Δευτέρα, 24 Ιουνίου

ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ Γ

ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ Γ-1ΓΑΒΑΘΑ:  Αν δεις στο όνειρο γαβάθα γεμάτη φαγητό και ιδιαίτερα όταν σου την σερβίρουν θα έχεις κέρδη που ούτε τα φανταστικές ποτέ, αν όμως δεις άδεια γαβάθα θα έχεις οικονομικές κρίσεις.

ΓΑΖΩΝΩ: Βλέπε ράβω.

ΓΑΙΔΑΡΟΣ: Βλέπε ζώα.ΓΑΛΑ: Βλέπε βυζί και αρμέγω). Αν πίνεις γάλα θα έχεις υγεία, αν ποτίζεις άλλον θα τον ευεργετήσεις. Αν δεις βρύση να τρέχει γάλα αμύθητα πλούτη θα έχεις, αν χύνεις όμως γάλα στην γη θα χάσεις περιουσία. Αν δει γυναίκα γάλα στο στήθος της θα μείνει έγκυος.

ΓΑΛΑΤΑΣ: Αν εσύ δεις ότι είσαι γαλατάς θα κάνεις ταπεινή δουλειά, αν δεις  γαλατά να σου πουλά γάλα θα σου προτείνουν επικερδή δουλειά.

ΓΑΛΗΝΗ: Αν είναι γαλήνη γύρω σου δεν φυσά αέρας ή η θάλασσα δεν έχει φουρτούνα) θα έχεις οικογενειακή γαλήνη στο σπίτι σου.

ΓΑΛΛΟΣ: Βλέπε αλλόγλωσσος.

ΓΑΛΟΝΙ στρατιωτικό): Αν σου βάζουν γαλόνια στρατιωτικά θα σου φορτώσουν έννοιες μα θα έχεις τιμή, αν είσαι στρατιωτικός θα έχεις προαγωγή, αν δεις να σου ξηλώνουν τα γαλόνια θα απαλλαγείς από έννοιες μα χωρίς ηθική ικανοποίηση, αν όμως είσαι στρατιωτικός ή υπάλληλος του δημοσίου το όνειρο είναι κακό.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ: βλέπε πτηνά .

ΓΑΜΗΛΙΑ ΠΟΜΠΗ: Πένθος δηλώνει.

ΓΑΜΟΣ: Αν είσαι ανύπαντρος και παρευρίσκεσαι σε γάμο, θα γνωρίσεις το μελλοντικά σου ταίρι σε κάποια γιορτή, αν είσαι ανύπαντρος και βλέπεις ότι παντρεύεσαι είναι καλά, αν παντρεμένος παντρεύεται τη σύζυγό του είναι κέρδη και για τούς δυο, αν όμως παντρεύεσαι κάποιον άλλον οικογενειακές φασαρίες Θα έχεις ίσως και διαζύγιο. Αν παντρεύονται οι γονείς σου χαρά θα έχουν, αν όλα αυτά συμβαίνουν με παπά και μουσικά όργανα θάνατο προμηνύουν. Άρρωστος που παντρεύεται παρθένα θα πεθάνει.

ΓΑΜΠΡΟΣ: Αν είσαι γαμπρός ντυμένος και είσαι παντρεμένος κίνδυνος θανάτου σε απειλεί.

ΓΑΝΤΖΟΣ: ‘Ότι και αγκίστρι.

ΓΑΝΤΙ: Αν φοράς καινούργια γάντια και είσαι παντρεμένος-η καλή οικογενειακή ζωή και κοινωνική εκτίμηση θα έχεις, αν είσαι ανύπαντρος-η θα σου τύχει καλό προξενιό, αν όμως τα γάντια είναι σχισμένα, παλιά ή πεταμένα χάμω θα έχεις διαφωνίες.

ΓΑΡΓΑΛΩ: Αν γαργαλάς γυναίκα ερωτικά σκάνδαλα θα έχεις, αν γαργαλάς άντρα θα έχει κέρδη εξ αιτίας σου, αν σε γαργαλάει άντρας εσένα τον ίδιο εσύ θα ωφεληθείς. Αν σε γαργαλάει γυναίκα θα υποκύψεις σ’ ένα ντροπιασμένο έρωτα.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ: Βλέπε λουλούδια .

ΓΑΤΑ: βλέπε ζώα .

ΓΑΥΓΙΖΩ: Αν εσύ γαβγίζεις σαν σκύλος θα κάνουν τα παιδιά σου μια κακοκεφαλιά και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα να την διορθώσεις. Αν ακούς άλλον να γαβγίζει καλές συμβουλές σου δίνει και καλύτερα να τις ακολουθήσεις.

ΓΔΕΡΝΩ: Αν γδέρνεις ζώο Θ’ απαλλαγείς από κάποιο κακό, αν γδέρνουν εσένα αρρώστια σημαίνει.

ΓΔΥΝΩ: Αν γδύνεσαι εσύ (χωρίς να αποκαλύπτεις τα κρυφά σου μέρη) απαλλαγή από έννοια θα έχεις, αν όμως φαίνονται τα κρυφά σου μέρη τότε ταπείνωση και εξευτελισμό σημαίνει, αν γδύνεις άλλον θα τον προσβάλεις ή θα τον εκμεταλλευτείς. Αν άλλος σε γδύνει εσένα θα σου συμβεί το ίδιο.

ΓΕΙΤΟΝΑΣ: Αν δεις τους γειτόνους σου να περνούν από την πόρτα σου σε κατασκοπεύουν για να βρουν κάτι εναντίον σου, αν μιλάς μαζί τους σε κατηγορούν. Αν είσαι ξενιτεμένος και βλέπεις γείτονά σου θα γυρίσεις στη\ πατρίδα σου ή Θα μάθεις νέα δικών σου.

ΓΕΛΩ: Το γέλιο στο όνειρο σημαίνει πάντα δυσάρεστα γεγονότα.

ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: Αν είσαι κινδυνεύεις να χάσεις την θέση σου, αν δεις άλλον κάτι πολύ λυπηρά θα σου συμβεί.

ΓΕΜΙΖΩ Οτιδήποτε γεμίζεις συνήθως εννοεί κέρδη, ιδιαιτέρως αν γεμίζεις κάτι με κόπρανα.

ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: Βλέπε ανθρώπινο σώμα.

ΓΕΝΙΑ: Αν έχεις γενειάδα θα έχεις κύρος και σεβασμό στο περιβάλλον σου, αν δεις άλλον με γένια αυτός θα σε συμβουλέψει σωστά. Αν γυναίκα παντρεμένη δει πως έχει γένια θα γεννήσει αγόρι, αν παιδί δεις με γένια το τέλος του ήρθε, αν είσαι νέος και δεις ότι έχεις άσπρα γένια τα βάσανα θα σε γεράσουν πρόωρα. Αν βγάζεις τα γένια σου θα απαλλαχτείς από βάσανα.

ΓΕΝΩ-ΓΕΝΝΗΣΗ: Αν δεις ζώο να γεννά καλές σοδειές θα έχεις. Αν όμως γεννά οτιδήποτε άλλο εκτός από το ίδιο είδος ζώου καταστροφές, πένθος και λύπες. Αν δεις γυναίκα να γεννά θα εκπληρωθούν οι προσδοκίες σου, αν εσύ γεννάς (και είσαι γυναίκα) είναι καλά σημαίνει απαλλαγή από στεναχώρια, εκτός αν γεννάς παιδί νεκρό οπότε σημαίνει το αντίθετο. Αν δεις ότι εσύ ξαναγεννιέσαι είναι πολύ καλό. Αν βλέπεις γυναίκα να γεννάει γι’ αυτήν είναι ανακούφιση, για σένα είναι πολύ κακό. Αν γεννά λιοντάρι, αετό, θα κάνει παιδί που θα γίνει διάσημο όταν μεγαλώσει, αν γεννάει παγόνι θα κάνει κόρη που Θα φημίζεται για την ομορφιά της. Αν δεις γριά να γεννά θα παντρέψει εγγόνι της, αν δεις παιδί να γεννά θα πεθάνει, αν δεις άντρα να γεννά για κάτι τρομερά θα ακούσεις. Αν δεις εσύ τον εαυτό σου ή κάποια γυναίκα άλλη να είναι έγκυος και να μην μπορεί να γεννήσει φοβερές καταστάσεις θα σου τύχουν. Αν δεις ότι αποβάλλει είναι κακό και συνήθως σημαίνει βαριά αρρώστια.

ΓΕΡΑΚΙ: Βλέπε πτηνά 

ΓΕΡΑΝΙ: Βλέπε λουλούδια.

ΓΕΡΑΝΟΣ (πουλί}: Βλέπε πτηνά.

ΓΕΡΟΣ-ΓΡΙΑ: Αν δεις πως είσαι γέρος ή γριά ενώ είσαι νέος βάσανα θα έχεις, αν δεις παιδί πως είναι γερασμένο θα αρρωστήσει βαριά ή θα πεθάνει, αν δεις γέρο να ξαναγίνεται νέος κάτι καλά θα σου συμβεί.

ΓΕΥΜΑ: Βλέπε τραπέζι.

ΓΕΦΥΡΑ: Αν περνάς πάνω από γέφυρα θα έχεις δύσκολες ώρες για να διαλέξεις τι πρέπει να κάνεις για μια υπόθεση, αν την περνάς αυτή η υπόθεση θα έχει καλό τέλος. Αν περνάς κάτω από γέφυρα η δειλία σου θα σε κάνει να χάσεις καλές ευκαιρίες. Αν κτίζεις γέφυρα για το χατήρα της πατρίδας σου τιμές θα έχεις, αν την κτίζεις για τον εαυτό σου θα κατορθώσεις να ξεπεράσεις μια δυσκολία με την τόλμη σου. Αν δεις γκρεμισμένη γέφυρα καλύτερα να ξεχάσεις τα όνειρα που κάνεις γιατί δεν θα βγουν ποτέ αληθινά, αν την γκρεμίζεις, την καις ή την ανατινάζεις εσύ ο ίδιος μόνος σου θα καταστρέψεις μια ευκαιρία που είχες για καλυτέρευση.

ΓΕΩΡΓΟΣ: Αν είσαι γεωργός θα αποκτήσεις αγαθά από την τίμια εργασία σου. Αν δεις άλλον γεωργό καλά θα πάνε οι δουλειές σου. Κοπέλα που βλέπει στο όνειρό της γεωργό να δουλεύει θα παντρευτεί τίμιο, καλό και εργατικό άντρα.

ΓΙΑΓΙΑ: Βλέπε συγγενείς .

ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Αν φτιάχνεις ή σου προσφέρουν είναι πάρα πολύ καλό σημάδι για ευφορία, δύναμη και πολλαπλασιασμό των αγαθών σου. Αν τρως υγεία και επιτυχία.

ΓΙΑΣΕΜΙ: Βλέπε λουλούδια.

ΓΙΓΑΝΤΑΣ: Αν δεις ότι είσαι θα υπερισχύσεις στο περιβάλλον σου, αν δεις άλλον γίγαντα (όχι αγριεμένο) θα έχεις προστασία, αν όμως είναι αγριεμένος ή παλεύεις μαζί του Θα έχεις φασαρίες με ανθρώπους που σε εχθρεύονται.

ΓΙΔΑ: Βλέπε κατσίκι, ζώα.

ΓΚΑΜΗΛΑ: Βλέπε ζώα .

ΓΚΡΕΜΙΖΩ-ΓΚΡΕΜΟΣ: Αν δεις γκρεμό κίνδυνος θα τύχει στο δρόμο σου μόνο πρόσεχε, αν γκρεμίζεσαι και δεν παθαίνεις τίποτα θα σωθείς ως εκ θαύματος από κακοβουλία άλλου. Αν σε σπρώχνει άλλος στον γκρεμό αντίζηλος σου θα σε βλάψει, αν δεις ότι κρέμεσαι πάνω από γκρεμό τα τολμηρά σου σχέδια θα σε φέρουν σε αδιέξοδο, αν γκρεμίζεις εσύ κάτι θα χάσεις πολύτιμο πράγμα εκτός αν γκρεμίζεις πέτρες οπότε θα έχεις ξαλάφρωση από βάρος.

ΓΛΑΡΟΣ: Βλέπε πτηνά .

ΓΛΑΣΤΡΑ: Ανθισμένη με λουλούδια ερωτική επιτυχία. Τ’ αντίθετο αν την δεις σπασμένη ή με μαραμένα λουλούδια.

ΓΛΕΙΦΩ: Το γλείψιμο γενικά σημαίνει ψεύτικη και φτηνή κολακεία.

ΓΛΕΝΤΙ: Βλέπε διασκέδαση.

ΓΛΙΣΤΡΩ: Αν δεις τον εαυτό σου να γλιστράς χωρίς να πέφτεις στην γη θα πέσεις σε ταπεινό έρωτα, αν πέφτεις στην γη θα κάνεις μια στραβοκεφαλιά και θα ταπεινωθείς. Αν πατάς κάτι γλιστερό και πέφτεις εχθροί σου θα σου στήσουν παγίδα, αν δεν πέφτεις θα την γλιτώσεις.

ΓΛΥΚΟ: Αν φτιάχνεις γλυκά άλλος θα αποκομίσει τα κέρδη σου παρ’ όλο που θα ικανοποιηθείς και εσύ κατά κάποιο τρόπο. Αν τα τρως, πίκρα και στεναχώρια θα έχεις και απογοήτευση. Αν σου προσφέρουν και δεν τα τρως θα γλιτώσεις από πικρά λόγια, αν εσύ τα προσφέρεις θα στεναχωρήσεις άθελά σου αυτό το πρόσωπο.

ΓΛΥΠΤΗΣ: Αν δεις να σκαλίζει άγαλμα κολακείες θα ακούσεις, αν κάνει το δικά σου άγαλμα τιμή θα έχεις στην δουλειά σου αλλά στο τέλος της καριέρας σου (δηλ. όχι τώρα που βλέπεις το όνειρο), αν εσύ είσαι γλύπτης – χωρίς φυσικά να είσαι – θα έχεις ηθική ικανοποίηση μα λίγα κέρδη από την δουλειά σου.

ΓΛΩΣΣΑ: Βλέπε ανθρώπινο σώμα.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ: Αν κάνεις νέα γνωριμία φασαρίες με τους φίλους σου Θα έχεις.

ΓΟΗΤΕΥΩ: Αν δεις κάτι και σε γοήτευσε θα σου τύχει μια ευχάριστη έκπληξη.

ΓΟΝΑΤΙΖΩ: Αν γονατίζεις να προσευχηθείς θα σου τύχει κάτι καλά, αν γονατίζεις μπροστά σε άλλον άνθρωπο αυτός θα σε εξευτελίσει, αν απλώς γονατίζεις θα πάθεις συμφορά, αν δεις τα γόνατά σου σπασμένα ή αδύνατα, στεναχώρια, αρρώστια και απραγία στις δουλειές σου σημαίνει.

ΓΟΥΔΙ: Αν δεις απλώς γουδί ετοιμάσου για κάτι καινούργιο. Αν κοπανίζεις πιπέρι ή αλάτι κακά μαντάτα και έριδες θα έχεις, αν όμως κοπανίζεις κανέλα ζεστασιά οικογενειακή εννοεί.

ΓΟΥΝΑ: Αν φοράς, και είσαι πλούσιας θα έχεις πολυτελή θαυμασμό, αν όμως είσαι φτωχός εννοεί έννοιες και φροντίδες και ακριβοπληρωμένο έρωτα.

ΓΟΥΡΙ: Αν δεις ότι κάτι σου έφερε γούρι, στην πραγματικότητα θα έχεις γρουσουζιά.

ΓΟΥΡΟΥΝΙ: Βλέπε ζώα .

ΓΡΑΒΑΤΑ: Προσωρινή ερωτική επιτυχία.

ΓΡΑΜΜΑ: Αν παίρνεις γράμμα ευχάριστα νέα από ξενιτεμένο σου θα ακούσεις, αν γράφεις γράμμα άδικα ανησυχείς για κάποιον που είναι μακριά γιατί είναι καλά. Αν λάβεις ανώνυμο γράμμα κάποιος σε κατηγορεί, αν σου στέλνουν πένθιμο γράμμα (με μαύρη ταινία) θα μάθεις τον θάνατο κάποιου. Αν εσύ μεταφέρεις γράμμα σε άλλον θα σου στήσουν παγίδα, αν το γράμμα που διαβάζεις είναι από αγαπημένο σου πρόσωπο είναι καλό, τ’ αντίθετο αν είναι σταλμένο από άνθρωπο που έχεις έχθρα ή δεν τον γνωρίζεις. Αν καις γράμμα θα απαλλαχτείς από κάτι που σε βασανίζει, αν δεις άλλον να διαβάζει δικά σον γράμμα μυστικά σου θα πέσουν στα χέρια των εχθρών σου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αν δεις πως είσαι ενώ το επάγγελμά σου είναι άλλο, τότε υποβιβασμό και φτώχεια εννοεί, αν δει ανύπαντρη γραμματέα, θα παντρευτεί τίμιο άντρα με σίγουρη θέση.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ: Αν κρατάς, θα έχεις οικονομικές στεναχώριες, το ίδιο αν πληρώνεις γραμμάτια. Αν σου δίνουν, θα έχεις κάποιο κέρδος που όμως δεν είναι πολύ καθαρό.

ΓΡΑΜΜΗ: Αν δεις ότι τραβάς γραμμές με το μολύβι καλούς υπολογισμούς κάνεις.

ΓΡΑΝΙΤΗΣ: Σίγουρο δεσμό θα κάνεις.

ΓΡΑΦΩ: Αν δεις ότι γράφεις χωρίς τίποτα το συγκεκριμένο, σκοτίζεσαι μοναχός σου χωρίς λόγο, αν δεν ξέρεις να γράφεις και δεις ότι γράφεις, καλυτέρευση της ζωής σου θα έχεις. (Βλέπε και βιβλίο).

ΓΡΙΝΙΑ: Αν δεις ότι γκρινιάζεις με κάποιον καλές σχέσεις θα έχεις μαζί του.

ΓΡΙΠΠΗ: Αν δεις πως έχεις, κάτι δυσάρεστο Θα σου συμβεί.

ΓΡΟΘΙΑ: Αν σε κτυπάει κάποιος με γροθιά θα σε εξευτελίσουν, αν εσύ δίνεις γροθιά σε κάποιον θα δυσαρεστήσεις από την κακή σου συμπεριφορά και οι φίλοι σου  σε απομονώσουν.

ΓΥΑΛΙΑ: Αν δεις ότι φοράς θ’ ανακαλύψεις κάτι που σου έχουν κάνει, αν άλλος τα φορά θα σε παρεξηγήσει. Αν δεις γυαλιά (τζάμια) σπασμένα ατύχημα θα σου τύχει.

ΓΥΑΛΙΖΩ: Αν δεις ότι γυαλίζεις ασημικά παλιές πληγές θα ανοίξεις, αν δεις ότι γυαλίζεις παπούτσια Θα κατορθώσεις να επιβληθείς στην δουλειά σου.

ΓΥΜΝΑΣΑ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Αν κάνεις γυμναστική καλή υγεία θα έχεις, αν άλλοι κάνουν, παραμελείς την υγεία σου και καλύτερα να προσέξεις. Αν γίνονται στρατιωτικά γυμνάσια τοπικές ανωμαλίες περίμενε. Αν εσύ λαμβάνεις μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια διακρίσεις και τιμές θα έχεις.

ΓΥΜΝΟΣ: Αν είσαι γυμνός μόνος σου χωρίς να σε δει κανείς θα απαλλαχτείς από δυσκολίες και έννοιες, αν όμως σε δει άλλος άνθρωπος θα προσβληθείς δημοσίως. Αν δεις άλλον γυμνό θα γελοιοποιηθεί στα μάτια σου, αν γυναίκα δει γυμνό άντρα θα της γίνουν ανήθικες προτάσεις ή θα την βιάσουν, αν άντρας δεις γυμνή γυναίκα ανθηρή και ωραία (χωρίς να επηρεάζεται από ανήθικες σκέψεις) θα έχει ευχάριστη συνάντηση, αν δεις τον σύζυγό σου γυμνό είναι καλά τ’ αντίθετο αν δει άντρας την σύζυγό του γυμνή θα έχει προσβολές εξ αιτίας της.

ΓΥΝΑΙΚΑ: βλέπε ανθρώπινα γένη .

ΓΥΨΟΣ: Ψεύτικες και απατηλές υποθέσεις εννοεί.


Σχετικά άρθρα:

ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΒΑ-ΒΕ

ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΒΗ-ΒΩ

ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΒ-ΑΓ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *