Ποιες καύσεις βλάπτουν…

Ποιες καύσεις βλάπτουν τον οργανισμό

                                                                                                                                                                      Μπορεί ο υψηλός μεταβολισμός να έχει ταυτιστεί με την καύση θερμίδων, το fitness και το τέλειο σώμα, όμως πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν αυξάνονται οι καύσεις αυξάνεται η ταχύτητα της διαδικασίας γήρανσης και επομένως υψηλότερη θνησιμότητα από φυσικά αίτια. Συγκεκριμένα, η έντονη πρόσληψη και κατανάλωση ενέργειας στον οργανισμό που παρατηρείται σε άλλα είδη του ζωικού βασιλείου ταυτίζεται με μικρότερη διάρκεια ζωής.                                                                                          

Διαπιστώθηκε ότι οι υψηλότεροι ενδογενείς μεταβολικοί ρυθμοί, δηλαδή τα αυξημένα ποσοστά ενέργειας που χρησιμοποιούν κάποιοι οργανισμοί για τις φυσιολογικές λειτουργίες τους, οδηγούν σε πρόωρη γήρανση. Παρατηρείται μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις, γρηγορότερη φθορά των οργάνων, πιθανά λόγω της συγκέντρωσης περισσότερων τοξικών ουσιών που προκαλεί η μεταφορά αυτή της ενέργειας. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε. Όταν ο ρυθμός αυξάνεται από εξωγενείς παράγοντες όπως η φυσική άσκηση τότε ο οργανισμός ωφελείται, δεν βλάπτεται. Ωστόσο, το συμπέρασμα αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί μερικές δίαιτες με περιορισμένες θερμίδες, που ρίχνουν τον μεταβολισμό, βοηθούν στην ενίσχυση των εσωτερικών λειτουργιών. Το όφελος φυσικά έρχεται όταν συνηθίσει ο οργανισμός και αλλάξει μόνιμα και ενδογενώς το τοπίο της υγείας σας. 
Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr