Χριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes: Δοκιμάστε την τέλεια σπιτική συνταγή

Χριστουγεννιάτικα Red Velvet CupcakesΧριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes: Δοκιμάστε την τέλεια σπιτική συνταγή

Εκτός από τα κλασικά γλυκά των γιορτών, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να φτιάξετε τα αγαπημένα cupcakes των παιδιών.



Όχι όμως τα κλασσικά αλλά εορταστικά σε κόκκινο βαθύ χρώμα. Έτσι, εκτός από την νοστιμιά που είναι δεδομένη, τα cupcakes σας θα είναι Χριστουγεννιάτικα και εντυπωσιακά.

Υλικά
• 80 γρ βούτυρο σε σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ ζάχαρη
• 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 30 γρ κακάo
• 1 κ/σ baking powder
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 240 ml πλήρες γάλα
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 κοφτή κουταλιά food colouring
*προτίμησε το red paste – Christmas Red των Wiltons – Θα βγεί το κόκκινο που πρέπει

για το cream cheese frosting
• 500 γρ τυρί philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 sticks βούτυρο αγελάδας -να έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 και 1/2 κούπες άχνη ζάχαρη περασμένη από κόσκινο

Χριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes: Δοκιμάστε την τέλεια σπιτική συνταγή

Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετούμε χαρτάκια για cupcakes σε 1 ταψί για cupcakes.
-Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο μέχρι τα υλικά μας να έχουν μια αμμώδης υφή και να μην βλέπουμε πουθενά βούτυρο.
-Σε μια κανάτα ή ενα μεγάλο ποτήρι βάζουμε το γάλα τα αυγά και τη πάστα food colouring. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα στα στέρεα συστατικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μείγμα.
-Γεμίζουμε τα χαρτάκια με ένα κουτάλι ή καλύτερα με ένα icecream scoop με το μείγμα μέχρι τα 2/3 τους. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18 -20 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά το ταψάκι στα μισά.
-Ελέγχουμε τα κεκάκια με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγεί στεγνή είμαστε έτοιμες.
-Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν βάλουμε το frosting.
-Στο μίξερ, χτυπάμε το philadelphia, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμο και αφράτο.
-Κρατάμε ενα κεκάκι για το γαρνίρισμα. Σε όλα τα άλλα απλώνουμε το frosting με ένα μαχαίρι. Μην φοβάστε μια χαρά θα βγει.
Θρυμματίζουμε το καβατζωμένο κεκάκι από πάνω για γαρνίρισμα και τα cupcakes είναι έτοιμα.

via

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr