Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

Καλοκαίρι & Δείκτης προστασίας.

Δείκτης προστασίας. Να προτιμάτε αντηλιακά ευρέος φάσματος (να προστατεύουν από την UVA και από την UVB) με υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά να μην τα θεωρείτε άλλοθι για να κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο, συνιστά ο δρ Βίνσεντ ΝτεΛεο, επικεφαλής του Τμήματος Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο St. Luke’s Roosevelt, στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Να αλείφετε με αρκετό αντηλιακό όλα τα σημεία του σώματος που θα εκτεθούν στον ήλιο (μην ξεχάσετε τα αυτιά και το ντεκολτέ) μισή ώρα πριν βγείτε από το σπίτι και να επαναλαμβάνετε κάθε 2 ώρες την επάλειψη, ανεξάρτητα από τον δείκτη προστασίας. Αν ιδρώσετε ή κολυμπήσετε, πρέπει να ξαναβάλετε αντηλιακό πιο σύντομα.
Ειδικά το πρόσωπο, αλείψτε το πρώτα με μια καλή ενυδατική και μετά βάλτε το αντηλιακό. Να φοράτε αντηλιακό ακόμα κι αν έχει συννεφιά (το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου διαπερνά τα σύννεφα).
Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε τα oil-free αντηλιακά, δίχως αρώματα, συνιστά ο δρ Ντέιβιντ Λεφέλ, καθηγητής Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ.
Ελέγξτε επίσης το περυσινό αντηλιακό σας: αν έχετε ημερομηνία λήξεως, μην την υπερβείτε. Αν όμως δεν έχει, να θυμάστε πως τα δραστικά συστατικά των αντηλιακών αντέχουν για τρία χρόνια, κατά τον δρα Λεφέλ. Αν πάντως το περυσινό αντηλιακό σας μυρίζει περίεργα, έχει «σβωλιάσει», μοιάζει «κομμένο» ή έχει περίεργο χρώμα, πετάξτε το.
Και κάτι για τους άντρες: αν έχετε φαλάκρα ή πολύ αραιά μαλλιά, χρειάζεται αντηλιακό και το δέρμα του κρανίου σας (τα μαλλιά προστατεύουν κάπως από τον ήλιο, ιδίως αν είναι πυκνά). Ειδάλλως, μην βγαίνετε έξω χωρίς καπέλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *