Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου

Πίλινγκ αντιγήρανση και οι θεραπευτικοί στόχοι

Πίλινγκ αντιγήρανση και οι θεραπευτικοί στόχοι

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η θέση των πίλινγκ και για την αντιγήρανση. Λειαίνουν και φωτίζουν το δέρμα, το κινητοποιούν να παράξει κολλαγόνο και ελαστίνη, μειώνουν την εμφάνιση πόρων, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων
Τα peelings στη σύγχρονη Δερματολογία συνιστούν την πιο σημαντική θεραπεία αντιγήρανσης. Κατά τη διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης, που ξεκινά από την ηλικία των 18 ετών μειώνεται σταδιακά η ικανότητα ανάπλασης του κολλαγόνου. Επίσης η ηλιακή ακτινοβολία (UVA και UVB) συντελεί στη φωτογήρανση, μειώνοντας επίσης την ικανότητα αναπαραγωγής του κολλαγόνου.

Τι κάνουν τα peelings 

Τα peelings ενεργούν με τον αντίθετο από τη φυσιολογική γήρανση και τη φωτογήρανση τρόποι ενεργοποιώντας το κολλαγόνο να αναπαραχθεί και να παράγει ελαστίνη με αποτέλεσμα την
αναγέννηση του δέρματος εκ των έσω και την πάχυνση των στιβάδων της επιδερμίδας.

Ενδείξεις

Εκτός από μέσο αντιγήρανσης τα peelings χρησιμοποιούνται επίσης στη θεραπεία διάφορων δερματικών παθήσεων όπως: βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία όπως η ακτινική ελάστωση δυσχρωμίες εξαρτώμενες από τον ήλιο και από τον τύπο δέρματος των ασθενών όπως εφηλίδες, μέλασμα (ορμονοεξαρτώμενο ή μη), μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση. έχουν ένδειξη για τη θεραπεία της ακμής και τις ουλές αυτής της ροδόχρου ακμής και της ροδόχρου νόσου.

Τα peelings έχουν επίσης δράση στον σμηγματογόνο πόρο. Έτσι, μπορούν να μικρύνουν τον σμηγματογόνο πόρο και να μειώσουν τη λιπαρότητα του δέρματος εξισορροπώντας το τραχύ, λιπαρό δέρμα με ευμεγέθεις πόρους.

Τρόπος εφαρμογής

Κάθε θεραπεία ξεκινά με πολύ καλό καθαρισμό της περιοχής (πρόσωπο, λαιμός, μπούστοι χέρια, ράχη). Έπειτα γίνεται εφαρμογή του οξέος για το χρονικό διάστημα που απαιτεί το οξύ που χρησιμοποιείται. Ακολουθεί εξουδετέρωση του οξέος με διάλυμα βάσης ή νερό και ενυδάτωση. Ανάλογα με τον χημικό παράγοντα-οξύ που χρησιμοποιείται / μπορεί να προκύψει απολέπιση του δέρματος ή όχι.

Ιδανικά για τη σύγχρονη εποχή είναι τα peelings που περιέχουν οξέα όπως: γλυκολικό, σαλικυλικό μανδελικό λακτικό φυτικό, λακτοβιονικό οξύ ρετινόλη, μόνα τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει ειδικά ενυδατικά και αναπλαστικά προϊόντα και να αποφύγει την έκθεση στον ήλιο για τις επόμενες 3-4 ημέρες.

Πως εφαρμόζονται

Τα peelings εφαρμόζονται σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες, που δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 28 ημέρες. Το ελάχιστο των συνεδριών που απαιτούνται είναι έξι. Πέραν αυτών και ξεκινώντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Μαΐου, οι ασθενείς μπορούν να επαναλαμβάνουν τις θεραπείες (12-13), αρκεί να μη μεσολαβεί διάστημα μεγαλύτερο των 28 ημερών μεταξύ τους.

Τι προσφέρουν τα peelings στο δέρμα

Θεραπευτικοί στόχοι

Φωτεινότητα του δέρματος, λείανση της επιδερμίδας / μείωση του βάθους των ουλών της ακμής, μείωση της ερυθρότητας λόγω πάχυνσης της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, βελτίωση των ρυτίδων και της εξέλιξής τους με πιο αργούς ρυθμούς μέσα στο χρόνο.

Τα αποτελέσματα

Τα ευεργετικά αποτελέσματα των peelings αθροίζονται με την επανάληψη των θεραπειών, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πιο ισχυρό δέρμα απέναντι στη φυσιολογική γήρανση και τη φωτογήρανση.

Προσοχή

Για να αποφεύγονται δυσάρεστες παρενέργειες, οι θεραπείες των peelings πρέπει να γίνονται από ειδικούς δερματολόγους που εφαρμόζουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *