Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Αποτοξινωθειτε: ωρα να καθαρισετε τον οργανισμο σας

΄                                                                       Είναι ώρα να καθαρίσετε τον οργανισμό σας, να τον φρεσκάρετε και να του ξαναδώσετε ζωντάνια και ενέργεια• είναι ώρα για αποτοξίνωση.  Υπάρχουν κλινικές αποτοξίνωσης, διακοπές αποτοξίνωσης, αυστηρές δίαιτες αποτοξίνωσης. Υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα αποτοξίνωσης: μάσκες προσώπου, σαμπουάν και κρέμες σώματος, ποδόλουτρα, μέσα καθαρισμού του πεπτικού συστήματος, καθώς και ομοιοπαθητικά και φυτικά βοηθήματα αποτοξίνωσης. Και φυσικά υπάρχουν βιβλία που σας καθοδηγούν τι και πώς να επιλέξετε από τα παραπάνω. Αποδίδει όμως κάποιο από αυτά πραγματικά;

Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι αποτοξίνωσης: είτε αφήνετε το σώμα σας να πεινάσει πολύ έτσι ώστε ο οργανισμός σας να καθαριστεί μόνος του από μέσα είτε απομακρύνετε με ενεργό τρόπο τις τοξίνες χρησιμοποιώντας χάπια και φαρμακευτικά σκευάσματα. Πολλά προϊόντα και προγράμματα αποτοξίνωσης συνδυάζουν και τις δύο μεθόδους. Η κλασική αποτοξίνωση είναι η αυστηρή νηστεία. Αν δε φάτε τίποτα για μερικές ημέρες, Θεωρητικά σταματάτε τις συνεχείς καταχρήσεις που ο οργανισμός σας αντιμετωπίζει καθημερινά. Ετσι καθαρίζετε από τις τοξίνες και ανακτάτε την ισορροπία σας. Μπορεί να νιώσετε ζαλάδα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή εισέρχονται τοξίνες στο αίμα σας. Οι οπαδοί της αποτοξίνωσης υποστηρίζουν ότι το νερό είναι βασικό στοιχείο της διαδικασίας, αφού με την ούρηση αποβάλλονται οι τοξίνες. Μια λιγότερο αυστηρή εκδοχή αποτοξίνωσης είναι μια απλή δίαιτα αποτοξίνωσης. Φροντίστε να τρώτε μονάχα μικρές ποσότητες φρέσκων φρούτων, λαχανικών, και σε μερικές περιπτώσεις φυσικό γιαούρτι. Βέβαια, τα φρούτα και τα λαχανικά Θα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, διαφορετικά Θα φορτώσετε τον οργανισμό σας με φυτοφάρμακα.
Τροφές βιολογικής και μη βιολογικής καλλιέργειας
Πολλοί επιλέγουν τις οργανικές τροφές επειδή πιστεύουν ότι είναι πιο υγιεινές. Οι τροφές που φέρουν την ετικέτα «βιολογική καλλιέργεια» έχουν παραχθεί χωρίς τη χρήση λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις για το ότι οι μη βιολογικής καλλιέργειας τροφές είναι επικίνδυνες για την υγεία. 0 ανθρώπινος οργανισμός είναι σε Θέση να επεξεργαστεί και τις «φυσικές» και τις «συνθετικές» ενώσεις στις μικροσκοπικές ποσότητες που υπάρχουν στις τροφές μας. Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας είναι πιο θρεπτικά ή γευστικά από τα άλλα. Επιλέγοντας τροφές βιολογικής καλλιέργειας μπορεί να μη διαπιστώσετε κάποια διαφορά στην υγεία σας, αλλά παρ’ όλα αυτά ωφελείτε το περιβάλλον. Στις βιολογικές καλλιέργειες κατά κανόνα καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια και παράγονται λιγότερα απόβλητα. Επίσης, οι χημικές ουσίες της συμβατικής καλλιέργειας μπορεί να βλάψουν τα άγρια ζώα και να επηρεάσουν την ποιότητα του εδάφους.


Δίαιτες αποτοξίνωσης
Δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι με την πλήρη αποχή από το φαγητό Θα απαλλαγούμε από τις τοξίνες που νομίζουμε ότι έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό μας. Ο οργανισμός μας διαθέτει ήδη τα καλύτερα μηχανήματα αποτοξίνωσης, που είναι το ήπαρ και τα νεφρά. Αν χάνουμε βάρος με μια δίαιτα αποτοξίνωσης, είναι μόνο και μόνο επειδή μειώνουμε την πρόσληψη Θερμίδων. * Αποφύγετε τις γρήγορες αποτοξινώσεις και προτιμήστε μια πιο ισορροπημένη μέθοδο. Περιορίστε τις θερμίδες από λιπαρά και ζάχαρη, και προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά που αφενός φέρνουν αίσθημα κορεσμού με λιγότερες Θερμίδες και αφετέρου οδηγούν σε πραγματική απώλεια βάρους αντί σε απώλεια υγρών. * Πράγματι βοηθάμε το ήπαρ περιορίζοντας τις τοξίνες που παίρνουμε από το αλκοόλ και την καφεΐνη. * Τα υγρά είναι απαραίτητα για τη ζωή• φροντίστε να πίνετε αρκετά. * Τα κατεψυγμένα τρόφιμα συχνά περιέχουν λιγότερα βελτιωτικά (λόγου χάρη συντηρητικά) απ’ ό,τι τα προμαγειρεμένα φαγητά.
βιταμίνης C και της βιταμίνης Ε) στο αίμα

. Για δίαιτα αποτοξίνωσης πατήστε το παρακάτω link
ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ DETOX                                                

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *