Δευτέρα, 24 Ιουνίου

Άρωμα, το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ

Άρωμα, το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ
Το άρωμα, το μετάξι, το κρασί και τα φρέσκα λουλούδια, είναι για μένα μια από τις απαραίτητες πολυτέλειες της ζωής.Και θεωρώ πως το άρωμα είναι το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ.


Μια ξεχωριστή χαρά του αρώματος είναι ότι έχει  ισχυρή επίδραση στη διάθεση μας, ώστε δίνει σιγουριά και γοητεία, ρομαντισμό και κομψότητα μ’ ένα άγγιγμα. Ξέρατε πως η μνήμη της όσφρησης μας είναι ακριβέστερη και διαρκεί περισσότερο από ό,τι η μνήμη οποιασδήποτε από τις άλλες αισθήσεις;Όλες είχαμε την εμπειρία της επιστροφής στα παιδικά μας χρόνια από κάποια μυρωδιά που θυμόμαστε τόσο καθαρά, ώστε μένουμε κατάπληκτες. Για μένα η μυρωδιά της θάλασσας έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Επειδή είναι ένας τόσο άμεσος δρόμος προς το υποσυνείδητο, το άρωμα μπορεί να γίνει μια προσωπική υπογραφή και υπόμνηση στους αγαπημένους μας, φέρνοντας με τη μυρωδιά του πολλές αναμνήσεις και συνειρμούς.

Πως θα διαλέξετε ένα άρωμα

Διαλέξτε ένα άρωμα προσεχτικά και μη βιαστείτε. Το άρωμα είναι σαν καλό κρασί, που χρειάζεται ν’ αναπνεύσει πριν φτάσει στην τελειότητα. Χρειάζεται περίπου τριάντα λεπτά για να αναπτυχθεί πλήρως στο δέρμα. Δεν μπορείτε να μπείτε σ’ ένα μαγαζί, να μυρίζετε μερικά αρώματα και να διαλέξετε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσετε ένα άρωμα, να το φορέσετε λίγες ώρες και ν’ αποφασίσετε πώς αισθάνεστε φορώντας το. Την, επόμενη μέρα δοκιμάστε ένα άλλο. Τελικά θα βρείτε ένα που να σας πηγαίνει.

Η χρήση του αρώματος

Όσο για τη χρήση του αρώματος, λέγεται ότι «ο έρωτας και το άρωμα δεν πρέπει να φυλάγονται» . Μπορεί να είναι ένα από τα συναισθηματικά ελκυστικότερα αξεσουάρ. Χρησιμοποιήστε το απλόχερα. Κι επειδή μπορεί να είναι πολύ ακριβό, πρέπει να το φροντίζετε. Το φως του ήλιου το επηρεάζει όπως και η υπερβολική ζέστη ή το κρύο. Επίσης μόλις ανοίξει το μπουκάλι, το οξυγόνο θ’ αρχίσει ν’ αλλάζει τη μυρωδιά. Το άρωμα υποτίθεται πως έχει διάρκεια ζωής τριών χρόνων αλλά νομίζω πως είναι φρόνιμο ν’ αγοράζετε μια ποσότητα αρκετή για ένα χρόνο κάθε φορά. Έτσι θα είσαστε σίγουρη πως θα μείνει σε καλή κατάσταση .

Σχετικά άρθρα:

10 νέα αρώματα της Άνοιξης που πρέπει να δοκιμάσεις

Δώσε μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα σου

Γυναικεία αρώματα που αναστατώνουν τις αισθήσεις
Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *