
1 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο ή λάδι ελιάς
1 κουταλάκι φυτική λανολίνη
14 γρ. τριμμένο κερί μέλισσας
2/3 του φλιτζανιού ροδόνερο
1/3 του φλιτζανιού τζελ αλόης βέρα
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύετε πάνω σε χαμηλή φωτιά το αμυγδαλέλαιο ή το λάδι ελιάς με τη λανολίνη και το κερί ώσπου να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σε άλλη κατσαρόλα, βράζετε το ροδόνερο με το τζελ, προσθέτετε το πρώτο μείγμα στο δεύτερο και το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Αν θέλετε, προσθέτετε το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Διατηρείται σε βάζο για 1 μήνα.
