
Øλέπτυνση  και νεαγγείωση λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης του κερατοειδούς .
 Προβλήματα επίσης μπορεί να προκληθούν από την μηχανική πίεση του φακού επαφής στην επιφάνεια του κερατοειδούς με αποτέλεσμα τη μείωση της ευαισθησίας και με  κίνδυνο να μη γίνουν αντιληπτές πιθανόν κακώσεις της επιφάνειας του.
Επίσης αλλαγές και διάσπαση της δακρυϊκής στοιβάδας, που παρατηρούνται ιδιαίτερα  σε παρατεταμένη χρήση μαλακών φακών επαφής, μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονές και έλκη. www.malliaseye.gr,      210-9320215
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr
   

                                                                                                                             

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>