Μυϊκός Πόνος:Καταπολεμήστε τον με βιταμίνη Ε

 


Κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού ο οργανισμός μας παράγει φυσιολογικά χημικές ουσίες που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι βλαβερές ουσίες καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες, επιτίθενται στα γονίδια και μπορεί να προκαλέσουν γήρανση και μυϊκό πόνο.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που πολεμά τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει την αποδόμηση των κυττάρων. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε (1.000 IU καθημερινά για 3 μήνες) εμπόδισε τον μυϊκό πόνο και τις μυϊκές βλάβες μετά την άσκηση.Όσες φίλες από εσάς γυμνάζεστε θα πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης Ε για να αντεπεξέλθετε σε δύσκολες προπονήσεις, να προάγετε την υγεία και να εμποδίσετε τη γήρανση; Η αντίδραση του οργανισμού στις ελεύθερες ρίζες επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που αναπτύσσονται οι μύες. Σύμφωνα με τη Θεωρία η έντονη προπόνηση προκαλεί την παραγωγή ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν τους ιστούς. Αυτό προκαλεί την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων των μυών, που οδηγούν στη δημιουργία νέου μυϊκού ιστού.

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>