Θεραπεία επιπεφυκίτιδας με βότανα!

therapia-epipefykitidas

Στα κοινά προβλήματα των ματιών περιλαμβάνετε η επιπεφυκίτιδα.Τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας περιλαμβάνουν κοκκίνισμα των ματιών και ευαισθησία στο φως, μια αίσθηση ότι κάτι έχει μπει στο μάτι μας όταν το ανοιγοκλείνουμε και λιπαρές εκκρίσεις από το μάτι.Αν αγαπάτε τις φυσικές θεραπείες βότανα όσο και εγώ,παρακάτω σας δίνω δυο φυσικές συνταγές για την επιπεφυκίτιδα που θα σας ανακουφίσουν και θα βοηθήσουν την ίαση της!

Θεραπεία επιπεφυκίτιδας με βότανα!

Καταπολέμηση  της επιπεφυκίτιδας με υδραστίδα

Ένα χλιαρό οφθαλμικό διάλυμα με υδραστίδα ανακουφίζει τον ερεθισμό και καταπολεμά τη μόλυνση.

Θα χρειαστείτε:

250ml βραστό νερό

I κουτάλι του γλυκού τριμμένη ρίζα υδραστίδας

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ρίξτε το βραστό νερό στη ρίζα υδραστίδας. Σκεπάστε και αφήστε να μου λιάσει για 15 λεπτά. Σουρώστε το υγρό με φίλτρο του καφέ για να αφαιρέσετε όλα τα κομματάκια του φυτού. Ξεπλύνετε το μάτι που έχει πρόβλημα με περίπου 80ml Χλιαρό διάλυμα τρεις φορές τη μέρα. Λάβετε υπόψη πως η υδραστίδα λεκιάζει τα ρούχα και τις πετσέτες.


Κομπρέσες καλεντούλας για την επιπεφυκίτιδα

Μια ζεστή κομπρέσα με ρόφημα καλεντούλα ανακουφίζει από τη φαγούρα και τον ερεθισμό που προκαλεί η επιπεφυκίτιδα. Η καλεντούλα έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και υποβοηθά την ίαση.

Θα χρειαστείτε:

  • 250ml βραστό νερό
  • 2 κουτάλια του γλυκού ξερή καλεντούλα

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ρίξτε το βραστό νερό στην καλεντούλα, αφήστε τη να μουλιάσει σε σκεπασμένο δοχείο για 15 λεπτά και σουρώστε. Βουτήξτε μία λεπτή βαμβακερή πετσέτα στο υγρό, στύψτε την ελαφρά και βάλτε τη στο μάτι που πάσχει. Συνεχίστε να βάζετε κομπρέσες κάθε λίγα λεπτά και να τις αφήνετε για 15 λεπτά (ζεστάνετε και πάλι το μείγμα εφόσον χρειαστεί). Επαναλάβετε αρκετές φορές κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα:

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>