super δίαιτα για επίπεδη κοιλιά.Η δίαιτα της επίπεδης κοιλιάς, ελαφρώς υποθερμιδική, αποδίδει περίπου 1300 θερμίδες. Στόχος της είναι ο περιορισμός του πρηξίματος της κοιλιάς, ενώ προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα απώλειας 3-4 κιλών σε όποιον την ακολουθεί για 1 μήνα.
Το πρόγραμμα αδυνατίσματος έχει δημιουργηθεί για να διευκολύνει στο μέγιστο την πέψη και έτσι καταπολεμά οποιονδήποτε τύπο «κοιλίτσας»: είτε αυτή που έχει δημιουργηθεί από την κατανάλωση διογκωτικών, είτε εκείνη που προκλήθηκε κυρίως από φαινόμενα ζυμώσεων. Γι’ αυτό τα διογκωτικά αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο, τα φρούτα τρώγονται μακριά από τα κυρίως γεύματα, τα λαχανικά είναι τα πιο εύπεπτα από όσα έχουν φυτικές ίνες και δεν προβλέπεται κατανάλωση οσπρίων.
Αντιθέτως, μετά τη δίαιτα, κατά τη διάρκεια της συντήρησης και έπειτα, ο καθένας θα ακολουθήσει τις συμβουλές που αντιστοιχούν στον τύπο του προβλήματός του.
Αντιθέτως, μετά τη δίαιτα, κατά τη διάρκεια της συντήρησης και έπειτα, ο καθένας θα ακολουθήσει τις συμβουλές που αντιστοιχούν στον τύπο του προβλήματός του.
Δείτε ακόμα:Σφιχτή και επίπεδη κοιλιά σε χρόνο-ρεκόρ
Πρήξιμο
Τι να αποφεύγετε;
– Τρόφιμα που περιέχουν μαγιά μπύρας όπως: ψωμί, πίτσα, μπισκότα και προϊόντα φούρνου
– Κρασιά λευκά αφρώδη, μπύρα, ανθρακούχα αναψυκτικά
– Ώριμα τυριά
– Τρόφιμα που περιέχουν μαγιά μπύρας όπως: ψωμί, πίτσα, μπισκότα και προϊόντα φούρνου
– Κρασιά λευκά αφρώδη, μπύρα, ανθρακούχα αναψυκτικά
– Ώριμα τυριά
Τι να κάνετε;
– Τρώτε με ηρεμία και μασάτε για πολύ ώρα
– Προτιμάτε το λεμόνι σαν καρύκευμα, για το κιτρικό οξύ που ενεργοποιεί τα γαστρικά ένζυμα, διευκολύνοντας έτσι την πέψη
– Καταναλώνετε άζυμο ψωμί ή γκοφρέτες ρυζιού ή καλαμποκιού (χωρίς μαγιά). Από το κανονικό ψωμί προτιμάτε την κόρα που είναι πιο εύπεπτη
– Επιλέγετε κοντά ζυμαρικά και βρασμένα αλ ντέντε
– Τρώτε με ηρεμία και μασάτε για πολύ ώρα
– Προτιμάτε το λεμόνι σαν καρύκευμα, για το κιτρικό οξύ που ενεργοποιεί τα γαστρικά ένζυμα, διευκολύνοντας έτσι την πέψη
– Καταναλώνετε άζυμο ψωμί ή γκοφρέτες ρυζιού ή καλαμποκιού (χωρίς μαγιά). Από το κανονικό ψωμί προτιμάτε την κόρα που είναι πιο εύπεπτη
– Επιλέγετε κοντά ζυμαρικά και βρασμένα αλ ντέντε
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό: 200γρ. πράσινο τσάι με 2 ρυζογκοφρέτες
Κολατσιό: 1 αχλάδι
Μεσημεριανό: 60γρ. ρύζι με πράσα, 2 αβγά μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας, 200γρ. ραδίκια και ρόκα
Απογευματινό: 1 μήλο χτυπημένο στο μπλέντερ
Βραδινό: 200γρ. γαλοπούλα στα κάρβουνα, 200γρ. καρότα και 200γρ. μαραθόριζες
Πρωινό: 200γρ. πράσινο τσάι με 2 ρυζογκοφρέτες
Κολατσιό: 1 αχλάδι
Μεσημεριανό: 60γρ. ρύζι με πράσα, 2 αβγά μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας, 200γρ. ραδίκια και ρόκα
Απογευματινό: 1 μήλο χτυπημένο στο μπλέντερ
Βραδινό: 200γρ. γαλοπούλα στα κάρβουνα, 200γρ. καρότα και 200γρ. μαραθόριζες
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό: 1 φλιτζάνι καφέ κριθαριού και 3 μπισκότα σκέτα
Κολατσιό: 1 γιαούρτι με αρκετά ώριμες φράουλες
Μεσημεριανό: 60γρ. ζυμαρικά (βίδες) με βραστά λαχανικά (1 κολοκυθάκι, 1 μικρό καρότο κομμένα σε λεπτές ροδέλες), 200γρ. φιλέτο ψαριού τηγανισμένο με ντομάτα και ρίγανη, 200γρ. μαλλί της γριάς βρασμένο.
Απογευματινό: 1 μικρή μπανάνα αρκετά ώριμη
Βραδινό: 200γρ. κουνουπίδι στον ατμό, 200γρ. ξιφία στα κάρβουνα. 200γρ. σαλάτα σπανάκι
Πρωινό: 1 φλιτζάνι καφέ κριθαριού και 3 μπισκότα σκέτα
Κολατσιό: 1 γιαούρτι με αρκετά ώριμες φράουλες
Μεσημεριανό: 60γρ. ζυμαρικά (βίδες) με βραστά λαχανικά (1 κολοκυθάκι, 1 μικρό καρότο κομμένα σε λεπτές ροδέλες), 200γρ. φιλέτο ψαριού τηγανισμένο με ντομάτα και ρίγανη, 200γρ. μαλλί της γριάς βρασμένο.
Απογευματινό: 1 μικρή μπανάνα αρκετά ώριμη
Βραδινό: 200γρ. κουνουπίδι στον ατμό, 200γρ. ξιφία στα κάρβουνα. 200γρ. σαλάτα σπανάκι
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό: 200γρ. άπαχο γιαούρτι με 3 φρυγανιές
Κολατσιό: 200γρ. κεράσια
Μεσημεριανό: σούπα με κριθάρι (60γρ.) και πατάτες (200γρ.), 50γρ. ψητή γαλοπούλα, 200γρ. ντοματίνια σαλάτα
Απογευματινό: 1 μήλο στο μπλέντερ
Βραδινό: 200γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα, 60γρ. βραστή γαλοπούλα, 200γρ. βραστές μαραθόριζες
Πρωινό: 200γρ. άπαχο γιαούρτι με 3 φρυγανιές
Κολατσιό: 200γρ. κεράσια
Μεσημεριανό: σούπα με κριθάρι (60γρ.) και πατάτες (200γρ.), 50γρ. ψητή γαλοπούλα, 200γρ. ντοματίνια σαλάτα
Απογευματινό: 1 μήλο στο μπλέντερ
Βραδινό: 200γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα, 60γρ. βραστή γαλοπούλα, 200γρ. βραστές μαραθόριζες
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι με 2 παξιμάδια ρυζιού ή καλαμποκιού
Κολατσιό: 1 κυπελλάκι φράουλες
Μεσημεριανό: σαλάτα ….. 60γρ. … βρασμένα και γαρνιρισμένα με ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς ζεματισμένα στο τηγάνι με λάδι και αρωματικά, 120γρ. φιλέτο μοσχαριού στη σχάρα, 200γρ. σπανάκι βρασμένο
Απογευματινό: 1 γιαούρτι με κομμάτια αχλαδιού
Βραδινό: 200γρ. φασολάκια στον ατμό, 100γρ. τυρί ρικότα, 20γρ. σαλάτα
Πρωινό: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι με 2 παξιμάδια ρυζιού ή καλαμποκιού
Κολατσιό: 1 κυπελλάκι φράουλες
Μεσημεριανό: σαλάτα ….. 60γρ. … βρασμένα και γαρνιρισμένα με ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς ζεματισμένα στο τηγάνι με λάδι και αρωματικά, 120γρ. φιλέτο μοσχαριού στη σχάρα, 200γρ. σπανάκι βρασμένο
Απογευματινό: 1 γιαούρτι με κομμάτια αχλαδιού
Βραδινό: 200γρ. φασολάκια στον ατμό, 100γρ. τυρί ρικότα, 20γρ. σαλάτα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι με 2 παξιμάδια
Κολατσιό: 1 χυμό μήλου και καρότου
Μεσημεριανό: σούπα λαχανικών (χωρίς πατάτες και όσπρια) με 50γρ. ρύζι, 200γρ. γλώσσα στο χαρτί με θυμάρι και μαντζουράνα, 200γρ. σπαράγγια στον ατμό.
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: σαλάτα με 200γρ. βραστό χταπόδι και 200γρ. βραστές πατάτες, 200γρ. κολοκυθάκια στον ατμό
Πρωινό: 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι με 2 παξιμάδια
Κολατσιό: 1 χυμό μήλου και καρότου
Μεσημεριανό: σούπα λαχανικών (χωρίς πατάτες και όσπρια) με 50γρ. ρύζι, 200γρ. γλώσσα στο χαρτί με θυμάρι και μαντζουράνα, 200γρ. σπαράγγια στον ατμό.
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: σαλάτα με 200γρ. βραστό χταπόδι και 200γρ. βραστές πατάτες, 200γρ. κολοκυθάκια στον ατμό
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό: 200γρ. άπαχο γιαούρτι με 2 κουταλιές νιφάδες βρώμης
Κολατσιό: 1 κυπελάκι φρούτα του δάσους
Μεσημεριανό: σούπα με 80γρ. πουρέ φρέσκου αρακά, 60γρ. ρύζι, 150γρ. ψητό γαλοπούλας, 200γρ. ραδίκια
Απογευματινό: 1 αχλάδι
Βραδινό: 200γρ. μελιτζάνες στο γκριλ, 200γρ. στήθος κοτόπουλου στα κάρβουνα, 200γρ. scarola ψημένη στο τηγάνι
Πρωινό: 200γρ. άπαχο γιαούρτι με 2 κουταλιές νιφάδες βρώμης
Κολατσιό: 1 κυπελάκι φρούτα του δάσους
Μεσημεριανό: σούπα με 80γρ. πουρέ φρέσκου αρακά, 60γρ. ρύζι, 150γρ. ψητό γαλοπούλας, 200γρ. ραδίκια
Απογευματινό: 1 αχλάδι
Βραδινό: 200γρ. μελιτζάνες στο γκριλ, 200γρ. στήθος κοτόπουλου στα κάρβουνα, 200γρ. scarola ψημένη στο τηγάνι
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό: 1 καφέ από κριθάρι με 3 στεγνά μπισκότα ή 2 παξιμάδια ρυζιού
Κολατσιό: 1 χυμό από ώριμη μπανάνα
Μεσημεριανό: 100γρ. φιδές με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, 200γρ. κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα, 200γρ. κολοκυθάκια στον ατμό
Απογευματινό: 1 αχλάδι και 2 καρύδια
Βραδινό: 200γρ. παντζάρια βραστά και 200γρ. κολοκυθάκια σοταρισμένα στο τηγάνι
Πρωινό: 1 καφέ από κριθάρι με 3 στεγνά μπισκότα ή 2 παξιμάδια ρυζιού
Κολατσιό: 1 χυμό από ώριμη μπανάνα
Μεσημεριανό: 100γρ. φιδές με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, 200γρ. κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα, 200γρ. κολοκυθάκια στον ατμό
Απογευματινό: 1 αχλάδι και 2 καρύδια
Βραδινό: 200γρ. παντζάρια βραστά και 200γρ. κολοκυθάκια σοταρισμένα στο τηγάνι
ΤΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ
Η δίαιτα είναι πιο αποτελεσματική αν συνδυαστεί με τη δράση αφεψημάτων που έχουν μελετηθεί ειδικά για την καταπολέμηση του φουσκώματος και τη ρύθμιση του παχέως εντέρου. Πίνονται γουλιά-γουλιά, με ηρεμία, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Ταραξάκο
Για να καθαρίσετε σε βάθος τον οργανισμό και να ξεφουσκώσετε χρήσιμο είναι το ταραξάκο. Χρειάζονται 3-5 φύλλα ταραξάκο για 1 φλιτζάνι νερό. Το ετοιμάζετε όπως ένα αφέψημα, βάζοντας τα φύλλα σε αρχικά κρύο νερό, το οποίο στη συνέχεια θα πάρει βράση. Αφήνετε το αφέψημα για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το πιείτε. Προτεινόμενες δόσεις: 1 φλιτζάνι στο πρωινό και 1 πριν ξαπλώσετε για ένα μήνα.
Για να καθαρίσετε σε βάθος τον οργανισμό και να ξεφουσκώσετε χρήσιμο είναι το ταραξάκο. Χρειάζονται 3-5 φύλλα ταραξάκο για 1 φλιτζάνι νερό. Το ετοιμάζετε όπως ένα αφέψημα, βάζοντας τα φύλλα σε αρχικά κρύο νερό, το οποίο στη συνέχεια θα πάρει βράση. Αφήνετε το αφέψημα για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το πιείτε. Προτεινόμενες δόσεις: 1 φλιτζάνι στο πρωινό και 1 πριν ξαπλώσετε για ένα μήνα.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Μετά την ολοκλήρωση της δίαιτας, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα συντήρησης περίπου 2 εβδομάδων. Σαν βάση παραμένει η δίαιτα, όμως αυξάνονται οι θερμίδες (1650 την ημέρα) και μπορούν να προστεθούν ορισμένα τρόφιμα, ανάλογα με τον τύπο του καθενός.
– Χρησιμοποιείτε καθημερινά 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
– Η ποσότητα ρυζιού, ζυμαρικών ρυζιού ή κριθαριού αυξάνεται κατά 70γρ.
– Προσθέτετε κάθε μέρα 50γρ. ψωμί. Όποιος δεν έχει προβλήματα με τις ζύμες μπορεί να επιλέξει ένα καλά ψημένο ψωμάκι. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να προτιμούν άζυμο ψωμί, γκοφρέτες ρυζιού ή καλαμποκιού.
– Στις σούπες μπορούν να προστεθούν και όσπρια. Όποιος δυσκολεύεται περισσότερο να τα χωνέψει, μπορεί να τα κοσκινίσει με το σουρωτήρι, αρχίζοντας από τις φακές και τα ρεβίθια.
– Όποιος δεν έχει προβλήματα με τις ζύμες, μπορεί να αντικαταστήσει το βραδινό που προβλέπεται με μια πίτσα με ντομάτα ή μαργαρίτα, η οποία θα πρέπει να είναι λεπτή και καλά ψημένη.
– Συνεχίζετε να καταναλώνετε τα αφεψήματα που προτείνονται και στην πρώτη ένδειξη φουσκώματος ολοκληρώστε το γεύμα με ένα αφέψημα από σπόρους μάραθου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
– Επιλέγετε πάντα αρκετά ώριμα φρούτα, τα οποία να καταναλώνετε μακριά από τα γεύματα και προτιμάτε τα λαχανικά με μικρά φύλλα.
– Χρησιμοποιείτε καθημερινά 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
– Η ποσότητα ρυζιού, ζυμαρικών ρυζιού ή κριθαριού αυξάνεται κατά 70γρ.
– Προσθέτετε κάθε μέρα 50γρ. ψωμί. Όποιος δεν έχει προβλήματα με τις ζύμες μπορεί να επιλέξει ένα καλά ψημένο ψωμάκι. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να προτιμούν άζυμο ψωμί, γκοφρέτες ρυζιού ή καλαμποκιού.
– Στις σούπες μπορούν να προστεθούν και όσπρια. Όποιος δυσκολεύεται περισσότερο να τα χωνέψει, μπορεί να τα κοσκινίσει με το σουρωτήρι, αρχίζοντας από τις φακές και τα ρεβίθια.
– Όποιος δεν έχει προβλήματα με τις ζύμες, μπορεί να αντικαταστήσει το βραδινό που προβλέπεται με μια πίτσα με ντομάτα ή μαργαρίτα, η οποία θα πρέπει να είναι λεπτή και καλά ψημένη.
– Συνεχίζετε να καταναλώνετε τα αφεψήματα που προτείνονται και στην πρώτη ένδειξη φουσκώματος ολοκληρώστε το γεύμα με ένα αφέψημα από σπόρους μάραθου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
– Επιλέγετε πάντα αρκετά ώριμα φρούτα, τα οποία να καταναλώνετε μακριά από τα γεύματα και προτιμάτε τα λαχανικά με μικρά φύλλα.
Δείτε ακόμα: