Κυριακή, 14 Απριλίου

Οργάνωση συρταριών βήμα-βήμα!

Οργάνωση συρταριών βήμα-βήμα!

Οργάνωση συρταριών βήμα-βήμα!

Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι μας δίνει πολλές φορές την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες δουλείες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα κάναμε εύκολα. Μια από αυτές είναι και η οργάνωση των συρταριών μας στο υπνοδωμάτιο και όχι μόνο.

Άλλωστε η σωστή τακτοποίηση μπορεί να μας βοηθήσει να γλυτώσουμε περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητα μας, όταν για παράδειγμα ψάχνουμε να βρούμε τι να φορέσουμε.
Έχοντας λοιπόν οργανώσει τα ρούχα, αλλά και τα εσώρουχα μας σε συρτάρια ντουλάπας ή συρταριέρας και ειδικές θήκες με έτοιμα ή DIY διαχωριστικά, είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, αλλά και να κάνουμε συνδυασμούς που ίσως να μην είχαμε σκεφτεί.

Τα βήματα για την τέλεια οργάνωση των συρταριών

Όπως και με την τακτοποίηση της ντουλάπας, όλα ξεκινούν από ένα γερό ξεκαθάρισμα. Επομένως, αδειάστε όλα σας τα συρτάρια και ξεκαθαρίστε ποια ρούχα / εσώρουχα πραγματικά χρειάζεστε και ποια όχι.

Όσα για παράδειγμα έχετε να φορέσετε πάρα πολλά χρόνια, το πιο πιθανό είναι να μην τα βάλετε ποτέ. Γιατί λοιπόν να μην τα χαρίσετε σε κάποιον που τα έχει περισσότερο ανάγκη;

Επίσης, όσα δεν σας κάνουν πια δεν χρειάζεται να τα κρατήσετε σε πρώτη θέση. Ξεκαθαρίστε τα και αποθηκεύστε αυτά που πραγματικά αξίζει να κρατήσετε. Χαρίστε τα υπόλοιπα (εφόσον είναι σε καλή κατάσταση) σε κάποιον γνωστό σας ή στο κέντρο κοινότητας του Δήμου σας προκειμένου να προωθηθούν όπου υπάρχει ανάγκη.

Δημιουργήστε λοιπόν μια στοίβα με όσα πρόκειται να δώσετε κάπου και ασχοληθείτε μόνο με όσα θα κρατήσετε.

Καθαρίστε τα συρτάρια σας

Έχοντας αδειάσει την συρταριέρα σας είναι εύκολο να καθαρίσετε τα συρτάρια, έτσι ώστε να επανατοποθετήσετε τα ρούχα σας σε καθαρό σημείο.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα βρεγμένο πανί, με ήπιο καθαριστικό προϊόν (κατά προτίμηση κάποιο φυσικό ή ειδικό για βρεφικά είδη), είτε με ένα αραιωμένο μείγμα νερού – οινοπνεύματος.

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικά χαρτιά ή αυτοκόλλητα για συρτάρια ντουλάπας ή συρταριέρας, προκειμένου να τα κάνετε να δείχνουν πιο όμορφα. Αν δεν έχετε τέτοια χαρτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί περιτυλίγματος.

Τρόποι για την τέλεια οργάνωση των συρταριών (3)

Χωρίστε τα πράγματα σας σε κατηγορίες

Προκειμένου να βρίσκετε πιο γρήγορα οτιδήποτε ψάχνετε, η κατηγοριοποίηση των ρούχων και των εσωρούχων σας, θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Βάλτε λοιπόν όλα τα ίδια κομμάτια μαζί και δείτε τι χώρο καταλαμβάνουν, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα τακτοποιήσετε στα συρτάρια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά συρταριών και θήκες για καλύτερη τακτοποίηση

Στα καταστήματα θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για χωρίσματα σε ένα συρτάρι. Η πιο κλασική επιλογή είναι τα διαχωριστικά των συρταριών, τα οποία μπορεί να είναι χάρτινα, πλαστικά, ξύλινα ή υφασμάτινα. Επιλέξτε απλά αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε κουτάκια ή θήκες συρταριών μέσα στα οποία θα οργανώσετε τα πάντα.

Κι αν σας αρέσουν οι DIY κατασκευές, μπορείτε να αγοράσετε χαρτόνια με διάφορα σχέδια και να φτιάξετε τα δικά σας διαχωριστικά ή κουτιά συρταριών για την τέλεια οργάνωση.

Τακτοποιήστε τα πράγματα σας με έξυπνο τρόπο μέσα στο συρτάρι

Η ιδανική πρόταση για να τοποθετήσετε τις μπλούζες, τα παντελόνια και τις πυτζάμες σας είναι η οριζόντια στήλη και όχι η κάθετη. Με αυτό τον τρόπο βλέπετε κατευθείαν τι έχετε και δεν χρειάζεται να ανασηκώνετε τα από πάνω ρούχα για να δείτε τι υπάρχει από κάτω.

Συνήθως τα παντελόνια διπλώνονται σε ρολό και τα υπόλοιπα σε μικρά τετράγωνα.

Οι κάλτσες αποθηκεύονται ανά ζευγάρι σε διαφορετική θήκη ή τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη, έτσι ώστε να φαίνονται. Ενώ οι θήκες εσωρούχων θα σας βοηθήσουν να τα τακτοποιήσετε πιο εύκολα.

Τα σουτιέν δεν πρέπει να στριμώχνονται για να μην χαλάσουν και μπαίνουν συνήθως ανοιχτά με τις cup του ενός να ακουμπούν πάνω στο άλλο, αφήνοντας όμως ένα σημείο ώστε να φαίνεται τι υπάρχει από κάτω.

Βάλτε λοιπόν κάθε κατηγορία ρούχων στα συρτάρια σας με στρατηγικό τρόπο και κερδίστε χρόνο από την καθημερινότητα σας.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει το ιδανικό δίπλωμα των ρούχων για καλύτερη οργάνωση των συρταριών σας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *