Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΙΝΤΙΚΑ -Οξέα φρούτων

                                                                                                          

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, τα οξέα φρούτων έφεραν την επανάσταση στην κοσμετολογία.


Από τότε, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα προϊόντα ομορφιάς, ενώ οι δερματολόγοι εκμεταλλεύονται τη δράση τους για να θεραπεύσουν την ακμή.
Τα οξέα φρούτων κάνουν μία ελαφριά απολέπιση στην επιδερμίδα, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων. Παράλληλα, ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα οξέα φρούτων όμως είναι δυνατόν να προκαλέσουν στην επιδερμίδα ένα αίσθημα “τσιμπήματος”, αλλά αυτή ακριβώς είναι και η απόδειξη της αποτελεσματικότητάς τους.
 
Όταν το δέρμα προσαρμοστεί στην απολεπιστική τους δράση, το αίσθημα του ερεθισμού συνήθως εξαφανίζεται και αυτό που μένει είναι τα οφέλη που αποκομίζουμε από τα οξέα φρούτων.
Ωστόσο, έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ για τις επιπτώσεις του γλυκολικού και του γαλακτικού οξέος στο δέρμα είχαν μάλλον ανησυχητικά αποτελέσματα. Τα άτομα που συμμετείχαν στις έρευνες χρησιμοποίησαν καθημερινά τις ουσίες αυτές επί ένα μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν η επιδερμίδα τους να γίνει επιρρεπής στα ηλιακά εγκαύματα και πιο ευαίσθητη.
 
Έτσι, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπερευαισθησία της επιδερμίδας που παρουσιάζεται σε όλο και περισσότερες γυναίκες ίσως οφείλεται εν μέρει στις συνθέσεις των καλλυντικών που περιέχουν οξέα φρούτων.Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ευαίσθητη, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν οξέα φρούτων. Αν όμως δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος να μην εκμεταλλευτείτε τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητές τους. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε κάποιο προϊόν, του οποίου η πυκνότητα σε οξέα φρούτων ταιριάζει στο δέρμα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *