Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Φυσικές υπέρ-τροφές

                                                                                                           Για να έχουμε καλή υγεία, πρέπει να την επιλέξουμε. επιστημονικές έρευνες στον τομέα της διατροφής και της Κλινικής διαιτολογίας, έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν στη φύση ουσίες οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας και στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων. Έτσι, μάθαμε περισσότερα για τα Ω3 λιπαρά οξέα, τις Βιταμίνες, την Πρόπολη, το Qιο, κ.ά. Ουσίες, τις οποίες η φύση προνόησε για την οχύρωση και προστασία της υγείας μας. Οι φυσικές αυτές ουσίες βοηθούν
τον οργανισμό με τρόπο φυσικό να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές επιδράσεις,ενισχύοντας τις άμυνές του και ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αυτο-ίασης.Άλλωστε, πολλά σημερινά φάρμακα, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιπυρετικά,αντιβιοτικά, καταπραϋντικά, κ.ά., έχουν την πηγή τους σε φυτά και δένδρα.Αξίζει να αναφερθούν οι δηλώσεις του βιολόγου-ερευνητή JOHN ARNASON τουΠανεπιστημίου Οττάβας του Καναδά: «Στην ανθρώπινη ιστορία το διαιτολόγιό μας συμπεριλάμβανε
πολλές φυτικές ουσίες από τις οποίες απομακρυνθήκαμε σιγά-σιγά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα: αύξηση στις καρδιοαγγειακές παθήσεις, στο σακχαροδιαβήτη,στους καρκίνους και πολλά άλλα. Καιρός για επιστροφή!» Θωρακίστε τον οργανισμόσας, με φυσικές υπέρ-τροφές δοκιμασμένες στο χρόνο.

Μαστίχαχίου  η ασπίδα τον πεπτικού
Το”ελληνικό δάκρυ” με τις ιδιαίτερες ευεργετικές του ιδιότητες που είναι γνωστές από την αρχαιότητα, καταστέλλει το ελικοβακτήριο του πυλωρού, σε ασθενείς που υποφέρουν από πεπτικό έλκος. ‘Εχει αποδειχθεί ότι η μαστίχα έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση. Ακόμη και σε μικρό χρονικό διάστημα η Μαστίχα δύναται να Θεραπεύσει τα πεπτικά έλκη. Αποτοξινώνει το ήπαρ, γι’ αυτό και είναι σημαντική η επίδραση της στην λειτουργία του. Δρα κατά των
τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης. Η Μαστίχα δρα επουλωτικά στις φλεγμονές όπωςπεριοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος, μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες. Ανακουφίζει από δυσάρεστες καταστάσεις όπως,δυσπεψία ή τυμπανισμό. Η Μαστίχα όπως και το παράγωγό της κολοφώνιο,χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χειρουργικών νημάτων. Τα ράμματα αυτάαπορροφώνται από τον οργανισμό και δε χρειάζεται επέμβαση κοπής.                      
                                                                                                                         Γαλαζοπράσιναφύκια η πρώτη μορφή ζωής
Επιστημονική ονομασία: (Aphanizomenon Flos-Aquae) Σε ένα άκρως οικολογικό περιβάλλον,μοναδικό στον κόσμο, υπάρχει ένα Θεραπευτικό και πλούσιο σε ωφέλιμες ουσίες φυτικό είδος. Πρόκειται για το φύκος Aphanizomenon Flos-Aquae, εν συντομία ΑΡΑ,μια πλήρη τροφή από μόνο του, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας ΟΛΩΝ τωνΘρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια τα χρησιμοποιούν, με ευεργετικότατα αποτελέσματα. Στην λίμνη Klamath στο’Ορεγκον, σε υψόμετρο 1.400 μέτρα, τα φύκια ΑΡΑ μεγαλώνουν σε ένα πολύ πλούσιο και πεντακάθαρο νερό.
Μια καλδέραη οποία γεννήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις, δημιουργώντας πετρώματα πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα στοιχεία τα οποία μεταφέρονται από δεκαεπτά ποταμούς και καταλήγουν σε αυτήν τη λίμνη.
ΠΕΡΙΕΧΟΥΝΤις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12.Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 6ο Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα. Βήτα καροτένιο (]ε carotene), ισχυρή αντιοξειδωτική καιαντικαρκινογόνος ουσία. Λιπαρά οξέα. Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία. Οι μοναδικές Θεραπευτικές ιδιότητες των Aphanίzomenon Σ1οs-Aquae έχουν επιβεβαιωθεί  από πολλές επιστημονικές μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φύκια χρησιμοποιούνται σαν πηγή τροφής στις διαστημικές αποστολές. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχειχαρακτηρίσει τα φύκια ως την «Στρατηγική ·Γροφή των Αιώνων».
ΟΦΕΛΗ Θωρακίζουν τον οργανισμό. Οξυγονώνουν τα κύτταρα εξασφαλίζοντας άριστη σωματικήκαι πνευματική υγεία. Αυξάνουν την ενέργεια. Σταθεροποιούν την αρτηριακή πίεση.Διεγείρουν τους νευροδιαβιβαστές και επιτυγχάνουν πνευματική οξύτητα και καλύτερη μνήμη. Εχουν αντικαταθλιπτική δράση. Αναχαιτίζουν την ασθένεια τουAlzheίmer. Αναζωογονούν τους πνεύμονες. Καθαρίζουν τα νεφρά. Τρέφουν το γαστρεντερικό σύστημα. Βελτιώνουν την διάθεση. Αναδομούν τον οργανισμό και καθαρίζουντο αίμα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διατροφική πηγή, πλήρη σε θρεπτικάσυστατικά, σε έναν κόσμο που οι τροφές είναι φτωχές σε Θρεπτική αξία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τα φύκια για να αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών που εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια κατά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ.

PycnogenolΠνκνογενόλη
Το tuUofloτων αρτηριών Φυσικό εκχύλισμα που προέρχεται από το φλοιό του πεύκού PinusMarίtίma, που ευδοκιμεί κατά μήκος των ακτών τής νοτιοδυτικής Γαλλίας.Περιέχει, ισχυρές ουσίες της κατηγορίας των βιοφλαβονοειδών -τις προανθοκυανιδίνες-οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Το Pycnogenol έχει 5ο φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράσηαπό την βιταμίνη E και 2 φορές από την βιταμίνη C. Προστατεύει τον εγκέφαλο από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τις φλεγμονές, ενισχύει τα αγγεία και προλαμβάνει τις αλλεργίες. Προστατεύει το κολλαγόνο από την οξειδωτική δράσητων ελευθέρων ριζών. Αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που προκαλούν πόνο και αυξάνει την αντοχή κατά 21, κατά τη διάρκεια της άσκησης.
‘Εχουν υπάρξει σημαντικές μελέτες για προβλήματα που συνδέονται με την εμμηνόρροια,τον εμμηνορροϊκό πόνο και την ενδομητρίωση. Το Pycnogenol έχει χρησιμοποιηθεί στην Θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως καρκίνος, καταρράκτης, κατάθλιψη, διαβήτης,ινομυαλγία, καρδιακές παθήσεις, αιμορροΐδες, αλλεργίες, αρτηριοσκλήρυνση,αρθρίτιδα, άσθμα, αθλητικές κακώσεις, κιρσοί, κ.ά. Βάσει μελετών, κλινικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων προσφέρει: ‘Ηπια αντιυπερτασική δράση, ενίσχυσητης προστασίας και της αντίστασης του οργανισμού έναντι κακοηθειών, κατά της φλεβικής ανεπάρκειας, βελτίωση της τριχοειδούς κυκλοφορίας, αντιγηραντική δράση, ερυθηματώδης λύκος, ισχυρή αντιοξείδωση, καταπολέμηση ελευθέρων ριζών,κατά της LDL χοληστερίνης, πρόληψη-προστασία κατά της αθηρωμάτωσης, πρόληψη ευρυαγγείων, ενίσχυση κολλαγόνου, προστασία έναντι της ακτινοβολίας UV,προφύλαξη στο διαβητικό ασθενή, αντιθρομβωτική δράση, βελτίωση και ανακούφισητων συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργιών.http://www.vitamelia.gr

                                                                                                                                              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *