Τρίτη, 21 Μαΐου

Λευκό τσάι:Νούμερο ένα αντιγηραντικό!

1472637
Οι ευεργετικές ιδιότητες του λευκού τσαγιού προσφέρουν στα κύτταρα της επιδερμίδας ενέργεια, ώστε από μόνα τους να τελειοποιούν τις λειτουργίες τους.

Αγαπημένες μου φίλες σήμερα θα σας μιλήσω για της αντιγηραντικές ιδιότητες του λευκού τσαγιού.Η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας είναι αποτέλεσμα των επιθέσεων που δέχεται καθημερινά από το περιβάλλον. Η υπεριώδης ακτινοβολία, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και το…πανταχού παρών στρες ευθύνονται για το σχηματισμό τοξικών ελευθέρων ριζών, οι οποίες οξειδώνουν τα κύτταρα και “αποσυντονίζουν” το φυσιολογικό ρυθμό ανανέωσης τους.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του λευκού τσαγιού προσφέρουν στα κύτταρα της επιδερμίδας ενέργεια, ώστε από μόνα τους να τελειοποιούν τις λειτουργίες τους.

eidi_tsagiou_600_234074_949L39

Το λευκό τσάι μία από τις σπανιότερες και πιο δυσεύρετες ποικιλίες τσαγιού στον κόσμο είναι ένας πολύ καλός ανιχνευ­τής ελευθέρων ριζών που δρα και ως αντιγηραντικός παρά­γοντας. Στην Κίνα ήταν αυτοκρατορικό προνόμιο και το ονόμα­ζαν ελιξίριο της αθανασίας. Οι πολύτιμοι σπόροι φυλάσσονταν σε θησαυροφυλάκια και δίνονταν προίκα στην κόρη που παν­τρευόταν.Το δύσκολο τούτο τσάι, απαιτεί η συλλογή των πρώ­των άγουρων φύλλων του, να γίνεται με το χέρι και με μεγάλη προσοχή εντός ελαχίστων ημερών στο τέλος της άνοιξης.Τα μικρά και τρυφερά μπουμπούκια, μαραίνονται φυσικά, χωρίς να υφίστανται επεξεργασία ζύμωσης και γι’ αυτό το λευκό τσάι με την περιορισμένη πα­ραγωγή δεν δέχεται καμία μετάλλαξη. Το χλωμό τσάι που παράγεται είναι φτωχό σε καφεΐνη και πλούσιο σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών. Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση πολυφαινόλων (30% περισσότερο από το πράσινο τσάι) ο βιοχυμός του λευκού τσαγιού, αναζωογονεί με ένα μοναδικό τρόπο και ξεκουράζει τα κουρασμένα δέρματα.

Μια αθώα πρόσκληση τεϊοθεραπείας μπορεί να κρύβει μέσα της την απαρχή της αιώνιας νιότης…

Λοιπόν, θα πάρετε μαζί μας ένα φλιτζάνι τσάι;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *