Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Κάντε καριέρα οδοντιάτρου στην Μεγάλη Βρετανία

kante-kariera-odontiatrou-stin-megali-vretania-1Κάντε καριέρα οδοντιάτρου στην Μεγάλη Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία, τα τελευταία χρόνια τη κρίσης, αποτελεί τον τόπο όπου επιλέγουν να χτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα πολλοί Έλληνες οδοντίατροι. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν να το κάνουν συνδυαστικά με τις σπουδές τους αλλά δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αν και έχουν ιατρείο στην Ελλάδα το αφήνουν και ξεκινάνε από την αρχή σε μια νέα χώρα.

Πριν αποφασίσεις σε ποια πόλη θα καταλήξεις να ασκήσεις την επιστήμη μας θα πρέπει να συμπεριλάβει στις σκέψεις σου μια λίστα πραγμάτων που πρέπει να σκεφτείς, όπως είναι:

  • ο τρόπος ζωής στον οποίο θα μπορούσες να νιώσεις πιο άνετα και να προσαρμοστείς πιο εύκολα,
  • αν έχεις παιδιά θα πρέπει να ψάξεις για τα σχολεία και τις υπηρεσίες,
  • αν επιθυμείς να κάνεις κάποια μετεκπαίδευση τι δυνατότητες σου δίνονται,
  • η ασφάλεια και
  • η διασκέδαση.

Το να αλλάζεις μια χώρα τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς λόγους δεν θα έπρεπε να είναι μια επιπόλαια απόφαση της στιγμής αλλά να έχει ουσία η αιτία και να έχουν σαφήνεια οι στόχοι.

Μια πολύ καλή επιλογή που συνδυάζει όλα τα παραπάνω είναι η πόλη του Εδιμβούργου, στην οποία θα διαπιστώσετε πως είναι εγκατεστημένος ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων.

Τι θα χρειαστείτε για να κάνετε καριέρα οδοντιάτρου στην Μεγάλη Βρετανία;

Για να μπορέσετε να γίνετε αποδεκτός ως επιστήμονας της οδοντιατρικής αλλά και να χτίσετε την καριέρα σας θα χρειαστεί πρώτα να έχετε τελειώσει με τις πιστοποιήσεις  General Dental Council (GDC).

Η εγγραφή για την απόκτηση βαθμού πιστοποίησης, μπορεί να γίνει και μέσο μιας online πλατφόρμας συμπλήρωσης στοιχείων, αν και εφόσον είστε κάτοχος πτυχίου πανεπιστημίου που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να μπορέσετε να λάβετε την πιστοποίηση γλώσσας το GDC προτείνει πιστοποίηση IELTS με μέσο όρο μεγαλύτερο ή ίσο του 7 και βαθμό στην κάθε εξέταση ξεχωριστά μεγαλύτερο ή ίσο του 6.5.

Επίσης είναι απαραίτητος πλέον και ο NHS number. Για να συμετάσχετε στις εξετάσεις επιλογής θα πρέπει να συμμετέχετε πρώτα σε 2-3 ημερών σεμινάρια, τω λεγόμενα και ως Mandatory Training.

Η ζωή στην πόλη του Εδιμβούργου

Σίγουρα το να μετακομίζεις σε μια νέα χώρα και να ξεκινάς την ζωή σου από την αρχή δεν είναι και ότι πιο εύκολο μπορεί να κάνει κανείς. Για τον λόγο αυτό θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε μια πόλη η οποία θα σας παρέχει ένα πλήθος δραστηριοτήτων οι οποίες θα διευκολύνουν την προσαρμογή σας εκεί.

Αν επίσης πάρετε την απόφαση να έχετε μαζί σας και την οικογένειά σας τότε ένας λόγος παραπάνω να επιλέξετε να μείνετε και να εργαστείτε σε μια πόλη που θα σας προσφέρει κάθε δυνατή ευκολία όχι μόνο για εσάς και για τη δουλειά σας αλλά και για τα παιδιά σας και για το μέλλον τους.

Για τους λόγους αυτούς το Εδιμβούργο είναι μια καλή απάντηση στις αναζητήσεις σας. Πριν έρθετε καλό θα ήταν επίσης να έχετε στο μυαλό σας πως η ζωή εδώ είναι ιδιαίτερα ακριβή, οπότε στην περίπτωση που ο στόχος σας είναι να δουλέψετε κάπου για λίγα χρόνια και να εξοικονομήσετε χρήματα τότε καλύτερα να επιλέξετε κάποια άλλη πόλη και όχι αυτή.

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι ο Φώτης Παππάς. Σπούδασα οδοντιατρική στο ΑΠΘ και μετακόμισα στο Λονδίνο για σπουδές στην προσθετική και στην ενδοδοντία στο Queen Mary University of London. Μετά από 10 χρόνια στο Λονδίνο μετακόμισα με την οικογένεια μου στο Εδιμβούργο και έχω ιατρείο στο Leith, Edinnburgh Midlothian.

Δείτε περισσότερα για την Οδοντιατρική στο Εδιμβούργο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *