Σαβαρέν με παγωτό αλλιώτικο από τα άλλα!

Σαβαρέν με παγωτό

Το Σαβαρέν με παγωτό και κόκκινα φρούτα που θα σου παρουσιάσω σήμερα είναι αλλιώτικο από τα άλλα!Μια από τις διαφορές του είναι ότι δεν έχει σιρόπι,αλλά είναι και αυτό το ίδιο απολαυστικό!Μια πολύ εύκολη συνταγή από το beauty secrets με αγάπη!




Σαβαρέν με παγωτό αλλιώτικο από τα άλλα!

Για το Σαβαρέν με κόκκινα φρούτα θα χρειαστείς:

  • 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 1/2 λίτρο παγωτό φράουλα
  • 250 γρ. κομπόστα κόκκινων φρούτων για να το συνοδεύσουμε λίγα φρέσκα φρούτα για να το διακοσμήσουμε
  • 225 γρ. σαντιγί

Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστείς:

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε τη μαρέγκα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη όταν είναι ακόμη μαλακά.Σχεδιάζουμε δύο φορές το στεφάνι μιας κατσαρόλας κατσαρόλας διαμέτρου 12 εκ. πάνω σε λαδόκολλα.Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μοιράζουμε τη μαρέγκα σε στενά σπιράλ πάνω στους δίσκους που σχηματίσαμε.

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν καλά. Πασπαλίζουμε τη μαρέγκα με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.Με τη μαρέγκα φτιάχνουμε και μπαστουνάκια. Ψήνουμε 1 ώρα και 30 λεπτά στους 900 C. Βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο 10-20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της μαρέγκας.

Σαβαρέν με παγωτό αλλιώτικο από τα άλλα!

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το εσωτερικό της κατσαρόλας με βάση την οποία σχεδιάσαμε τους δίσκους μαρέγκας. Αφήνουμε τη μεμβράνη να προεξέχει. Όταν η μαρέγκα κρυώσει, βάζουμε έναν από τους δίσκους στον πάτο της κατσαρόλας.

 

Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ και λειαίνουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε παγωτό γεμίζοντας σχεδόν μέχρι πάνω την κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε το παγωτό με τον δεύτερο δίσκο. Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 2 ώρες στην
κατάψυξη.
Tips
Οι δίσκοι μαρέγκας πρέπει να είναι λίγο μικρότεροι από τη διάμετρο της κατσαρόλας ώστε να μπορούμε να τους βάλουμε μέσα χωρίς να σπάσουν. Δεν πρέπει όμως να είναι πολύ μικροί. Η κατσαρόλα χρησιμεύει ως φόρμα.

Μία ώρα πριν σερβίρουμε, κόβουμε τα μπαστουνάκια μαρέγκας σε μικρότερα κομμάτια, στο ύψος του γλυκού. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Καλύπτουμε τα τοιχώματα του γλυκού με μια πυκνή στρώση σαντιγί και τα λειαίνουμε με μια μακριά και επίπεδη σπάτουλα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την κατάψυξη και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη για να ξεφορμάρουμε το σαβαρέν.Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε τα τοιχώματα με τα μπαστουνάκια της μαρέγκας. Ξαναβάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη 15-30 λεπτά για να κολλήσουν τα μπαστουνάκια στη σαντιγί.

Σαβαρέν με παγωτό αλλιώτικο από τα άλλα!

Κρατάμε την υπόλοιπη σαντιγί στο ψυγείο.Πριν σερβίρουμε, σκεπάζουμε το σαβαρέν με παχιά στρώση σαντιγί, ενώ με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μικρούς τρούλους από σαντιγί στην κορυφή του και το διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα. Συνοδεύουμε το γλυκό με κομπόστα κόκκινων φρούτων.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Για να γαρνίρουμε το σαβαρέν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτό καραμέλα και σοκολάτα.
Στην περίπτωση αυτή συνοδεύεται με σος καραμέλα με αλατισμένο βούτυρο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>