Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Λιπαρο δερμα και η φροντιδα του

Καθαρισμός με γιαούρτι
Το γιαούρτι, ο χυμός λεμονιού και το αι­θέριο έλαιο δενδρολίβανου καθαρίζουν το λιπαρό δέρμα.
Ι κουτάλι της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Ι κουτάλι του γλυκού χυμός λεμονιού
Ι σταγόνα αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
Αναμείξτε τα υλικά. Βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και εφαρμόστε το μείγμα με τα δάχτυλα. Κάνετε μασάζ για ένα λεπτό και ξεβγάλετε με ζεστό νερό.
Καθαρισμός
Το απαλό προϊόν καθαρισμού αναζωογο­νεί το λιπαρό δέρμα. Η αμαμηλίδα ξηραίνει ελαφρά, και το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ συσφίγγουν τους πόρους και είναι αρωματικά. Η αλόη καταπραΰνει και τονώνει.
60m1 αποσταγμένη αμαμηλίδα
60m1 φυτική γλυκερίνη
60ml τζελ αλόης
λ κουτάλι της σούπας μηλόξιδο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
Αναμείξτε τα υλικά σε μπουκάλι και ανακινήστε καλά. Βρέξτε το δέρμα σας με ζεστό νερό και κάνετε απαλό μασάζ με τη λοσιόν. ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.
Σύσφιξη
αμαμηλίδα και το άγριο κυπαρίσσι συ­σφίγγουν ήπια και περιορίζουν τη λιπαρότητα του δέρματος. Η λεβάντα βοηθά . ην εξισορρόπηση της λιπαρότητας.
50m1 αποσταγμένη αμαμηλίδα
ΙΟ σταγόνες αιθέριο έλαιο από άγριο κυπαρίσσι 
ΙΟ σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεβάντας
Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε καλά. Βρέξτε ένα βαμβάκι με το μείγμα και καθαρίστε το δέρμα απαλά.
Γρήγορη αναζωογόνηση
Τοποθετήστε την τονωτική ή συσφιγκτική λοσιόν σας σε ένα μπουκάλι για σπρέι για να την έχετε παντού μαζί σας και να ψε­κάζετε το δέρμα σας μέσα στην ημέρα.
Σύσφιξη με βότανα
Η αμαμηλίδα, η αχίλλεια και το φασκόμηλο συσφίγγουν ήπια. Η μέντα αναζωογονεί και είναι αντιβακτηριδιακή, Τα φύλλα σύμφυτου Θεραπεύουν τα σπυράκια.
250m1 αποσταγμένη αμαμηλίδα
2 κουτάλια του γλυκού αποξηραμένη αχίλλεια
Ι κουτάλι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
Ι κουτάλι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
Ι κουτάλι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σύμφυτου
Αναμείξτε τα υλικά σε γυάλινο βάζο με καπάκι. Αφήστε το μείγμα για δύο εβδο­μάδες σε ζεστό και σκοτεινό μέρος. Ανακινείτε ελαφρά το βάζο κάθε μέρα για να μην κατακάθονται τα βότανα. Σουρώστε και μεταφέρετε σε καθαρό μπου­κάλι. Βρέξτε ένα βαμβάκι με το μείγμα και καθαρίστε απαλά το δέρμα σας.

Τζελ αλόης
Αφού καθαρίσετε το δέρμα σας και απλώσετε τονωτική λοσιόν, περάστε ένα στρώμα από αναζωογονητικό τζελ αλόης για ενυδάτωση.

Λάδι για ενυδάτωση
Τα αιθέρια έλαια από κυπαρίσσι και γκρέιπφρουτ συσφίγγουν ελαφρά τους πόρους και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα του δέρματος.
30m1 έλαιο χοχόμπα
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο από κυπαρίσσι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Αναμείξτε τα υλικά σε μικρό γυάλινο μπουκάλι χρησιμοποιώντας σταγονόμε­τρο. Αφού καθαρίσετε το δέρμα σας και όσο είναι ακόμα βρεγμένο, κάνετε απαλό μασάζ με τρεις σταγόνες από το λάδι με τα δάχτυλά σας.
Καθαρισμός με ατμό (μαϊντανός, μέντα, λεμόνι)
Το λιπαρό ή προβληματικό δέρμα μπο­ρεί να καθαρίσει σε βάθος και να ανα­ζωογονηθεί με ένα μείγμα καθαρισμού από φρέσκο μαϊντανό, μέντα και λεμόνι.
2,5 λίτρα νερό
20γρ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος ΙΟ γρ. (2 κουτάλια του γλυκού) ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
1/2 Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Βράστε το νερό με το μαϊντανό, τη μέντα και το λεμόνι σε κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά. Ακουμπήστε την κατσαρόλα στο τραπέζι, αφαιρέστε το καπάκι και απλώστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και την κατσαρόλα για να μη φεύγει ο ατμός. Μείνετε κάτω από την πετσέτα για ΙΟ λε­πτά, με προσοχή να μην καείτε. Ολοκλη­ρώστε τον καθαρισμό με απολέπιση και ξέβγαλμα με ζεστό νερό, ή με μια προ­σώπου μάσκα για βαθύ καθαρισμό.

Καθαρισμός με ατμό (βότανα)
Ο συνδυασμός δεντρολίβανου, λεβάντας, αχίλλειας και μέντας αναζωογονεί και κα­θαρίζει το λιπαρό δέρμα.
2,5 Λίτρα νερό
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο 
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένη Λεβάντα
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένη αχίλλειο Ι κουτάλι της σούπας αποξηραμένη μέντα
Βράστε το νερό με τα βότανα σε μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο τραπέζι, αφαιρέστε το καπάκι και απλώστε μια πετσέτα πάνω από το κεφά­λι σας. Μείνετε κάτω από την πετσέτα για ΙΟ λει ιό, με προσοχή να μην καείτε από τον ατμό. Ξεβγάλετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Απλώστε τονωτική λοσιόν ή μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό, αν Θέλετε.
 Απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων
Για να διευκολύνετε την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων από το πρόσωπό σας, κάνετε μασάζ με μικρή ποσότητα ελαίου χοχόμπα και καθαρίστε το πρό­σωπο σας με ατμό  Το έλαιο χοχόμπα μαλακώνει το σμήγμα που φράσσει τους πόρους.
Μάσκα με αγγούρι και αιθέρια έλαια
Το αγγούρι καθαρίζει, δροσίζει και ανα­ζωογονεί το λιπαρό δέρμα, ενώ ο καλ­λυντικός πηλός απορροφά τη λιπαρότη­τά του. Τα αιθέρια έλαια από άγριο κυ­παρίσσι και λεβάντα καθαρίζουν και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα της επιδερμί­δας σας.
2 κουτάλια ταυ γλυκού γιαούρτι με χαμηλό λιπαρά
Ι κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένη σάρκα αγγουριού 2 κουτάλια του γλυκού καλλυντικός πηλός
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
Ι σταγόνα αιθέριο έλαιο από κυπαρίσσι
Αναμείξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα έτσι ώστε να δημιουργηθεί πολτός. Καθαρίστε το πρόσωπό σας και απλώ­στε τη μάσκα. Χαλαρώστε για Ι5 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα ζεστό βρεγ­μένο πανί
Απολέπιση με βότανα
Κάνετε απολέπιση καθημερινά με αυτό το μείγμα για να ανοίξετε τους πόρους και να αποκτήσετε απαλό δέρμα. Ο καλλυντικός πηλός απορροφά τη λιπα­ρότητα του δέρματος, ενώ η βρόμη και τα αμύγδαλα κάνουν ελαφριά απολέπι­ση. Η λεβάντα, η μέντα και το σύμφυτο έχουν αντιβακτηριδιακές και ασφυκτικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο λεβά­ντας θα βοηθήσει, επίσης, στον έλεγχο της λιπαρότητας.
200γρ. νιφάδες βρόμης
75γρ. αμύγδαλα
2 κουτάλια της σούπας αποξηραμένη
Λεβάντα Ι κουτάλι της σούπας αποξηραμένη μέντα
Ι κουτάλι της σούπας αποξηραμένα φύλλα σύμφυτου ό0γρ. καλλυντικός πηλός
(Για την παρασκευή και τον τρόπο χρήσης, δείτε κάτω)
1-2-3

Τρίψτε ξεχωριστά νιφάδες βρόμης,αμύγδαλα και αποξηραμένα βότανα στο μύλο του καφέ ή στο μπλέντερ. Αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε καλλυντικό πηλό στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Φυλάξτε σε βάζο με καπάκι και αποθηκεύστε σε δροσερό και ξηρό μέρος Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα με αρκετό χλιαρό νερό για να φτιάξετε πολτό. Κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα σας και ξεβγάλετε με ζεστό νερό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *