Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου

Μπισκότα σοκολάτας

Κυριακάτικες γεύσεις

mpiskota-sokolatas

Το κακάο των μπισοκότων περιέχει Θεοβρωμίνη, ουσία με διεγερτική δράση. Επιπλέον,είναι αντιοξειδωτικό

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 8 λεπτά

Υλικά:

190 γρ. αλεύρι

40 γρ. κακάο

90 γρ. ζάχαρη

230 γρ. βούτυρο

2 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

1 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ, φροντίζοντας να το έχετε κο­σκινίσει καλά. “Έπειτα προσθέ­τετε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε το μίγμα.Προσθέτετε στο μίγμα το βούτυρο κρύο σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να γί­νει ένα μείγμα που τρίβεται εύκολα.Σταδιακά ρίχνετε και τους κρόκους, τη βανίλια, την κου­βερτούρα και ανακατεύετε μέ­χρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.Ανοίγετε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους 5 χιλ. και κό­βετε 25 δισκάκια με ένα κουπ πατ των 5 εκ. περίπου (θα το βρείτε σε καταστήματα οικια­κού εξοπλισμού).Καλύψτε μια λαμαρίνα με χαρτί για φούρνο, τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρ­νο στους 210°C για περίπου 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυ­ώσουν πάνω σε μια σχάρα και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχα­ρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *