Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Κούρεμα και σχήμα προσώπου:Δες ποιο σου ταιριάζει!

Κούρεμα και σχήμα προσώπουΓια να διαλέξεις το Hair Style που θα ταιριάζει γάντι σε εσένα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις μερικά πράγματα για το κούρεμα και σχήμα προσώπου. Το σχήμα του προσώπου κάθε γυναίκας καθορίζεται από τη θέση και την προβολή των οστών του προσώπου. Υπάρχουν πέντε τύποι προσώπου: ωοειδές, στρογγυλό, τετράγωνο, μακρόστενο,και σχήμα καρδιάς .

Το πρόσωπο χωρίζεται σε τρεις ζώνες: από την αρχή των μαλλιών μέχρι τα φρύδια, από τα φρύδια μέχρι τη βάση της μύτης, από τη βάση της μύτης μέχρι το άκρο τον σαγονιού. Όταν ζητήσεις από την κομμώτρια σου να σε κουρέψει το αποτέλεσμα πρέπει να δημιουργεί την εντύπωση ότι έχεις το ιδανικό σχήμα προσώπου.


Σήμερα θα σε βοηθήσω να βρεις το δικό σου στυλ στο κούρεμα ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου για να προσθέσεις ακόμα μερικά βλέμματα θαυμασμού επάνω σου.

Κούρεμα και σχήμα προσώπου:Δες ποιο σου ταιριάζει!

Κούρεμα για ωοειδές πρόσωπο

Αν έχεις πρόσωπο ωοειδές μπορείς να κάνεις κάθε κούρεμα και χτένισμα.Σίγουρα όμως το κούρεμα σε μεσαίο μήκος θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου ακόμα πιο πολύ!

Κούρεμα για στρόγγυλο πρόσωπο

Περίγραμμα προσώπου: Στρογγυλή γραμμή μετώπου και στρογγυλή γραμμή σαγονιού. Πρόσωπο πλατύ.
Σκοπός: Να δημιουργηθεί η εντύπωση επιμήκυνσης του προ­σώπου.
Ζήτησε ένα κούρεμα με ύψος, διευθετώντας τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού. Μπορείς να βάλεις λίγα μαλλιά πάνω από τα αυτιά και τα μάγουλα, αλλά είναι επίσης ωραίο να κρατάς τα μαλλιά υψηλά από τη μια πλευρά, εκθέτοντας τα αφτιά. Χτένισε τα μαλλιά στο πλάι προς τη μία πλευρά.Μπούκλες γύρω από το στέμμα ή αφέλειες αλλά ποτέ κοντά στα μάγουλα για να δημιουργήσει ύψος.

Κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο

Περίγραμμα προσώπου: Τετράγωνη γραμμή σαγονιού. Έντονα τα τετραγωνικά χαρακτηριστικά.
Σκοπός: Να δημιουργηθεί η εντύπωση του μήκους και να σβή­σουν τα τετράγωνα χαρακτηριστικά.
Τα προβλήματα του τετράγωνου προσώπου,είναι παρόμοια με αυτά του στρογγυλού. Η μορφή του κουρέματος πρέπει να ανυψωθεί από το μέτωπο και να έλθει μπροστά στους κροτάφους και στο σαγόνι, δημιουργώντας την εντύπωση εκλέπτυνσης του προ­σώπου. Το ασύμμετρο look ταιριάζει πολύ.

Κούρεμα και σχήμα προσώπου:Δες ποιο σου ταιριάζει!

Κούρεμα για μακρόστενο πρόσωπο

Περίγραμμα προσώπου:Μακρόστενο πρόσωπο με ρηχά μάγουλα.Σκοπός: Να κάνεις το πρόσωπο να φαίνεται πιο κοντό, πιο πλατύ.Τα μαλλιά πρέπει να χτενιστούν πολύ κοντά στο άνω μέρος του κεφαλιού, με μια μπούκλα, με μια έξαρση συνδυασμένη με πλούσια μαλλιά στα πλάγια του προσώπου. Χτενίζοντας τα μαλλιά μακριά από τις παρειές, δημιουργείς την εντύπωση πλάτους.

Κούρεμα και σχήμα προσώπου:Δες ποιο σου ταιριάζει!

Κούρεμα για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Περίγραμμα προσώπου: Ευρύ μέτωπο και στενή περιοχή σαγονιού. Σκοπός: Να μειωθεί το εύρος του μετώπου και να αυξηθεί το πλάτος στο κάτω μέρος του προσώπου.Για να ελαττωθεί το πλάτος του μετώπου, συνιστάται η ανύψω­ση μέρους μαλλιών από τα πλάγια ή χτένισμά τους από τη μια πλευρά. Προσθέστε πλάτος και στο ύψος των παρειών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *