Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου

Λαχταριστό παγωτό σοκολάτας

Κυριακάτικες γεύσειςiiiiiiiiiiiiii - Αντίγραφο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 6 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά (συν ψυγείο)

Υλικά:
4 κρόκους αβγών

60 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. κακάο

250 m1 (1 ποτήρι νερού) γάλα

120 ml (περίπου μισό ποτήρι) φυτική κρέμα γάλακτος

2/3 δόσης βανίλια

130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. “Έπειτα ρίχνετε το κακάο και ανακατεύετε συνεχώς. Βράζετε το γάλα, στο οποίο ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύοντας, προσθέτετε σταδιακά το μίγμα στους κρόκους. Ψήνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20 λεπτά (φροντίστε να συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει μια ομοιογενής κρέμα). Στα συνέχεια τη ρίχνετε σε ένα μπολ περνώντας την από σήτα. Τέλος, την αφήνετε να γίνει χλιαρή. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε, την προσθέτετε χλιαρή στην κρέμα. “Όταν κρυώσει τη ρίχνετε σ’ ένα μεταλλικό σκεύος με καπάκι, το οποίο σκεπάζετε και βάζετε στην κατάψυξη. Ελέγχετε την περίπου κάθε 15 λεπτά. “Όταν αρχίσει να πήζει, τη βγάζετε από την κατάψυξη και τη ρίχνετε σ’ ένα μπολ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία και πηχτή και την ξαναβάζετε στο μεταλλικό σκεύος, κλείνοντας και πάλι το καπάκι του. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές.
Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το παγωτό όλη τη νύχτα στην κατάψυξη. Περίπου 15-20 λεπτά πριν σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη και περιxύνετε με λίγη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Σερβίρετε σε μπολ παγωτού ή σε γυάλινα ποτήρια του κονιάκ.

Για 4 άτομα ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες: 289

λίπη: 13 γρ.

κορεσμένα λίπη: 7 γρ.

χοληστερόλη: 277 mg

νάτριο: 130 mg

υδατάνθρακες: 38 γρ.

φυτικές ίνες: 1 γρ.

πρωτεΐνες: 7 γρ. )
Η κουβερτούρα που περιέχει είναι καλή πηγή χαλκού, ασβεστίου και σιδήρου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *