Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

Μακιγιάζ για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια!

Μακιγιάζ για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια!

Μακιγιάζ για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια!

Μπορεί τα μάτια σας να μην είναι τόσο μεγάλα όσο θα θέλατε αλλά μην ανησυχείτε γι’ αυτό.
Ακολουθείστε τις παρακάτω πολύτιμες συμβουλές μακιγιάζ για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και εντυπωσιάσετε με το βλέμμα σας ανάλογα με το σχήμα τους:

Καθοδικά μάτια

Στόχος εδώ είναι να επέλθει ισορροπία, “ανεβάζοντας” τα μάτια. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σκουρόχρωμο eyeliner ή μια σκιά για να δημιουργήσετε wings με ανοδική φορά.

Eye twins: Katie Holmes, Anne Hathaway

Κουκουλωτά μάτια

Η τεχνική cut crease είναι η πλέον ιδανική για τα κουκουλωτά μάτια, δηλαδή για τα μάτια εκείνα των οποίων το βλέφαρο και η πτυχή δεν ξεχωρίζουν. Με το cut crease δημιουργείται η ψευδαίσθηση πτυχής και μεγαλύτερων ματιών, ειδικά αν στην εξωτερική γωνία χρησιμοποιηθεί πιο σκουρόχρωμη απόχρωση σκιάς, απ’ ό,τι στο κέντρο. Θα σας συμβουλεύαμε επίσης αντί να εφαρμόσετε τη σκιά στην κόγχη του ματιού, να την εφαρμόσετε λίγο πιο πάνω έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός πιο “ανοικτού” βλέμματος.

Eye twins: Blake Lively, Jennifer Lawrence

Αμυγδαλωτά μάτια

Για να ενισχύετε ακόμα περισσότερο το σχήμα των ματιών σας, επιστρατεύστε το κλασικό winged eyeliner, το οποίο θα πρέπει να έχει ανοδική πορεία με φορά προς την άκρη του φρυδιού.

Eye twins: Katherine Langford, Kristen Stewart

Στρογγυλά μάτια

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχήματα, όταν πρόκειται για στρογγυλά μάτια συνήθως ο στόχος είναι να μικρύνουν ελαφρώς, αποκτώντας ένα πιο αμυγδαλωτό σχήμα. Για να το πετύχετε αυτό, εμπιστευθείτε τα κλασικά cat ή foxy eyes, που τονίζουν την εξωτερική και εσωτερική γωνία των ματιών αντίστοιχα. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε μία γραμμή σύριζα στη γραμμή των άνω και κάτω βλεφαρίδων με ένα μολύβι, το οποίο στη συνέχεια θα “σβήσετε” με ένα smudger, και μην παραλείψετε να εφαρμόσετε το μολύβι και στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων για να μικρύνετε ελαφρώς τα μάτια.

Eye twins: Nicole Richie, Amanda Seyfried

Bonus Universal  Tips

– Λίγη ιριδίζουσα σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και στα κόκαλα των φρυδιών μπορεί να κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο φωτεινό και τα μάτια μεγαλύτερα.

Ξεκινήστε τη γραμμή του eyeliner από το κέντρο του βλεφάρου και όχι από την εσωτερική γωνία, καθώς η δεύτερη τεχνική σε αντίθεση με την πρώτη κάνει τα μάτια να φαίνονται πολύ πιο μικρά.

Λίγο λευκό ή μπεζ μολύβι στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων μπορεί να τονίσει λευκό των ματιών, ενισχύοντας παράλληλα τη λάμψη τους.

Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες για να κάνετε πιο έντονη την καμπυλότητά τους και ύστερα εφαρμόστε μια μάσκαρα για μήκος έτσι ώστε να “ανοίξετε” το βλέμμα σας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών.

Source link

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *