Πέμπτη, 18 Απριλίου

Οικολογικός τρόπος να αποφράξετε τον νεροχύτη σας

oikologikos-tropos-apofraxis-neroxuti

Οικολογικός τρόπος να αποφράξετε τον νεροχύτη σας

Τελειώσατε το μεσημεριανό σας γεύμα και ήρθε η ώρα να πλύνετε τα πιάτα σας και τα μαγειρικά σας σκεύη, όμως το νερό έχει σχηματίσει μια λίμνη στο νεροχύτη σας και έχει καλύψει τα πιάτα σας με νερό.

Στην επιφάνεια έχουν έρθει υπολείμματα τροφών καθώς και αλλά μικροαντικείμενα που στέκονται εμπόδιο εντός του σωλήνα και εμποδίζουν το νερό να εισέλθει σε αυτόν. Ωστόσο, δυσάρεστη είναι και η έντονη οσμή που δημιουργείται .Ας δούμε πως με εύκολο τρόπο και μόνοι σας μπορείτε να αποφράξετε τον νεροχύτη της κουζίνας, αλλά και τον νιπτήρα του μπάνιου μας.

Οικολογικό tip για την απόφραξη του νεροχύτη

Χρησιμοποιώντας στο παρελθόν χημικά προϊόντα για την απόφραξη του νεροχύτη σας δεν είδατε αποτελέσματα και επιπλέον επιβαρύνατε το περιβάλλον με την χρήση των χημικών προϊόντων. Τώρα με φυσικά και οικολογικά προϊόντα μπορείτε να αποφράξετε τις σωλήνες στο σπίτι σας εύκολα και οικονομικά.

Για την δημιουργία του μείγματος θα χρειαστείτε 100 γρ μαγειρικό αλάτι, 100 γρ μαγειρική σόδα, 100 ml λευκό ξύδι και όσο χρειαστεί καυτό νερό.

Αρχικά, αδειάζετε στην σωλήνα του νεροχύτη το μισό λευκό ξύδι και το αφήνετε να εισχωρήσει στις σωληνώσεις. Έπειτα, αναμιγνύετε το υπόλοιπο ξύδι με το αλάτι και την μαγειρική σόδα και αδειάζετε την μισή ποσότητα και περιμένετε λίγα λεπτά ώστε να δράσει. Προσθέτετε το καυτό νερό στον νεροχύτη, το νερό θα πρέπει να είναι καυτό αλλιώς δεν θα δράσει σωστά.

Μετά ρίχνετε την υπόλοιπη ποσότητα η οποία έχει περισσέψει.Το μείγμα πρέπει να μείνει για πάνω από μισή ώρα και μετά ξεπλένετε με καυτό άφθονο νερό.

Τελικά το πρόβλημα ίσως είναι σοβαρότερο από όσο νομίζατε

Το πρόβλημα τελικά στο βούλωμα του σωλήνα δεν ήταν και πολύ απλό. Εάν και με την παραπάνω διαδικασία δεν είδατε κάποια αλλαγή τότε προβλήτα είναι πολύ βαθύτερο και όχι επιφανειακό. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί απόφραξη.

Εκεί θα χρειαστεί η επέμβαση κάποιου συνεργείου αποφράξεων οπού με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό του θα σας λύσουν άμεσα το προβλήτα σας.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *