Το κακάο των μπισοκότων περιέχει Θεοβρωμίνη, ουσία με διεγερτική δράση. Επιπλέον,είναι αντιοξειδωτικό
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 8 λεπτά
Υλικά:
190 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
90 γρ. ζάχαρη
230 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
1 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ, φροντίζοντας να το έχετε κοσκινίσει καλά. “Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε το μίγμα.Προσθέτετε στο μίγμα το βούτυρο κρύο σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που τρίβεται εύκολα.Σταδιακά ρίχνετε και τους κρόκους, τη βανίλια, την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.Ανοίγετε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους 5 χιλ. και κόβετε 25 δισκάκια με ένα κουπ πατ των 5 εκ. περίπου (θα το βρείτε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού).Καλύψτε μια λαμαρίνα με χαρτί για φούρνο, τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για περίπου 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη άχνη.