Μράουνις με μαύρη & λευκή σοκολάτα!

Μράουνις με μαύρη & λευκή σοκολάταΣήμερα θέλω να σου δώσω μια συνταγή για ένα γευστικό γλυκό,το μπράουνις με μαύρη & λευκή σοκολάτα.Το γλυκό αυτό το φτιάχνουν πολύ στην Αμερική.Μοιάζει πολύ με το συνηθισμένο κέικ αλλά,έχει πιο σφιχτή υφή.Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ μπράουνις σου προτείνω να το δοκιμάσεις!


Μράουνις με μαύρη & λευκή σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά 

Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες

Υλικά για 16 κομμάτια

Για το μπράουνις με μαύρη & λευκή σοκολάτα θα χρειαστείς:

  • 150 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 170 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο
  • 150 ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. κράμπερις
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 Κουταλιά σούπας λικέρ πορτοκαλιού (π.χ. Cointreau, Grand Marnier) προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Λιώνεις τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί
και την προσθέτεις στο μείγμα. Ρίχνεις τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Ανακατεύεις
το αλεύρι με τα κράμπερις και τα προσθέτεις στο μείγμα. Το ρίχνεις σε ένα ταψί 20Χ20εκ.
σκεπασμένο με λαδόκολλα.

Μράουνις με μαύρη & λευκή σοκολάτα

Ψήνεις το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 30 λεπτά. Δοκιμάζεις αν ψήθηκε
βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, το μπράουνις είναι
έτοιμο. Το βγάζεις από τον φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζεις την επικάλυψη: Τρίβεις τη σοκολάτα ή την ψιλοκόβεις. Ζεσταίνεις τα 3/4 της
κρέμας και τη μεταφέρεις σε μπολ. Ρίχνεις την τριμμένη σοκολάτα και την ανακατεύεις μέχρι
να λιώσει. Αφήνεις να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπάς στο μεταξύ την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί, την προσθέτεις στο κρύο μείγμα της
λευκής σοκολάτας με προσεχτικές κινήσεις και προσθέτεις το λικέρ. Όταν κρυώσει εντελώς,
την απλώνεις στην επιφάνεια του ψημένου μπράουνις. Αφήνεις να στερεοποιηθεί η επικάλυψη
και κόβεις το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.Τα βάζεις σε μεγάλα πιάτα.

Tips:Μπορείς να προσθέσεις ακόμα φιστίκια Αιγίνης, καρύδια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα
καβουρδισμένα. Για να μπορέσεις να τρίψεις τη σοκολάτα στον τρίφτη, την αφήνεις στο ψυγείο
αρκετή ώρα για να παγώσει, ώστε να μη λιώνει με τη θερμότητα του χεριού σου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Τούρτα σοκολάτα με κακάο για γαρνίρισμα

Μάφινς με σοκολάτα και μπαχαρικά!

Εύκολη συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>