Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι νόστιμες και υγιεινές!

Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι

ΟΜΟΡΦΙΑ

Σαρκώδη χείλη με φυσικό τρόπο, με μυστικά μακιγιάζ και άλλες μεθόδους

Post Views: 115 Σαρκώδη χείλη με φυσικό τρόπο, με μυστικά μακιγιάζ και άλλε…

Μάσκα κατά των ρυτίδων, καλύτερη και από botox

Post Views: 106 Μάσκα κατά των ρυτίδων, καλύτερη και από botox Η έλλειψη ύπ…

Μύκητες στα νύχια των ποδιών: Πέντε τρόποι να τους αντιμετωπίσετε στο σπίτι

Post Views: 105 Μύκητες στα νύχια των ποδιών: Πέντε τρόποι να τους αντιμετω…

Βαθύς καθαρισμός με μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα

Post Views: 60 Βαθύς καθαρισμός με μαύρη μάσκα προσώπου για μαύρα στίγματα …

How to: Πώς θα πετύχεις το απόλυτο cat eye makeup

Post Views: 111 How to: Πώς θα πετύχεις το απόλυτο cat eye makeup Το cat ey…

Νύχια που σπάνε εύκολα; Αυτό το φυσικό συστατικό θα κάνει το «σπιτικό» manicure σου επαγγελματικό

Post Views: 76 Νύχια που σπάνε εύκολα; Αυτό το φυσικό συστατικό θα κάνει το…

curtain-bangs

Curtain bangs: Δώσε μία πιο θηλυκή εκδοχή στις αφέλειες φέτος

Post Views: 111 Curtain bangs: Δώσε μία πιο θηλυκή εκδοχή στις αφέλειες φέτ…

50 χτενίσματα για μεσαία μαλλιά μέχρι τον ώμο που θα εντυπωσιάσουν

Post Views: 288 50 χτενίσματα για μεσαία μαλλιά Τα κουρέματα μέχρι τον ώμο,…

Το hair color trend του φθινοπώρου θυμίζει κάτι από καλοκαίρι και είναι η απάντηση στο balayage

Post Views: 112 Το hair color trend του φθινοπώρου Η αλήθεια είναι ότι αυτό…

Όλες οι νέες τάσεις στο βραδινό μακιγιάζ 2019 είναι εδώ!

Post Views: 220 Όλες οι νέες τάσεις στο βραδινό μακιγιάζ 2019 είναι εδώ! Κά…

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ



Το πλιγούρι είναι ο φλοιός από τον κόκκο διαφόρων δημητριακών, όπως βρώμης, σιταριού και σίκαλης.Έχει όμορφη γεύση και απαλή υφή.Ο χρόνος μαγειρέματος του είναι λιγότερο από 15 λεπτά. Αν ψάχνεις ένα υγιεινό πιάτο για γεύμα ή συνοδευτικό,το πλιγούρι είναι η καλύτερη επιλογή.Η παρακάτω συνταγή ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι είναι ένα νόστιμο και υγιεινό κυρίως πιάτο για εσένα που αγαπάς την υγιεινή διατροφή και την εκλεπτυσμένη γεύση!

 

Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι

Για τις ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι θα χρειαστείς:

• 6 μικρές ντομάτες, όχι πολύ ώριμες
• 2 κουταλάκια αλάτι
• 1 κουταλάκι πιπέρι
• 1/4 κούπας λάδι
• 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 4 κουταλιές κουκουνάρι
• 1/8 κουταλάκι κύμινο, κανέλα,γαρίφαλο
• 1/2 κούπας πλιγούρι
• 2 κουταλιές σταφίδα μαύρη
• 2 κουταλιές δυόσμο,ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1 βαζάκι σάλτσα πέστο


Ξεκινώντας.Πλύνε τις ντομάτες και κόψε τις μ’ένα μαχαιράκι από το επάνω μέρος της κάθε
ντομάτας μια λεπτή οριζόντια φέτα. Άδειασε το εσωτερικό προσέχοντας να μην σχίσεις τη φλούδα. Πέρασε το στο πολυμίξερ, να γίνει πουρές.

ntomates-gemistes-me-pligouri1Αλατοπιπέρωσε τις ντομάτες και τοποθέτησε τις ανάποδα σ’ ένα πιάτο, να στραγγίσουν τα υγρά τους. Ζέστανε το λάδι και σόταρε το μπέικον.

ntomates-gemistes-me-pligouri2 Ρίξε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε τα, να μαραθούν. Πρόσθεσε τα κουκουνάρια κι ανακάτεψε τα 1′. Ρίξε τον πουρέ ντομάτας και τα μπαχαρικά κι άφησε τα να σιγοβράσουν 10′. Κατέβασε από τη φωτιά, ρίξε κι ανακάτεψε το πλιγούρι, τις σταφίδες, το δυόσμο και τη ρίγανη. Προθέρμανε το φούρνο στους 180C. Γέμισε τις ντομάτες με το μείγμα, ως τα 3/4. Σκέπασε τις με τα καπάκια κι άλειψε τις με λίγο λάδι. Τοποθέτησε τις ντομάτες γεμιστές σε πυρέξ σκεύος ελαφρά λαδωμένο και ψήσε στο φούρνο 35-40′. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες, είναι το ίδιο νόστιμες. Συνόδεψε τις με πέσο (σάλτσα βασιλικού) και γάρνιρε τις με κουκουνάρια.

Κράτα το

Κράτα το

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>