Οι κίνδυνοι του να στεγνώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι

Οι κίνδυνοι του να στεγνώνετε ρούχα μέσα στο σπίτι

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ντέιβιντ Ντέννινγκ, το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι θέτει σε κίνδυνο την υγεία ατόμων με ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σοβαρό άσθμα. Ο λόγος είναι ότι τα ρούχα, όταν στεγνώνουν πάνω σε θερμαντικά σώματα, αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο κατά 30%, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.

«Μια μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχει σχεδόν δύο λίτρα νερό, το οποίο εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά το στέγνωμα. Οι περισσότεροι εξ ημών, είτε έχουμε ανοσία στους μύκητες που αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας, είτε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ικανό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις», εξηγεί ο Δρ Ντέννινγκ.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες έχει να κάνει με τον μύκητα της ασπεργίλλωσης, ο οποίος είναι ικανός να προκαλέσει λοιμώξεις στους πνεύμονες. «Στους πάσχοντες από άσθμα ο μύκητας της ασπεργίλλωσης μπορεί να προκαλέσει βήχα και συριγμό, ενώ σε άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, οι πάσχοντες από AIDS και τα άτομα που έχουν αυτό-άνοσα νοσήματα, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν ασπεργίλλωση», διευκρινίζει ο Ντέννινγκ.

Οι ασθενείς που προσβάλλονται από τον συγκεκριμένο μύκητα εμφανίζουν βήχα, πλευρωδυνία, πυρετό, δύσπνοια και ταχύπνοια.

Ο ίδιος συμβουλεύει, λοιπόν, να στεγνώνετε τα ρούχα μόνο σε ανοιχτό χώρο, αν δεν έχετε ειδικό στεγνωτήριο. Κι αν είναι απολύτως απαραίτητο το στέγνωμα να γίνεται μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον μην τα αφήνετε στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, και πάντα να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα.

olagiatingunaika.gr

 

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr