Πάσχεις από βουλιμία;η θεραπεία είναι ο γάμος

page

 

Αν πάσχεις από βουλιμία, η θεραπεία είναι ο… γάμος! Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζονται ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας, η συγκατοίκηση με τον αγαπημένο σας και ο από κοινού σχεδιασμός ενός γάμου μπορεί να μειώσουν αισθητά τα συμπτώματα της βουλιμίας.


Παρά τα αποτελέσματα μελέτης που ανακοινώθηκαν μέσω του επιστημονικού εντύπου «Amerίcan Journal ο Medical Genetics» (σύμφωνα με τα οποία οι διατροφικές διαταραχές ίσως οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό σε κληρονομικά γονίδια), στην εμφάνιση βουλιμίας συντελούν και πολιτισμικοί παράγοντες. Η προβολή συγκεκριμένων προτύπων από τα ΜΜΕ και η λανθασμένη αντίληψη ότι όλα προσφέρονται «απλόχερα» στους όμορφους και αδύνατους οδηγούν τις νεαρές γυναίκες σε εμμονή για την εξωτερική τους εμφάνιση. Στη διάρκεια της έρευνας των Νορβηγών, οι γυναίκες που έπασχαν από βουλιμία και στη συνέχεια συγκατοίκησαν με το σύντροφό τους (με σκοπό το γάμο) είχαν αισθητά λιγότερα επεισόδια βουλιμικών κρίσεων (εμετού και περιστασιακής υπερκατανάλωσης τροφής), χωρίς ωστόσο να οδηγηθούν σε οριστική θεραπεία. Φαίνεται ότι η παρουσία του συντρόφου ίσως αυξάνει την αυτοεκτίμηση και βελτιώνει την εικόνα που έχει η ασθενής για το σώμα της.

Σχετικά άρθρα:

Προβλήματα στον ύπνο και που οφείλονται

Να,πως η αυτογνωσία θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Η δίαιτα της ευτυχίας(the happiness diet)

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr