Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

Μακιγιάζ βήμα βήμα που βελτιώνει το σχήμα των ματιών

Μακιγιάζ βήμα βήμα που βελτιώνει το σχήμα των ματιών
Το μακιγιάζ των ματιών μπορεί να καθορίσει πόσο φυσικό ή πόσο έντονο μπορεί να γίνει το βλέμμα μας.Σήμερα με την βοήθεια μου θα μάθετε να καμουφλάρετε τα αδύνατα σημεία σας με κάποιες εύκολες τεχνικές.Είτε τα μάτια σας είναι πολύ κοντινά μεταξύ τους,ή με μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους,ή στρογγυλά,ή μικρά,μπορείτε με τα κατάλληλα μυστικά μακιγιάζ να βελτιώσετε το βλέμμα σας!Μακιγιάζ βήμα βήμα που βελτιώνει το σχήμα των ματιών.

Μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

makigiaz(1)

Χρησιμοποιήστε μια σκούρα, αδιαφανή σκιά για την εσωτερική γωνία των ματιών. Αμέσως γεμίζει την επιφάνεια και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι μικρότερη. Αποφύγετε το στυλ μακιγιάζ με έντονη εξωτερική γωνία, που δίνει την αίσθηση ότι τα μάτια απομακρύνονται το ένα από το άλλο. Αντίθετα, μη φοβάστε την έντονη γραμμή του eye liner στο άνω βλέφαρο, χωρίς όμως να ξεφεύγει έξω από την εξωτερική γωνία, αυστηρά στο περίγραμμα των ματιών. Ενισχύστε το βλέμμα με μάσκαρα.

Μακιγιάζ για μάτια πολύ κοντινά μεταξύ τους:

matia-konta-metaksi-toys-beauty-secrets.gr

Σε αυτήν την περίπτωση το μυστικό είναι να εφαρμόσετε τις σκιές με τέτοιο τρόπο που να τονίζεται η κεντρική περιοχή του βλεφάρου. Εφαρμόστε σκουρόχρωμη σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού και διατηρείστε φωτεινή την εσωτερική. Ένας τρόπος να ξεκινήσετε αυτό το μακιγιάζ είναι να χωρίσετε νοητά το βλέφαρο με μια διαγώνια γραμμή, καλύπτοντας στη συνέχεια με έντονο χρώμα το εξωτερικό και απλώνοντας στην εσωτερική γωνία μια φωτεινή απόχρωση, την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε και κάτω από το τόξο των φρυδιών.

Μακιγιάζ για μάτια στρογγυλά:

makigiaz-gia-stroggyla-matia(1)-

Εφαρμόστε οπωσδήποτε μια πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού, «τραβώντας» με το πινέλο το χρώμα προς τα επάνω και φροντίζοντας πάντα να «σβήνετε» τη σκιά στο σημείο που τείνει να αγγίξει τη γωνία των φρυδιών. Αυτού του είδους το μακιγιάζ κολακεύει τα στρογγυλά μάτια και τους δίνει ένα σχήμα αμυγδάλου.

Μακιγιάζ για μικρά μάτια:

Μυστικά_μακιγιάζ_για_μικρά_μάτια_(1)-

Ένα βασικό tip είναι να θυμάστε πάντα να «περνάτε» την εσωτερική γραμμή του ματιού με ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι. Επίσης αποφύγετε τις σκουρόχρωμες σκιές σε ολόκληρη την επιφάνεια του βλεφάρου και εφαρμόστε πιο φωτεινές και έντονες αποχρώσεις που δημιουργούν την εντύπωση του όγκου. Παίξτε με τους συνδυασμούς, αλλά εάν η επιφάνεια των βλεφάρων σας είναι πραγματικά μικρή, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα και να δώσετε λάμψη με μια χρυσή ή ασημένια σκιά στο σημείο ανάμεσα στο βλέφαρο και στα φρύδια. Ειδικά στην περίπτωση των μικρών ματιών φροντίστε τα φρύδια σας να είναι λεπτά και καλοσχηματισμένα για να μη σκοτεινιάζει το βλέμμα.

Μακιγιάζ για μάτια βαθουλωμένα:

makigiaz-gia-vathoylomena-matia(1)

Με το μολύβι τονίστε τη γραμμή του κάτω βλεφάρου, «σβήνοντας» σταδιακά προς την εξωτερικη πλευρά. Μη χρησιμοποιείτε eye liner και γενικά αποφύγετε τη γραμμή στο άνω βλέφαρο, γιατί θα τονίσετε το πρόβλημα. Αντίθετα, διαλέξτε μια σκιά σε μέτριο-ανοιχτόχρωμο τόνο και εφαρμόστε τη στο βλέφαρο. Απλώστε στη συνέχεια μια λίγο πιο σκούρα σκιά στο επάνω μέρος, φωτίζοντας με μια φωτεινή και ιριδίζουσα απόχρωση το κεντρικό κομμάτι του βλεφάρου. Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με μάσκαρα.

Μακιγιάζ για μάτια εξογκωμένα:

soft-natural-make-up-idea(1)-

Η εικόνα βελτιώνεται, εάν εφαρμόσετε σκούρο μολύβι σε όλο το περίγραμμα του ματιού. Το εφέ αυτό μικραίνει τα μάτια και στην περίπτωση των εξογκωμένων βλεφάρων, το αποτέλεσμα γίνεται πιο αρμονικό. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια του άνω βλεφάρου και προς τη γωνία του ματιού μία σκουρόχρωμη σκιά, καθώς και στη γραμμή του κάτω βλεφάρου, «σβήνοντας» απαλά προς την εξωτερική πλευρά. Εφαρμόστε καθ’ όλο το μήκος των βλεφαρίδων μια μάσκαρα που τονίζει την καμπύλη τους. Αυτού του είδους το μακιγιάζ (στο στυλ smoky eyes) δίνει βάθος και κάνει το βλέμμα πιο απόμακρο.

Δείτε ακόμα:smokey μακιγιάζ για ακαταμάχητο sexy βλέμμα

Μακιγιάζ για μάτια με «σακούλες» ή μαύρους κύκλους:

gynaika_omorfia_mayroi_kykloi_makigiaz_386_109729(1)

Το concealer είναι ο καλύτερός σας φίλος. Απλώστε το με απαλή κίνηση των δακτύλων κάτω από τα μάτια με φορά από έξω προς τα μέσα. Εάν γενικώς έχετε χρωματική απόκλιση σε ολόκληρη την περιοχή των ματιών, φροντίστε -ακόμα κι όταν θέλετε να βγείτε χωρίς μακιγιάζ- να εφαρμόζετε μια ανοιχτόχρωμη φυσική σκιά (βάση) που να εξισορροπεί την απόχρωση των βλεφάρων με την επιδερμίδα του προσώπου.

Δείτε ακόμα:Μακιγιάζ για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Μακιγιάζ για μάτια με ρυτίδες :

lathi-makigiaz-pou-se-deixnoun-megalyteri-03(1)-

Επειδή οι ρυτίδες των ματιών βρίσκονται στην εξωτερική γωνία και κάτω (το γνωστό «πόδι της χήνας») φροντίστε να τραβήξετε την προσοχή βάφοντας το άνω βλέφαρο και αφήνοντας την πιο «κουρασμένη» περιοχή χωρίς σκιές και μολύβια. Εάν εφαρμόσετε χρώμα στα σημεία όπου υπάρχουν ρυτίδες έκφρασης, μέσα σε λίγες ώρες η σκιές θα κάνουν γραμμές, ενώ γενικά το βλέμμα «βαραίνει». Επίσης αποφύγετε τις γραμμές με έντονα μολύβια ή eye liner, γιατί τονίζουν τη φθορά του χρόνου, αντί να κρύβουν τις ατέλειες. Προτιμήστε σκιές σε φυσικά χρώματα, ακόμα καλύτερα εάν είναι ελαφριά ιριδίζουσες (περλέ). Αντίθετα, οι σκούροι τόνοι τείνουν να κάνουν τις λεπτές γραμμές πιο εμφανείς.