Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Διώξτε το άγχος με χαλαρωτικό μπάνιο αρωματοθεραπείας!

Διώξτε το άγχος με χαλαρωτικό μπάνιο αρωματοθεραπείας!

Διώξτε το άγχος με χαλαρωτικό μπάνιο αρωματοθεραπείας!

Σήμερα φίλες μου θα σας πω πώς μπορεί να σας ωφελήσει η αρωματοθεραπεία σε περιόδους της ζωής σας, με έντονο άγχος και στρες.

Υπάρχουν ιδιαίτερα αρώματα πού μπορούν να μας δώσουν την αίσθηση ηρεμίας αισθησιασμού, ή αναζωογόνησης. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την μυρωδιά της μέντας η οποία είναι γνωστή στους περισσότερους ανθρώπους.
Είναι το πιο κοινό βότανο που γνωρίζουμε,και είναι το άρωμα που υποκινεί πραγματικά κάποια δραστηριότητα του εγκεφάλου.Η μέντα είναι μία τέτοια ουσία, δεν μας ηρεμεί αλλά αντίθετα μας τονώνει.’Ένα άλλο παράδειγμα είναι η λεβάντα, που είναι πολύ χαλαρωτική, χρησιμοποιείται ως μυοχαλαρωτική ουσία και έχει μια πολύ καθαρή, γλυκιά μυρωδιά. ‘Έχει μία λουλουδάτη αίσθηση, αλλά και πάλι, αυτές είναι γενικές απόψεις για τα αιθέρια έλαια.

Διώξτε το άγχος με χαλαρωτικό μπάνιο αρωματοθεραπείας!

Πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον πώς αυτά τα βασικά, φυσικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί επί αιώνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο σπίτι.Με κάποια γνώση και κάποια προσοχή στο πώς αντιδράτε στα αιθέρια έλαια, μπορείτε εύκολα να κάνετε τις προετοιμασίες, και να εξατομικεύσετε την εμπειρία που έχετε από ένα χαλαρωτικό μπάνιο αρωματοθεραπείας.

Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας, του σανταλόξυλου και του υλάνγκ-υλάνγκ κάνουν το μπάνιο χαλαρωτικό.Το άλας Θειικού μαγνησίου βοηθά στην καταπολέμησης σωματικής και συναισθηματικής έντασης.

Θα χρειαστείτε:

  • 250gr άλας Θειικού μαγνησίου
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεβάντας
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάγκ-υλάγκ

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Προσθέστε το άλας Θειικού μαγνησίου στην μπανιέρα καθώς την γεμίζετε με ζεστό νερό. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια στο μπάνιο και ανακατέψτε το νερό αμέσως προτού μπείτε στην μπανιέρα. Χαλαρώστε εντελώς στην μπανιέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά και απολαύστε την εμπειρία με κεριά, μαξιλάρι για την μπανιέρα και ένα ζεστό μπουρνούζι για να τυλιχθείτε μετά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *