Σάββατο, 9 Νοεμβρίου

Κρέπες σουφλέ μια συνταγή σκέτη κόλαση!

Κρέπες σουφλέ μια συνταγή σκέτη κόλαση!

Κρέπες σουφλέ μια συνταγή σκέτη κόλαση!

Κατά ένα παλιό γαλλικό έθιμο, την ώρα που γυρίζετε τις κρέπες σουφλέ κάνετε μια ευχή για ευημερία κρατώντας στο χέρι σας ένα κέρμα. Πραγματικά οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν πολύ καλύτερα με αυτό το θεσπέσιο επιδόρπιο.

Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά + 1 ώρα αναμονή

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Κρέπες σουφλέ μια συνταγή για 9 κρέπες

ΧΥΛΟΣ

  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 75γρ. αλεύρι
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 200 ml γάλα
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα ή άρωμα βανίλιας
  • ανάλατο βούτυρο, για το τηγάνισμα

ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΥΦΛΕ

  • 225 ml γάλα
  • 1/4 λουβί βανίλιας, χαραγμένο κατά μήκος
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αβγού
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 1 -2 κ.γ. Γκραν Μαρνιέ
  • 5 ασπράδια αβγού

Εκτέλεση

1 Για τις κρέπες κοσκινίζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αβγό. Ανακατεύετε γρήγορα για να τραβήξει το αλεύρι, προσθέτοντας αργά και με σταθερή ροή το μισό γάλα.




Προσθέτετε τη βανίλια και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να γίνει ένας απαλός χυλός αν χρειαστεί, σουρώνετε το χυλό για να φύγουν οι σβόλοι. Σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

2 Λιώνετε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι, αντικολλητικό ή με βαριά βάση, διαμέτρου 16-18 εκ. Χύνετε το βούτυρο που περισσεύει. Ανακατεύετε καλά το χυλό και το ρίχνετε στο τηγάνι από μια μεγάλη κανάτα ή κουτάλα, αρχίζοντας από το κέντρο και περιστρέφοντας το τηγάνι για να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.

Κρέπες σουφλέ μια συνταγή σκέτη κόλαση!

Τηγανίζετε για 1 λεπτό ή ώσπου να εμφανιστούν φυσαλίδες, να σφίξει ο χυλός και να ροδίσουν οι άκρες. Χαλαρώνετε και ανασηκώνετε προσεκτικά τις άκρες με μια σπάτουλα. Γυρίζετε και τηγανίζετε για 30 δευτερόλεπτα ή ώσπου να ροδίσει ελαφρά η κρέπα. Τη βγάζετε από το τηγάνι με την πλευρά που ψήθηκε πρώτα προς τα κάτω και την αφήνετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε με τον υπόλοιπο χυλό. Όταν γίνουν όλες, τις πασπαλίζετε ελαφρά με ζάχαρη και τις στοιβάζετε διαχωρίζοντάς τις με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

3 Για τη γέμιση σουφλέ, σιγοβράζετε το γάλα με τη βανίλια. Κατεβάζετε το γάλα από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 3 λεπτά ώστε να αρωματιστεί. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους ώσπου να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το κορνφλάουρ, σταδιακά ρίχνετε το ζεστό γάλα και χύνετε το μίγμα πίσω στο μικρό σκεύος. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Ρίχνετε το Γκραν Μαρνιέ, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει.

4 Βγάζετε το λουβί της βανίλιας από την κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Με μια μεταλλική κουτάλα αναδιπλώνετε τα ασπράδια μέσα στην κρέμα σε τουλάχιστον τρεις δόσεις.

Τα αναμιγνύετε απαλά ώσπου να ανακατευτούν καλά θα πρέπει να είναι ελαφρύ και αέρινο το μίγμα.

5 Βάζετε λίγη γέμιση στη μισή πιο ανοιχτόχρωμη πλευρά της κρέπας. Τη διπλώνετε σε ημικύκλιο, αλλά δεν σφίγγετε τις άκρες. Τις βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά. Οι κρέπες θα ανοίξουν ελαφρά.

Με μια πλατιά σπάτουλα, βάζετε προσεκτικά κάθε κρέπα σε ένα ζεσταμένο πιάτο. Οι κρέπες μπορεί να σερβιριστούν με σάλτσα σοκολάτας ή φρούτων.

Πάντα σερβίρετε τις κρέπες με την πλευρά που τις τηγανίσατε πρώτα προς τα έξω: είναι πιο ομοιόμορφα Ψημένες, με ωραίο δαντελωτό σχέδιο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *