Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Μυστικά για αρωματοθεραπεια στο Σπίτι

              

Εδώ θα βρείτε ξεκάθαρες οδηγίες για το πως θα αραιώσετε και θα αναμείξετε με τον καλύτερο τρόπο τα έλαια σας, περιγραφές των τρόπων αρωματοθεραπείας που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας και τέλος, συμβουλές όταν θα προσφύγετε σε έναν επαγγελματία αρωματοθεραπευτή. Αν εφαρμόζετε την αρωματοθεραπεια σε κανονική, καθημερινή βάση ή για να θεραπεύσετε μια συγκεκριμένη πάθηση , διαβάστε προσεκτικά τα σημεία προσοχής .

Σημεία προσοχής

– Χρησιμοποιείτε μόνον τα έλαια, τις δοσολογίες και τις μεθόδους θεραπείας που συνιστώνται συνήθως.
– Ποτέ μην λαμβάνετε εσωτερικά (π.χ. να πίνετε) τα αιθέρια έλαια με δική σας πρωτοβουλία. Μόνον ένας επαγγελματίας αρωματοθεραπευτής, βοτανοθεραπευτής ή γιατρός μπορεί να σας συστήσει αυτόν τον τρόπο.
– Προφυλάξτε τα μάτια σας από τα αιθέρια έλαια και φυλάξτε τα σε σημείο απρόσιτο στα παιδιά. Αν πέσει διαλυμένο η αδιάλυτο αιθέριο έλαιο στα μάτια σας, ξεπλύνετε τα αμέσως με άφθονο νερό. Βάλτε μερικές σταγόνες αμυγδαλόλαδου (όχι πικραμύγδαλου) στο μάτι για να διαλυθεί κάθε ποσότητα αιθέριου ελαίου που παρέμεινε και για να καταπραΰνει τον ερεθισμό. Ειδικές συμβουλές για τα παιδιά δίνονται στη ? Μην χρησιμοποιείτε αδιάλυτα αιθέρια έλαια στο δέρμα σας, εκτός κι σας έχει δοθεί οδηγία.
– Τα έλαια των εσπεριδοειδών είναι ευαίσθητα στις υπεριώδεις ακτίνες και μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση του δέρματος. Μείνετε μακριά από το ηλιακό φως (ή άλλος πηγές υπεριώδους φωτός) το λιγότερο τέσσερις ώρες μετά τη θεραπεία με έλαια εσπεριδοειδών.
– Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, κάνετε πρώτα την ακόλουθη δοκιμή πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά αιθέριο έλαιο: βάλτε μια σταγόνα διαλύτη ή λοσιόν στο στέρνο σας ή πίσω από το αφτί σας και αφήστε το για 12 ώρες. Αν δεν έχετε παρενέργειες, διαλύατε μια σταγόνα αιθέριου ελαίου σε μισό κουταλάκι του διαλύτη ή της λοσιόν και τρίψτε με το μείγμα ένα σημείο του στέρνου σας ή πίσω από το αφτί σας. Περιμένετε για 12 ώρες, να δείτε μήπως υπάρξουν παρενέργειες.                                                                                                                                       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *