Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου

Αντιγηραντικό διατροφικό πλάνο για καλή μνήμη!

Αντιγηραντικό διατροφικό πλάνο για καλή μνήμη!

Αντιγηραντικό διατροφικό πλάνο για καλή μνήμη!

Το αντιγηραντικό διατροφικό πλάνο που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να έχετε καλή μνήμη !Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές μπορούν να σας προστατέψουν και από τη φυσική φθορά που προκαλεί το πέρασμα των χρόνων στις πνευματικές λειτουργίες. Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί και οι μελέτες τους το τεκμηριώνουν:


Κοτόπουλο κατά του Αλτσχάιμερ

Έρευνα, έδειξε ότι η πρόσληψη υψηλών ποσοτήτων νιασίνης καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ. Πηγές νιασίνης αποτελούν: Το στήθος κοτόπουλου, και το βοδινό κρέας κ.τ.λ.

Φακές και σαρδέλα για τη μνήμη

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο σίδηρος και η βιταμίνη B12 ελέγχουν τα επίπεδα του αμινοξέος ομοκυστεΐνη στο αίμα. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που σε υψηλά επίπεδα μπορεί να καταστρέψει νεύρα του εγκεφάλου. Μαζί με τη Β12 θα πρέπει να λαμβάνετε βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ, για να μην ανατραπεί η ισορροπία του συμπλέγματος των βιταμινών B. Καλύτερη πηγή σιδήρου είναι τα κρέατα και οι φακές, ενώ n βιταμίνη B12 βρίσκεται στο σολομό και τη σαρδέλα.

Λαχανικά για «γρήγορο» μυαλό

Μελέτη έδειξε ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν 8 μερίδες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά και 5 μερίδες σταυρανθών λαχανικών (όπως μπρόκολο και κουνουπίδ1) την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της 6ης δεκαετίας της ζωής τους, κέρδισαν 1-2 χρόνια πνευματικής διαύγειας σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν 2-3 μερίδες λαχανικών. Επιπλέον, τα σταυρανθή έχουν μια ουσία η οποία μετατρέπει τα βλαβερά οιστρογόνα σε ακίνδυνα, γεγονός που ενδέχεται να βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του ενδομητρίου και του προστάτη.

Αντιγηραντικό διατροφικό πλάνο

Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που απολαμβάνουν γεύματα της… τελευταίας στιγμής, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα αντιγηραντικό διατροφικό πλάνο. Αρκεί να έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε τις κατάλληλες τροφές. Διαβάστε τι πρέπει να περιλαμβάνει η «αντιγηραντική αποθήκη» σας

Κονσερβοποιημένος τόνος και σαρδέλες: Είναι ένας γρήγορος τρόπος να αυξήσετε τα Ω-3 λιπαρά οξέα. Προσθέστε χυμό λεμονιού και φρυγανιές ολικής άλεσης (ή λαχανικά) για να απολαύσετε ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα.

Ντοματοπελτές: Είναι πλούσιος σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο μάλιστα
απορροφάται πιο εύκολα όταν είναι σε μαγειρεμένη μορφή. Χρησιμοποιήστε τον ως σάλτσα για
να συνοδέψετε μια μακαρονάδα.

Κατεψυγμένα λαχανικά: Μη θεωρείτε πως δεν είναι τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα. Συνήθως καταψύχονται αμέσως μετά τη συγκομιδή τους, όταν οι συγκεντρώσεις θρεπτικών ουσιών είναι στα υψηλότερα επίπεδά τους. Ο καλύτερος τρόπος να τα μαγειρέψετε είναι στον ατμό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *