Πέμπτη, 18 Απριλίου

Σφριγηλο κορμι μονο σε τεσσερις εβδομαδες

Οι γοφοί και οι μηροί ήταν πιο κομ­ψοί πέρυσι το καλοκαίρι; Στην κοιλιά διακρίνονται 1-2 περιττά κιλά; ακόμα και τα μπράτσα είναι χαλαρά; Δεν υπάρχει όμως λόγος να ανησυχείτε. Τέσσερις βδομάδες αρκούν για να ξαναβρείτε τη χαμένη φόρμα σας, με τη βοήθεια ενός εντατικού προγράμματος.  Η δύναμη της φύσης σπεύδει και πάλι να σας βοηθήσει. Εκχυλίσματα κισσού, κοντυ­λόχορτου, κοτσανιού ανανά και ιπποκαστανέα έχουν την ιδιό­τητα να σφίγγουν το δέρμα. Προϋπόθεση είναι η τακτική Χρήση.
Πιο γρήγορα αποτελέσματα θα έχετε σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή. Τρώτε πολ­λά φρούτα και λαχανικά. ‘Όταν πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα υγρά την ημέρα, οι τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Επιτρέπονται το μεταλλικό νερό και αρωμα­τικό τσάι χωρίς ζάχαρη. Σε συνδυασμό με τις ασκήσεις που θα σας δείξω , η επιτυχία είναι σίγουρη!

ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΓΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΡΟΥΣ
1
Ξαπλώστε αναπαυτικά στο πλευρό με το κεφάλι ακουμπισμένο στην παλάμη και τεντώστε τα πόδια. Κάντε φτέρνα τσαρούχι. Κινείτε το πάνω πόδι προς τα πάνω κάνοντας ήρεμες κινήσεις. Προσέξτε, η λεκάνη να μη γέρνει προς τα εμπρός. Κατεβάζετε το πόδι, ενώ διατηρείτε το τέντωμα στους μυς. Επαναλαμβάνετε την άσκηση δώδεκα φορές και αλλάζετε πλευρά.
ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ
2
Η αρχική θέση είναι η ίδια όπως επάνω. Περνάτε το ένα πόδι πάνω από το άλλο, το πατάτε και το κρα­τάμε το ελεύθερο χέρι σ αυτή τη θέση. Σηκώνετε το κάτω πόδι όσο γίνεται, προσέχοντας να είναι τεντωμένο. Η φτέρνα συνεχίζει να είναι τσαρούχι. Κατεβάζετε το πόδι μέχρι λίγο πάνω από το πάτωμα. Μη χαλαρώνετε τους μυς. Κάνετε την άσκηση δώδεκα φορές σε κάθε πλευρά.
ΓΙΑ ΓΛΟΥΤΟΥΣ & ΜΗΡΟΥΣ
3
Ακουμπήστε τα χέρια στο πάτωμα και λυγίστε τα πόδια. Η πλάτη είναι τεντωμένη, το ίδιο και οι σπόνδυλοι λαιμού. Σηκώνετε το ένα πόδι προς τα πάνω σε ορθή γωνία και κάνετε φτέρνα τσαρούχι. Πιέ­ζετε τη φτέρνα προς τα πάνω είκοσι φορές και νιώθετε τους μυς των γοφών. Προσέξτε η πλάτη σας να είναι ίσια! Τώρα από την άλλη πλευρά.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
4
Μένετε ξαπλωμένη στο πλευρό και ακουμπάτε το κεφάλι στο μπράτσο. Λυγίζετε το κάτω πόδι. Γέρνετε τη λεκάνη ελαφρά προς τα εμπρός. Ακουμπάτε το γόνατο του επάνω ποδιού στο πάτωμα, όσο πιο μακριά μπορείτε, ενώ η φτέρνα δείχνει προς τα πάνω. Τεντώνετε αργά το πόδι. Δώδεκα φορές σε κάθε πλευρά.
ΓΙΑ ΩΡΑΙΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ
5
Φαίνεται πολύ εύκολο, αλλά δεν είναι. απλώνετε μπρούμυτα. Λυγίζετε τα πόδια. Σφίγγετε τους γλουτούς μέχρι να ζεσταθούν οι μυς. Σφίγγετε δέκα φορές αργά και μετά είκοσι φορές γρήγορα Για τις πιο γυμνασμένες: σφίγγετε κάθε γλουτό μόνο του δέκα φορές και μετά δέκα φορές και τους δύο μαζί.
ΔΙΝΕΙ ΦΟΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ
6
Αυτή η άσκηση ενδείκνυται μόνο για όσες δεν έχουν προβλήματα με την πλάτη! απλώνετε ανάσκελα και ανοίγετε τα πόδια στο φάρδος των ώμων. Σηκώνετε πάνω τους γλουτούς και τραβάτε μέσα την κοιλιά. Οι πλάτη και οι μηροί βρίσκονται σε ευθεία. Σφίγγετε τους μυς των γλουτών, κρατάτε για λίγο και χαλαρώνετε ελαφρά. Τουλάχιστον είκοσι φορές.
ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ
7
Ξαπλώνετε ανάσκελα και σηκώνετε τα πόδια σε ορθή γωνία. Σηκώνετε το κεφάλι. Βάζετε τα χέρια στη μέση των μηρών, ενώ οι άκρες των δακτύλων αγγίζουν μεταξύ τους, οι αγκώνες προς τα έξω. Τραβάτε την κοιλιά προς τα μέσα. Προσπαθείτε να σηκώσετε ελαφρά τους γλουτούς.’Οταν τους κατεβάζετε, η κοιλιακοί μυς εξακολουθούν να είναι σφιγμένοι. Επαναλαμβάνετε την άσκηση δώδεκα φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *