Τρίτη, 30 Μαΐου

Πως θα αντιμετωπίσετε την γυναικεία ακράτεια ούρων

Η ακράτεια ούρων είναι μια πάθηση που απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Κυρίως οι γυναίκες όμως, πάσχουν από αυτή την πάθηση σε μεγαλύτερο ποσοστό. Παρότι, είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο δεν είναι λίγες οι κυρίες που αποφεύγουν να συζητήσουν σχετικά με το θέμα της ακράτειας αφού ντρέπονται γι αυτό.

Τα αίτια της γυναικείας ακράτειας ούρων είναι αρκετά αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ελαφριάς μορφής ακράτειας μπορούν να θεραπευτούν ή να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Αίτια εμφάνισης γυναικείας ακράτειας

Τα πιο συχνά αίτια για την εμφάνιση της ακράτειας είναι η ανατομία του ουροποιητικού συστήματος, οι μύες του πυελικού εδάφους και τα νεύρα που ελέγχουν αυτούς τους μύες. Στις αλλαγές αυτές συμβάλλουν αρκετοί παράγοντες:

  • Πολλοί τοκετοί και δύσκολες γέννες
  • Ορμονικές αλλαγές από την εμμηνόπαυση
  • Παχυσαρκία
  • Νευρολογικές παθήσεις
  • Κάπνισμα

Πως θα αντιμετωπίσετε την ακράτεια ούρων

Το πρώτο στάδιο για να ξεπεράσετε το πρόβλημα με την ακράτεια ούρων είναι να το αποδεχτείτε. Δεύτερο βήμα είναι να επισκεφθείτε αμέσως τον κατάλληλο γιατρό. Ο ειδικός θα κάνει λήψη πλήρους ιστορικού και θα οδηγηθεί σε μια πλήρη κλινική εξέταση. Στο πλαίσιο των εξετάσεων περιλαμβάνονται και εργαστηριακές εξετάσεις σχετικά με το ουροποιητικό σύστημα.

Πέρα από την φαρμακευτική αγωγή ή την χειρουργική επέμβαση που μπορεί να σας προτείνει ο γιατρός, μια πολύ καλή λύση είναι να ξεκινήσετε ασκήσεις πυελικού εδάφους γνωστές ως ασκήσεις Kegel.

Οι ασκήσεις αυτές απαιτούν να κρατάτε τους μύες της ευαίσθητης περιοχής σφιγμένους για κάποια δευτερόλεπτα. Οι ασκήσεις αυτές καλές θα ήταν να γίνονται καθημερινά και να επαναλαμβάνονται 10 με 15 φορές από 3 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Ειδικά, με την βοήθεια του εκγυμναστή μυών Kegel θα δείτε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με αυτό τον τρόπο γυμνάζετε του μύες της περιοχής και προλαμβάνετε την ανεπιθύμητη ακράτεια ελέγχοντας καλύτερα τις συσπάσεις των μυών στο συγκεκριμένο σημείο.

Αν πάλι η ακράτεια είναι μέτρια και δεν χρήζει κάποια χειρουργικής επέμβασης ή φαρμακευτικής αγωγής μπορείτε να καταφύγετε σε πάνες και βρακάκια ακράτειας που θα σας προστατέψουν αφού απορροφούν μεγάλες ποσότητες υγρού και θα σας κάνουν να νιώσετε απόλυτα ασφαλής και στεγνή.

Δείτε περισσότερα για γυναικεία ακράτεια:

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *