Δευτέρα, 29 Μαΐου

Φροντιστε την πλατη σας -Προσοχη στην σωστη σταση οταν καθεστε!

Frontiste -ti̱n-plati̱ sas-Prosochi̱-sti̱n-so̱sti̱-stasi̱-otan-katheste-penbeautysecrets.blogspot.gr
Η σωστή στάση του σώματός μας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως τις ώρες που είμαστε καθιστοί στην εργασία ή στο σπίτι μας, εί­ναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψη παραμορφώσεων και τη διατήρηση της υγείας μας. Είναι αυτή κατά την οποία τμή­ματα του σώματός μας-κεφάλι­αυχένας-θώρακας, ισορροπούν κατακόρυφα το ένα πάνω στο άλλο έτσι ώστε το βάρος να δια­βιβάζεται στην λεκάνη και από κει στα πόδια με ελάχιστη προσπά­θεια και καταπόνηση των μυών, τενόντων και συνδέσμων.
‘Όταν υιοθετούμε μια λάθος στάση τις ώρες που καθόμαστε μπορούμε να προκαλέσουμε έντονους πόνους, παραμορφώσεις οστών και δυσκαμψίες στο σώμα μας.Πόνοι στον αυχένα και στη μέση, περιαρθρίτιδες στους ώμους, τενοντίτιδες στους καρπούς, μουδιάσματα στα δάκτυλα, κεφαλαλγίες είναι μερικά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Μπορούν όμως να αποφευχθούν προσέχοντας τη στάση στην καρέκλα μας.
ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩ­ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟ­ΜΑΣΤΕ;
Κατ’ αρχάς πρέπει να γνωρίζουμε ότι η σπονδυλική μας στή­λη αποτελείται από τρεις φυσικές “καμπύλες”-αυχένας, θώρακας, οσφύ (μέση). Οι τρεις αυτές κα­μπύλες θα πρέπει να είναι ευθυ­γραμμισμένες όταν καθόμαστε ενώ τα αυτιά, οι ώμοι και οι γοφοί Θα πρέπει να κρατιούνται σε μια ευθεία γραμμή.
Κρατείστε το κεφάλι και το πι­γούνι προς τα μέσα. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι χαλαροί και οι αγκώνες παράλληλοι με το σώμα σας σε γωνία 90ο. Δεν πρέπει να στηρίζεστε πάνω στους αγκώνες ούτε όμως να μην τους ακουμπάτε στο γραφείο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *