Χριστουγεννιάτικο κέικ για να συνοδεύσει γλυκά τον καφέ σου!

Το κέικ είναι μια ψημένη γλυκιά λιχουδιά,και μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το ζεστό ρόφημα ή τον καφέ σου.Το Χριστουγεννιάτικο κέικ που θα σου παρουσιάσω,είναι γεμάτο αρώματα μαζί με τον καφέ σου θα σου χαρίσει μια γλυκιά και ευχάριστη εμπειρία.Φτιάξε το τις μέρες των γιορτών που σίγουρα θα έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεση σου και απόλαυσε το μαζί με την οικογένεια σου.


Για το χριστουγεννιάτικο κέικ θα χρειαστείς:

  •  Λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 800g ανάμικτα φρούτα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι (125ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζανιού (80 ml) κονιάκ
  • 250g ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι (200γρ) καστανή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια (300g) αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι (150γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι (160 γρ) ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο 

Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο κέικ

Βήμα#1

Προθέρμανε το φούρνο στους 150 ° C. Βουτύρωσε μια βαθιά φόρμα 22 εκατοστά στρογγυλή. Βάλε μέσα στη φόρμα 3 στρώσεις χαρτί ψησίματος αντικολλητικό, επεκτείνοντας 5 εκατοστά πάνω το χείλος.

Βήμα#2

Ανακάτεψε το αποξηραμένα φρούτα,το ξύσμα από το πορτοκάλι και το χυμό πορτοκαλιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Αφαίρεσε τα από τη φωτιά και αφήστε για 30 λεπτά να κρυώσει. Πρόσθεσε το κονιάκ και ανακάτεψε καλά.

Βήμα#3

Πρόσθεσε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μείγμα με τα φρούτα και ανακάτεψε τα καλά. Πρόσθεσε τα δυο αλεύρια και τα μπαχαρικά και ανακάτεψε τα όλα μαζί.Πρόσθεσε τα αυγά και ανακατεύεις πάλι. Τακτοποίησε τα αμύγδαλα πάνω από την κορυφή του κέικ.

Βήμα#4

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες και 15 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλεις στο κέντρο του Χριστουγεννιάτικου κέικ ,να βγαίνει καθαρό.Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άλειψε την επιφάνεια του με μαρμελάδα βερίκοκο. Κάλυψε το κέικ με αλουμινόχαρτο.Τύλιξε το σε μια μεγάλη πετσέτα και άφησε το όλη τη νύχτα να κρυώσει εντελώς.

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!!!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικο κέικ με σταφίδες:68 ιδέες για να το διακοσμήσεις!

Κέικ με μπανάνες και καρύδια

Σοκολατένιο κέικ Χριστουγέννων

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>