Τα κρυολογήματα, η γρίπη, οι αλλεργίες ή ο ερεθισμός των βρόγχων είναι οι κύριες αιτίες του βήχα.’Όταν ο βήχας συνοδεύεται από φλέματα δεν πρέπει να καταστέλλεται γιατί ο οργανισμός προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να τα αποβάλει μαζί με τα βακτήρια από τους πνεύμονες. Ο ξηρός βήχας, ωστόσο, είναι συνήθως ανώφελος και ερεθίζει περισσότερο τους βρόγχους.Σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει 4 φυσικές συνταγές για τον βήχα.Αν σας αρέσει η παρασκευή φυσικών καλλυντικών μπορείτε να παρασκευάσετε και φυσικά φάρμακα γιαυτό αντιμετωπίστε τον βήχα με βότανα.
Γρήγορη αντιμετώπιση του βήχα
στο στόμα σας πριν το καταπιείτε.
Επαναλάβετε αν χρειάζεται. Προσοχή: Μη δίνετε μέλι που δεν έχει παστεριωθεί
σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών.
Σιρόπι με μέλι και κρεμμύδια
Ψιλοκόψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι,περιχύστε το με μέλι και βράστε το σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά. Αποθηκεύστε το σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Πιείτε από μισό έως ένα κουτάλι του γλυκού κάθε 15 με 30 λεπτά, ώσπου να σταματήσει ο βήχας. Προσοχή: Μη δίνετε μέλι που δεν έχει παστεριωθεί σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών.
Φυτικό σιρόπι για το βήχα
πι ώστε να αντιμετωπίζει τον σπασμωδικό βήχα, δοκιμάστε να προσθέσετε φλοιό μαύρης αγριοκερασιάς, που έχει ισχυρή ηρεμιστική δράση.
500m1 νερό
Ι κουτάλι της σούπας γλυκάνισο
Ι κουτάλι της σούπας ξερή γλυκόριζα
Ι κουτάλι της σούπας ξερό φλοιό μαύρης αyριοκερασιάς
Ι κουτάλι της σούπας ξερό Θυμάρι
250m1 μέλι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΙΚΟΥ ΣΙΡΟΠΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ
Βράστε το γλυκάνισο, τη γλυκόριζα και το φλοιό της μαύρης αγριοκερασιάς (αν αποφασίσατε να τον συμπεριλάβετε) με νερό σε σιγανή φωτιά, σε σκεπασμένη κατσαρόλα,
για 15 λεπτά.
Αποθηκεύστε το σιρόπι σε γυάλα με καπάκι στο ψυγείο. Διατηρείται για τρεις μήνες. Για να ανακουφιστείτε από το βήχα, πάρτε ένα κουτάλι του γλυκού όσο συχνά χρειάζεται.
Αιθέριο έλαιο μέντας για το βήχα
Το έντονο άρωμα μενθόλης της μέντας ανακουφίζει από τη συμφόρηση και απαλύνει τον σπασμωδικό βήχα. Βάλτε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας κάτω από τη μύτη σας. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αραιώστε το λάδι με ίση ποσότητα ελαιόλαδου. Για μικρά παιδιά, βάλτε μία-δύο σταγόνες λάδι στο γιακά της πιτζάμας ή στο μαξιλάρι αντί για το δέρμα.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
Θεραπευτικά βότανα για το κρυολόγημα
Βότανα κατά του διαβήτη!!
Θεραπεία επιπεφυκίτιδας με βότανα!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ