Χρήσιμα κόλπα στην κουζίνα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

Χρήσιμα κόλπα στην κουζίνα

Για να σε ξεκουράσω, σήμερα θα σου παρουσιάσω μερικά χρήσιμα κόλπα στην κουζίνα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!


Χρήσιμα κόλπα στην κουζίνα όταν χρησιμοποιείς σκόρδο

Για να το ξεφλουδίσεις πιο εύκολα: στήριξε τη ρίζα κάθε σκελίδας σε ένα ξύλο κοπής ή χτύπησε την ελαφρά με τη λαβή ενός μαχαιριού. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, βύθισε τις σκελίδες για 10-15 λεπτά μέσα στο ζεστό νερό.Πιο γρήγορη εκδοχή: βάλε τις σκελίδες σε ένα μπολ με λίγο νερό και ζέστανε τις για 50 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων στο πρόγραμμα «ξαναζέσταμα». Προσοχή όμως, αν το νερό είναι πολύ ζεστό, θα χάσει τη βιταμίνη C.
Για να μην σου κολλήσει: σίγουρα, έχεις παρατηρήσει ότι το κομμένο σκόρδο κολλάει στα δάχτυλα ή στο μαχαίρι. Για να το αποφύγεις, πασπάλισε τις σκελίδες του με λίγο αλάτι, πριν τις κόψεις.
Για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά: επειδή η μυρωδιά του σκόρδου είναι δυσάρεστα επίμονη πάνω στο μαχαίρι ή στο ξύλο κοπής, ξέπλυνε τα καλά με κρύο νερό, γιατί το ζεστό είναι εντελώς αναποτελεσματικό. Μπορείς επίσης να τα τρίψεις πριν τα ξεπλύνεις με μια φέτα λεμόνι. Το ίδιο ισχύει και για τη μυρωδιά που μένει στα χέρια.

Χρήσιμα κόλπα στην κουζίνα για να ελαφρύνεις ορισμένα φαγητά

Ελαφριά ομελέτα: Αν σου αρέσουν οι ελαφριές και αφράτες ομελέτες, χτύπησε τρία αυγά με μια ιδέα σόδα, λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι, ένα φουντούκι βούτυρο και… δεν έχεις παρά να ζεστάνεις το τηγάνι!
Για ελαφρύ πουρέ:Για έναν πουρέ πατάτας παχύρρευστο και ανάλαφρο, πρόσθεσε λίγη σόδα,
αφού ρίξεις το γάλα.
Για πιο αφράτη μαρέγκα:Για να φτιάξεις πιο εύκολα μαρέγκα, μην διστάσεις να προσθέσεις μια ιδέα σόδα πάνω στα ασπράδια, πριν αρχίσεις να τα χτυπάς. Οι μαρέγκες σου θα γίνουν έτσι πιο σφιχτές και πιο αφράτες.
Για πιο σφιχτή μαρέγκα: Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού πριν χτυπήσεις τα ασπράδια θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια μαρέγκα σφιχτή και αφράτη.

Χρήσιμα κόλπα στην κουζίνα για να φτιάξεις πηχτές μαρμελάδες

Οι αρχάριες πολλές φορές δυσκολεύονται να φτιάξουν μαρμελάδες με καλή υφή, κυρίως όταν τα φρούτα είναι πολύ ζουμερά. Αν ετοιμάζεις ένα ζελέ ή μια μαρμελάδα λεμόνι, αφαιρέσε τα κουκούτσια, βάλε τα σε ένα κομμάτι μουσελίνα και άφησε τα να βράσουν με τα λεμόνια και τη
ζάχαρη. Η πηκτίνη που περιέχεται στα κουκούτσια είναι μια φυσική πηκτική ουσία. Μπορείς επίσης να βάλεις λίγο χυμό λεμόνι πάνω στη μαρμελάδα σας μόλις την βάλεις στο βαζάκι, για να την βοηθήσεις να πήξει καλύτερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Πως θα φτιάξεις αρωματισμένο ελαιόλαδο

Η οικονομία στην κουζίνα θέλει φαντασία

Χίλιες και μία ιδέες για την νοικοκυρά

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

2 Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>