Ελαφρύ γλυκό

Κυριακάτικες γεύσεις

 

 

Υλικά:

2 πακέτα πτι μπερ

2 κουτιά ζελέ

1 κιλό γιαούρτι σακούλας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κονσέρβα κομπόστα ή φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση:

Σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα πτι μπερ αφού πρώτα τα έχουμε ποτίσει ελαφρώς με το σιρόπι της κομπόστας (αν δεν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, τότε τα βρέχουμε με λίγο φρέσκο γάλα).

Φτιάχνουμε το ζελέ της προτίμησής μας σύμφωνα με τις οδηγίες διαλύοντας και τη ζάχαρη (κατά βούληση καλό θα ήταν να μπει λιγότερο νερό στο ζελέ για να μην γίνει πολύ αραιό και δύο κουταλιές από το σιρόπι τις κομπόστας).

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζελέ.

Ρίχνουμε και ψιλοκομμένα φρούτα τις προτίμησής μας (και ότι φυσικά ταιριάζει περισσότερο με το άρωμα του ζελέ).

Βάζουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και όλο το υπόλοιπο από πάνω, το στρώνουμε ωραία ωραία και στολίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Τρώγεται τουλάχιστον μετά από τρεις ώρες στο ψυγείο

Πηγή:

 

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>