Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Φτιάξτε μόνες σας αρωματικά κεριά

Φτιάξτε μόνες σας αρωματικά κεριά-www.beauty-secrets.gr

Σήμερα θα σας δείξουμε τον τρόπο για να φτιάξετε μόνες σας αρωματικά κεριά.Κεριά φτιαγμένα από φρέσκα φρούτα όπως νεράντζια και πορτοκάλια.
»Κόψτε στη μέση πορτοκάλια ή νεράντζια και αφαιρέστε την ψίχα ώστε να μείνει μόνο η λεπτή φλούδα και να σχηματιστούν « κούπες ». Ζεστάνετε τις φλούδες στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (κάτω των 100°C), μέχρι να δείτε πως έχουν ξεραθεί ελαφρά. Βγάλτε τις και τοποθετήστε μέσα τους μικρά ρεσό που περιέχουν κερί χωρίς άρωμα, και τα οποία είναι πιο φθηνά από τα αρωματικά. Η θερμότητα που θα δημιουργείται από τη μικρή φλόγα όταν τα ανάβετε, θα ζεσταίνει τι «κού­πες», που θα λειτουργούν ως αρωματικές εστίες.
`»Σε περίπτωση τώρα που είστε πιο δημιουργικοί τύποι, υπάρχει και πιο «φασαριό­ζικος» τρόπος, ο οποίο όμως θα σας δώσει την ικανοποίηση ότι δημιουργήσατε εξαρχής τα δικά σας κεριά.’Έχοντας βέβαια προμηθευτεί τα υλικά που θα αναφερθούν παρακάτω, ξεκινήστε την παρασκευή βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό και σε μια μικρότερη παραφίνη. Βάλτε τη μικρή κατσαρόλα μέσα στη μεγάλη και ζεστάνετε το νερό (προσέξτε το ύψος του νερού και της παραφίνης να μην είναι πολύ ψηλά και υπερχειλίσουν).’


Όσο ζεσταίνονται τα δοχεία, αλείψτε με σπορέλαιο τα καλούπια όπου Θα τοποθετήσετε μετά την παραφίνη (τα καλούπια μπορούν να είναι μεταλλικά ρεσό ή γυάλινα ποτήρια ή σφηνάκια).’Όταν αρχίσει να λιώνει η παραφίνη, ρίξτε μέσα κομμάτια από υπολείμματα παλιών κεριών. Ανακατέψτε και βράστε σε θερμοκρασία μεταξύ 100 και Ι 50°

‘Όταν το μείγμα λιώσει και γίνει ομοιόμορφο, ρίξτε μέσα τα αρωματικό υλικά της επιλογής σας (π.χ. βανίλια ή αιθέρια έλαια) ανακατεύοντας και αν το επιθυμείτε, προσθέστε και χρωστικές (π.χ χρώμα ζαχαροπλαστικής, που είναι και πιο «ήπιο»).

Βγάλτε τη μικρή κατσαρόλα που περιέχει το μείγμα από τη μεγάλη και ρίξτε το μείγμα στα καλούπια σας, πάλι αφήνοντας ένα περιθώριο για να μη φτάνει ω το χείλος.

Πάρτε ένα κομμάτι φιτίλι και δέστε τη μια άκρη του σε ένα μολύβι, στυλό ή καλαμάκι.’Όταν το μείγμα αρχίσει να κρυώνει, βυθίστε την άλλη άκρη του φιτιλιού μέσα στο μείγμα. Ακουμπήστε το μολύβι στο χείλος του καλουπιού και αφήστε το εκεί μέχρι το κερί να κρυώσει τελείως.

Μετά από λίγες ώρες που το κερί Θα έχει σταθεροποιηθεί, λύστε το φιτίλι και κόψτε το στο ύψος που επιθυμείτε.Μπορείτε να αφήσετε το κερί στο συγκε­κριμένο καλούπι ή να το αφαιρέσετε αναποδογυρίζοντας το και χρησιμοποιώντας διακοσμητικά το κερί μόνο του.

Σχετικά άρθρα:

Φυσικά αποσμητικά χώρου με αιθέρια έλαια

Καθαριότητα στην κουζίνα με καθαριστικά από τη φύση!

Σπιτικά άλατα μπάνιου και διακοσμητικά γυάλινα βάζα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *