Τι μπορεί να μας γεράσει 6 χρόνια νωρίτερα;

Τι μπορεί να μας γεράσει 6 χρόνια νωρίτερα;

Μία μορφή άγχους είναι δυνατόν να μας προσθέσει 6 χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο PLoS ONE. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι φοβίες πυροδοτούν βλάβες στα κύτταρα που προκαλούν πρόωρη γήρανση, όπως διαπιστώθηκε από σχετική μελέτη

Οι γυναίκες μάλιστα με φοβίες ή φοβικό άγχος, διαπιστώθηκε ότι έχουν περισσότερες κυτταρικές βλάβες που σχετίζονται με την ηλικία σε σχέση με τις γυναίκες που δεν διακατέχονται από φοβίς όπως η υψοφοβία, η αγοραφοβία κ. λπ.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι έχουν μικρότερα τελομερή σε σχέση με εκείνες που δεν έχουν φοβίες.
Τα τελομερή βρίσκονται στο τέλος των χρωμοσωμάτων και προστατεύουν το γενετικό υλικό από βλάβες. Μάλιστα, θεωρούνται δείκτες της βιολογικής ή κυτταρικής γήρανσης. Τα πιο μικρά τελομερή έχουν συνδεθεί με παθήσεις όπως ο καρκίνος ή η άνοια καθώς και με προβλήματα καρδιάς και θνησιμότητα.
Η έρευνα έγινε στο Νοσοκομείο Brigham της Βοστόνης, και εξετάστηκε το δείγμα αίματος 5.000 γυναικών ηλικίας 42 έως 69 ετών, οι οποίες δήλωσαν αν έχουν κάποιες φοβίες.

Η ομάδα των γυναικών με υψηλότερο επίπεδο φοβικού άγχους διέθετε σημαντικά μικρότερο μήκος τελομερών.

Πηγή

 

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr