Σάββατο, 13 Απριλίου

Οι καλύτερες και οι χειρότερες θέσεις για τον ύπνο

Οι καλύτερες και οι χειρότερες θέσεις για τον ύπνο

Οι καλύτερες και οι χειρότερες θέσεις για τον ύπνο.Παρόλο που ο ύπνος φαίνεται τόσο απλός, στη πραγματικότητα δεν είναι. Και ενώ είναι πολύ σημαντικό να κοιμόμαστε σωστά, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ό,τι η αϋπνία έχει συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως… είναι η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Εάν λοιπόν, θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, τότε πρέπει πρώτα, να βελτιώστε τις θέσεις που παίρνετε κατά τη διάρκεια που κοιμάστε.

Ανάσκελα.

Πολλοί γιατροί συμφωνούν ό,τι αυτή η θέση είναι η καλύτερη. Είναι ένα θείο δώρο για την σπονδυλική στήλη και τον αυχένα, επειδή η πλάτη είναι ίσια και δεν δέχεται καθόλου βάρος. Εάν θέλετε να τελειοποιήσετε αυτή τη στάση, τότε κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι, ώστε να αφήσετε τον λαιμό σε μια ουδέτερη θέση.

Μειονέκτημα: Οι περιπτώσεις του ροχαλητού και της άπνοιας ύπνου είναι πολύ πιο συχνές, όταν ένα άτομο κοιμάται σε ύπτια θέση, γιατί η βαρύτητα αναγκάζει την βάση της γλώσσας να πάει μέσα στον αεραγωγό, κάτι που εμποδίζει την αναπνοή και δημιουργεί το ροχαλητό, που κρατά τους γείτονες ξύπνιους μέχρι αργά το βράδυ.

Εμβρυική θέση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αναφέρουν ό,τι κοιμούνται σε αυτή τη θέση, αν και δεδομένου ότι ο καθένας δεν έχει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του ύπνου, η πληροφορία αυτή δεν μπορεί ποτέ να είναι απολύτως ακριβής. Οι γιατροί παροτρύνουν τον ύπνο στην αριστερή πλευρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία προς την καρδιά, το οποίο ωφελεί τόσο τη μαμά όσο και το μωρό. Επίσης, όσοι κοιμούνται από την αριστερή πλευρά, μπορεί να αποφύγουν τις καούρες και την παλινδρόμηση οξέος, με αποτέλεσμα να ξεκουράζονται περισσότερο.

Μειονεκτήματα: Εάν κοιμάστε σε μια μόνο πλευρά, όλη τη νύχτα μπορεί να προκαλέσετε μούδιασμα και να επηρεάσετε αρνητικά τους μύες και τα νεύρα.

Μπρούμυτα.

Αυτή η στάση σας βοηθάει ώστε να μην ροχαλίζετε και μειώνει την άπνοια ύπνου.

Μειονεκτήματα: Εάν κοιμάστε μπρούμυτα, τότε έχετε τη χειρότερη θέση. Αυτή η στάση ισοπεδώνει τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη. Επίσης, εάν έχετε όλη τη νύχτα γυρισμένο το κεφάλι προς τη μια πλευρά, επιδεινώνεται τον αυχένα. Εφόσον δεν μπορείτε να υιοθετήσετε μια άλλη θέση ύπνου, τότε δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς και κάτω από τη κοιλιά, για να δώσετε μια πιο σωστή θέση στη σπονδυλική στήλη.

Τέλος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε, με διαφορετικές θέσεις ύπνου, έτσι ώστε να δείτε πότε κοιμάστε καλύτερα και νιώθετε πιο ξεκούραστοι.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *