Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

ΓΕΥΣΕΙΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Beauty- Secrets.Gr

.
Κυριακάτικες μοναδικές γεύσεις.Γευστικά γλυκά με απλά και οικονομικά υλικά και απολαυστικά πιάτα.

Η αγάπη μου για τη μαγειρική μου γέννησε την ιδέα να δημιουργήσω σε αυτό το blog μια μικρή γωνιά με γεύσεις.
Γεύσεις & νόστιμες συνταγές μαγειρικής Beauty Secrets

Γεύσεις & νόστιμες συνταγές μαγειρικής Beauty Secrets
Νόστιμες και γευστικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.Συνταγές βάση της δικής μου εμπειρίας και γνώσεων φτιαγμένες όμως με μεγάλη αγάπη και πάθος. Εδώ θα βρεις ξεχωριστές πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο,αλλά και συνηθισμένες κλασικές γεύσεις.Νόστιμα γλυκά & φαγητά εύκολα,γρήγορα και οικονομικά.
Δες μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις
#Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση μιας συνταγής, συγκεντρώνουμε στον πάγκο εργασίας τα υλικά και τα έχουμε όλα μπροστά μας πλυμένα, μετρημένα, ζυγισμένα ή κομμένα.
#Φτιάχνουμε μια λίστα με τα τρόφιμα ή τα είδη οικιακής χρήσης που έχουν τελειώσει ώστε να τα θυμηθούμε όταν θα πάμε για ψώνια.
#Σαπουνίζουμε τα χέρια μας πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία του φαγητού.Το σαπούνισμα και το καλό ξέπλυμα μας απαλλάσσουν από τα περισσότερα μικρόβια.
#Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας παλιές εφημερίδες για την προετοιμασία του φαγητού.Κατόπιν μαζεύουμε τις εφημερίδες με τα υπολείμματα και τα πετάμε.Έτσι γίνεται πιο εύκολο το καθάρισμα του πάγκου.
#Μυρωδιές από σάλτσες, σκόρδα και κρεμμύδια μένουν σε ξύλινα εργαλεία της μαγειρικής, γι’ αυτό δεν τα χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική.
#Τα ωμά κρεατικά,τα πουλερικά και τα ψαρικά είναι πιθανό να έχουν μικρόβια. Γι’ αυτό δεν τα κόβουμε ποτέ στην ίδια επιφάνεια με άλλα τρόφιμα. Χρησιμοποιούμε διαφορετικούς δίσκους κοπής για κάθε είδος και σε διαφορετικά χρώματα για να τους ξεχωρίζουμε αμέσως.
#Τα ζουμιά τους τα μαζεύουμε με χαρτί κουζίνας και όχι με σφουγγάρι ή πανί. Σαπουνίζουμε σχολαστικά τους δίσκους κοπής πριν και μετά το κόψιμο.
#Για να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα, την τρίβουμε με κρεμμύδι.
#Βάζουμε σε μια αλατιέρα αλεύρι για να πασπαλίσουμε πιο εύκολα την επιφάνεια που θέλουμε.
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί που χρησιμοποιούμε για ψήσιμο στο γκριλ. Έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε έπειτα για να το καθαρίσουμε.
#Για προστασία όταν τρίβουμε στον τρίφτη φοράμε στον αντίχειρα ένα δάχτυλο από παλιά ή σκισμένα γάντια.
#Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί (λαδόχαρτο) σε φόρμες, ταψιά και λαμαρίνες όπου ψήνουμε ψωμί, κέικ ή κουλουράκια. Έτσι δεν χρειάζεται να λαδώσουμε τα σκεύη και να τα πασπαλίσουμε.
ΕΥΚΟΛΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
1 κουταλιά του γλυκού = 5 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας = 15 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού = 200 γραμμάρια
1 αυγό (το εσωτερικό) = 50-60 γραμμάρια