Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

3 σημάδια μαρτυρούν πως πρέπει να κοιμηθείς

3 σημάδια μαρτυρούν πως πρέπει να κοιμηθείς
Εσύ κοιμάσαι αρκετά ή μήπως οι ώρες που σε κρατάει στην αγκαλιά του ο Μορφέας δεν είναι τόσες όσες απαιτεί ο οργανισμός σου;

Αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να απαλλαχτείς από το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας. Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής σου, επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης και σου προσφέρει ευεξία.

Ο λόγος για τον ύπνο, που σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η έλλειψη του έχει αρνητικές συνέπειες καθώς επηρεάζει τα πάντα, από τα κιλά μας μέχρι τις επιδόσεις μας στη δουλειά.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι «ξοδεύουν» 22 χρόνια της ζωή τους στον ύπνο. Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που φτάνει μέχρι και το 54% θυσιάζουν τον ύπνο, εξαιτίας των πολλών επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεών,πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Εσύ κοιμάσαι αρκετά ή μήπως οι ώρες που σε κρατάει στην αγκαλιά του ο Μορφέας δεν είναι τόσες όσες απαιτεί ο οργανισμός σου;

Τα τρία σημάδια που ακολουθούν στο αποκαλύπτουν!

Mood και συγκέντρωση: Ξεχνάς συνεχώς τα πράγματα που έχεις να κάνεις, ενώ την ίδια στιγμή εκλαμβάνεις το κάθε τι αρνητικά; Δυσκόλευσε να συγκεντρωθείς όταν κάποιος σου μιλάει και δεν έχεις καθόλου έμπνευση και δημιουργικότητα; Αν κουνάς καταφατικά το κεφάλι, μάλλον ο οργανισμός σου, σου κρούει τον κώδωνα του «ύπνου», γιατί πολύ απλά τον έβγαλες knock out! Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο της Σκωτίας κατέδειξε ότι η δημιουργικότητα, η συγκέντρωση και η μνήμη μας μειώνονται κάθε φορά που θυσιάζουμε τον ύπνο μας. «Θυσίασε», λοιπόν ακόμη μερικές ώρες για να κοιμηθείς και θα δεις πως όταν χορτάσεις ύπνο, θα δεις την ζωή με άλλο μάτι. Θα γίνεις πιο δημιουργική και αποδοτική στην δουλεία, ενώ την ίδια στιγμή οι προσωπικές σου σχέσεις θα βελτιωθούν αφού η έλλειψη ύπνου μπορεί να ερεθίσει το νευρικό μας σύστημα και να μας κάνει περισσότερο «αντικοινωνικούς».

Διατροφή: Σύμφωνα με τους ειδικούς οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές αντικατοπτρίζουν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ύπνου μας. Προφανώς λοιπόν αν παρατήρησες πως δεν ακολουθάς μια υγιεινή διατροφή και είσαι επιρρεπής στα «junk food», τότε ναι κάθε ο οργανισμός σου χρειάζεται επειγόντως ύπνο! Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ακράδαντα ό,τι η έλλειψη ύπνου είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε δίαιτας αφού επηρεάζει την επιθυμία μας για φαγητό, κάνοντας μας μα νιώθουμε περισσότερο επιρρεπείς στο «γρήγορο» και ανθυγιεινό φαγητό.

Διάθεση για σεξ; Καμία! Είσαι full ερωτευμένη, αλλά δεν έχεις καθόλου διάθεση για σεξ και διερωτάσε τι φταίει; Η απορία σου μόλις λύθηκε καθώς η έλλειψη ύπνου μειώνει και την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών! Όταν μια γυναίκα δεν κοιμάται τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα διαταράσσεται η παραγωγή ορμονών και μειώνεται η τεστοστερόνη που επηρεάζει τη λίμπιντο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *