Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Φυσικά φάρμακα

                                                                                Τα φυσικάφάρμακα περιλαμβάνουν βότανα, αιθέρια έλαια, ομοιοπαθητικές Θεραπείες,συμπληρώματα διατροφής και κοινά υλικά, όπως ο πάγος, το Θαλασσινό αλάτι και το σκόρδο. Θα τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικές τροφές. Λόγω της αυξανόμένης δημοτικότητας των φυσικών Θεραπειών, είναι επίσης πιθανό να βρείτε ταπερισσότερα υλικά σε πολλά φαρμακεία και στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν και σταπερισσότερα σπίτια το φαρμακείο βρίσκεται στο μπάνιο, η ζέστη και η υγρασία καταστρέφουν τα βότανα, τα αιθέρια έλαια και τα συμπληρώματα διατροφής. Βρείτεένα δροσερό, σκοτεινό και στεγνό συρτάρι ή ντουλάπι για να αποθηκεύσετε τα φυσικά σας φάρμακα.

Αιθέριαέλαια ‘Οταν αγοράζετε αιθέρια έλαια, να ψάχνετε πάντα για την καλύτερη ποιότητα. Τα έλαια αποστάζονται από συγκεκριμένο φυτά και είναι περισσότερο δραστικά όταν είναι αγνά, αδιάλυτα και ανόθευτα. Εξατμιζονται εύκολα, οπότε αποθηκεύστε τα σε σκούρα γυάλινα μπουκάλια, με πώματα που κλείνουν σφιχτά, και Θα διατηρήσουν την αποτελεσματικότητά τους για περίπου τρία χρόνια. Προσοχή:Εκτός και αν συστήνεται, μην αλείφετε τα αιθέρια έλαια απευθείας στο δέρμα(ορισμένα έλαια προκαλούν εγκαύματα). Ποτέ μην πίνετε αιθέρια έλαια, εκτός κιαν κάποιος έγκυρος επαγγελματίας σάς συστήσει να το κάνετε.
Ξεράβότανα Πολλές από τις συνταγές που θα διαβάσετε
προϋποθέτουν την παρασκευή των δικών σας φυτικών γιατρικών, συνεπώς πρέπει πάντα να επιλέγετε αρίστης ποιότητας βότανα. Τα γιατρικά σας Θα είναι τόσο δραστικά όσο τα βότανα από τα οποία Θα τα φτιάξετε. Αναζητήστε ευωδιαστά και ζωηρόχρωμα βότανα. Αποθηκεύστε το κάθε βότανο σε ξεχωριστό γυάλινο βάζο, με καπάκι που να κλείνει σφιχτά. Τα σωστά αποθηκευμε βότανα διατηρούν τις θεραπευτικές τουςιδιότητες για ένα χρόνο. Οι φυτικές αλοιφές και τα έλαια διατηρούνται φρέσκα για περίπου έξι μήνες στο ψυγείο.
Χρήσηφυτικών γιατρικών Τα φυτικά φάρμακα συναντώνται σε τρεις μορφές: ροφήματα, κάψουλες και βάμματα. Θα αποκομίσετε τα μεγαλύτερα οφέλη από τα φυτικά γιατρικά εφόσον ξέρετε τους ενδεδειγμένους τρόπους για την προετοιμασία και τη χρήση τους. Προσοχή: Οι εγκυμονούσες, οι μητέρες που Θηλάζουν, και οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να συμβουλεύονται κάποιον με γνώσεις ιατρικής πριν πάρουν οποιοδήποτε φυτικό γιατρικό.
Φυτικάροφήματα Τα φυτικά ροφήματα είναι η παραδοσιακή, πανάρχαια και φτηνή μέθοδος χρήσης των βοτάνων.Τα ροφήματα είναι εξαίρετα για την αντιμετώπιση διαταραχών του πεπτικού συστήματος, γιατί τα βότανα εισάγονται γρήγορα στο γαστρεντερικό σύστημα. Είναι επίσης χρήσιμα για την καταπολέμηση μολύνσεων του ουρολογικού επειδή τα υγράδρουν ως διουρητικά. Από την άλλη, η προετοιμασία ενός ροφήματος είναι πιο χρονοβόρα από ό,τι οι κάψουλες ή τα αλκοολούχα διαλύματα (βάμματα). Τα ροφήματαεπίσης δεν εξάγουν όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων, όπως η υδραστίδα και η κάβα, ενώ ορισμένα βότανα έχουν δυσάρεστη γεύση.
ΚάψουλεςΟι κάψουλες είναι εύχρηστες και οικείες. Παρέχουν ακριβή δοσολογία και πρόκειται για τον εύκολο τρόπο αξιοποίησης βοτάνων που δεν έχουν και τόσο ευχάριστη γεύση. Ωστόσο, οι κάψουλες περιέχουν αποξηραμένα βότανα και ψιλοτριμμένα βότανα — διαδικασία που εκθέτει τα βότανα στη φθορά από τη ζέστη, από το φως και το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η απώλεια της δρα-στικότητάς τους. Πάντα να προμηθεύεστε κάψουλες αξιόπιστων κατασκευαστών και να τις χρησιμοποιείτε μέσα σε τρεις μήνες.
Βάμματα Τα βάμματα, ή αλκοολούχα φυτικά διαλύματα, περιέχουν ευρύτερο φάσμα απ’ τις θεραπευτικές ιδιότητες ενός φυτού από ό,τι τα ροφήματα. Κι αυτό, διότι ορισμένες χημικές ενώσεις είναι διαλυ-τές στο οινόπνευμα αλλά όχι στο νερό. Τα βάμματα διατηρούνται από τρία έως πέντε χρόνια. Είναι εύχρηστα, έχουν υψηλές συγκεντρώσεις —ένα τέταρτο με μισό κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί περίπου με 250m1 φυτικού ροφήματος—και απορροφούνται εύκολα από το αίμα. Από την άλλη, τα βάμματα περιέχουν οινόπνευμα, που Θα προτιμούσατε ίσως να αποφύγετε. Τα βάμματα χωρίς αλκοόλ παρασκευάζονται από φυτική γλυκερίνη, που είναι λιγότερο αποτελεσματική στη διάλυση κάποιων ενώσεων. Το περισσότερο αλκοόλ που περιέχει ένα βάμμα Θα εξατμιστεί αν μετρήσετε τη δόση σε ένα φλιτζάνι και προσθέσετε 60m1 βραστού νερού. Αφήστε το να κρυώσει πριν το πιείτε.
Τυποποιημένα εκχυλίσματα Τατυποποιημένα εκχυλίσματα είναι κάψουλες ή βάμματα που έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να περιέχουν μία συγκεκριμένη ποσότητα από την ουσία που είναι, κατά τους ειδικούς, η κύρια δραστική ουσία ενός φυτού. Ωστόσο ένα βότανο μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά που να είναι εξίσου σημαντικά. Αν αντιμετωπίζετε κάποια σοβαρή πάθηση, όπως η υπέρταση, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ένα τυποποιημένο εκχύλισμα. Για πιο γενικές χρήσεις, δοκιμάστε πρώτα ένα εκχύλισμα που ναπεριέχει όλα τα συστατικά του φυτού. Αν ύστερα από ένα μήνα δεν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πάρτε ένα τυποποιημένο εκχύλισμα και δείτε μήπως τυχόν υπάρχει αισθητή διαφορά. Σε περίπτωση αμφιβολίας, φροντίστε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού στη θεραπεία με βότανα.                                                   Πότε να χρησιμοποιείτε βότανα Πιείτε τα βάμματα διαλυμένα σε μικρή ποσότητα ζεστού νερού, γύρω στα Ι5 λεπτά πριν από τα γεύματα— τα βότανα απορροφούνται γρήγορα από το αίμα με άδειο στομάχι. Οι κάψουλες είναι προτιμότερο να καταναλώνονται μετά το φαγητό για να μειωθεί η πιθανότητα στομαχικών διαταραχών. Τα ροφήματα μπορούν να καταναλώνονται προ του γεύματος ή μετά •γεύμα.
Καθορισμός δόσεων για παιδιά Για να καθορίσετε τη δόση φυτικού φαρμάκου για παιδί,ακολουθήστε την εξής μεθοδολογία: όλες οι δόσεις για ενηλίκους που συστήνονται είναι για άτομα με σωματικό βάρος 68 κ λά. Η δόση για παιδί πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με το βάρος του. Για παράδειγμα, αν η δόση για ενήλικα είναι ένα κουταλάκι του γλυκού, η δόση για παιδί με βάρος 23 κιλά θα είναι το ένα τρίτο από ένα κουταλάκι του γλυκού. Συνήθως οι έφηβοι μπορούν να παίρνουντις ίδιες δόσεις με τους ενήλικες. Είναι, όμως, αναγκαίο να αναπροσαρμόζετε τις δόσεις για παιδιά κάτω των Ι2 ετών. Αν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε τη συμβουλή ειδικού στη βοτανοθεραπεία.
ΤΟΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Τα παρακάτωβότανα, αιθέρια έλαια και άλλα υλικά είναι όλα όσα Θεωρώ απαραίτητα για ένα στοixειώδες φαρμακείο με φυσικά φάρμακα γιατο σπίτι: • Άρνixα — σε μορφή τζελ ήκρέμας για μυϊκούς πόνους και μελανιές • Καλεντούλα — σε μορφή τζελ, κρέμας ή αλοιφής για εγκαύματα, κοψίματα, γδαρσίματα και τσιμπήματα εντόμων • Χαμομήλι —αποξηραμένα άνθη για το άγχος και τις στομαχικές διαταραχές • Εχινάκια — σε μορφή βάμματος ή κάψουλας για το κρύωμα, τη γρίπη, τα κοψίματα και τα γδαρσίματα • Σαμπούκος — σε μορφή εκχυλίσματος για τη γρίπη και το κρυολόγημα •Άλας θειικού μαγνησίου — για το πιάσιμο, τη χαλάρωση και ως αγχολυτixό •Ευκάλυπτος — σε μορφή αιθέριου ελαίου για την δύσπνοια και τα πιασίματα •Τζίντζερ — φρέσκια ρίζα για τα κρυολογήματα, τη δύσπνοια, τη ναυτία και τις στομαχικές διαταραχές • Λεβάντα — σε μορφή αιθέριου ελαίου γιατο στρες, τις αϋτrvίες και τους πονοκεφάλους • Θαλασσινό αλάτι — για τις γαργάρες για τον πονόλαιμο και για το μπάνιο με άλατα • Τεϊόδεντρο — σε μορφή αιθέριου ελαίουγια τις δερματικές μολύνσεις και τα τσιμπήματα • Βαλεριάνα — σε μορφή εκχυλίσματος για ήπιο αναλγητixό και την αϋπνία
ΠΟΤΕΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ
Στιςπερισσότερες κοινές περιπτώσεις, τα φυσικά γιατρικά είναι αποτελεσματικά. Τα ακόλουθα προβλήματα υγείας και οι τραυματισμοί απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα:• κατάγματα ή διαστρέμματα • δαγκώματα από ζώα ή ανθρώπους
• υψηλόςπυρετός (40,5° C στους ενήλικες, 39, 4° C στα παιδιά και 37,7° C στα βρέφη κάτωτων έξι μηνών) ή πυρετός που διαρκεί περισσότερες από τρεις μέρες • τραύματαστο κεφάλι, στο λαιμό ή στη σπονδυλική στήλη • ανεξήγητα πρηξίματα

• διαμπερή ή άλλα σοβαρά τραύματα • τρίτου βαθμού ή εκτεταμένα εγκαύματα δευτέρου βαθμού •λιποθυμικά επεισόδια ή περιοδική ζάλιτ • αιμόπτυση, εμετοί που επιμένουν για περισσότερες από δύο μέρες ή εμετός και διάρροια στα βρέφη           

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *