Πρόληψη κατά της τριχόπτωσης αποτελεσματικά!

κατά της τριχόπτωσης Πρόληψη κατά της τριχόπτωσης αποτελεσματικά!

Η τριχόπτωση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Καθημερινά χάνουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό τριχών, αλλά. συγχρόνως βγαίνουν νέες για να τις αντικαταστήσουν. Ο κύκλος συνεχίζεται με την ανάπτυξη νέας τρίχας.Κάποιες φορές όμως υπάρχει κάποια διαταραχή που αλλάζει αυτή την ισορροπία, με αποτέ­λεσμα την αραίωση των μαλλιών.Η διαταραχή αυτή μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, στο έντονο στρες,και στην κακή διατροφή.Η πρόληψη κατά της τριχόπτωσης είναι καλύτερη από τη θεραπεία, μπο­ρούμε να λάβουμε κάποια μέτρα για να περιο­ρίσουμε το πρόβλημα της τριχόπτωσης .

Διατροφή κατά της τριχόπτωσης

Καταναλώνετε άφθονα ψάρια, φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Επιπλέον, ιδιαίτερα πολύτιμες είναι και οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Η ή βιοτίνη, όπως το γάλα, το συκώ­τι και η μαγιά της μπίρας.Το ρύζι, επίσης, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για την υγεία των μαλλιών.

Συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης

Κάποιες φορές είναι αναγκαίο να καταφύγουμε σε κάποια συμπληρώ­ματα διατροφής. Κατάλληλα για την τριχόπτωση είναι τα θειούχα αμινο­ξέα (κυστέίνη, μεθειονίνη, ταυρίνη), βιταμίνες συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (σίδηρος, ψευδάρ­γυρος).

Φυσικά καλλυντικά κατά της τριχόπτωσης

Το δαφνέλαιο, παραδοσιακό όπλο κατά της τριχό­πτωσης. Απλώστε μικρή ποσότητα στα μαλλιά κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Το αφήνετε να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με χλιαρό νερό ή λούσιμο. Έχει την ιδιότητα να τονώνει την κυκλοφορία του αίμα­τος, ενώ παρέχει άμεση λάμψη και φροντίδα στα μαλλιά. Η δράση του μπορεί να ενισχυθεί με λίγες σταγό­νες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για την καλή υγεία των μαλλιών πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσε­κτικοί και με τα καθημερινά προϊόντα χτενίσματος, βαφές, περμανάντ κλπ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Barbara Liosi

Στο beauty-secrets μια γυναίκα θα βρει.Μυστικά ομορφιάς για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά.Φυσική ομορφιά και θεραπείες Ιατρικής Αισθητικής.Όλες τις νέες τάσεις της μόδας,σε ρούχα παπούτσια αξεσουάρ.Άρθρα με θέματα υγείας και διατροφής.Διακόσμηση σπιτιού,συνταγές μαγειρικής,καθώς και εβδομαδιαίες προβλέψεις ζωδίων και αναλυτικός ονειροκρίτης.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

myblogs.gr
mytaste.gr