Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Πώς θα απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα 

Πώς θα απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Πώς θα απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Αυτό εξαρτάται από τις ορμόνες και γενετικές διαταραχές. Είναι φυσικό, όμως να θέλετε να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Λοιπόν έχετε πολλές επιλογές!
Υπάρχουν λύσεις που θα σας απαλλάξουν από τις τρίχες στο πρόσωπο και σήμερα θα σας τις παρουσιάσουμε όλες!

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Το τσιμπιδάκι των φρυδιών είναι μια εύκολη και φθηνή λύση. Πιάστε κάθε τρίχα με το τσιμπιδάκι  και τραβήξτε την προς την φορά της τρίχας για να αποφύγετε τον ερεθισμό. Λάβετε υπόψη ότι το τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και εάν είστε επιρρεπείς σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, υπάρχει πιθανότητα με το τσιμπιδάκι να συμβεί. Το αποτέλεσμα από το τσιμπιδάκι διαρκούν συνήθως για 3 έως 8 εβδομάδες. Οι τρίχες μπορεί να γίνουν πιο λεπτές μετά το τσιμπιδάκι. Να απολυμαίνετε πάντα το τσιμπιδάκι σας με οινόπνευμα προτού το χρησιμοποιήσετε, ώστε τα βακτήρια να μην εισχωρήσουν στον θύλακα της τρίχας.

Αποτριχωτικές μηχανές

Αποτριχωτικές μηχανές

Οι αποτριχωτικές μηχανές αφαιρούν πολλές τρίχες ταυτόχρονα για μεγαλύτερη ευκολία. Η αποτριχωτική συσκευή είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που πιάνει την τρίχα και την τραβάει από το θύλακα. Χρησιμοποιήσετε μια συσκευή αποτρίχωσης, απλώς γλιστρώντας τη αργά πάνω από τις τρίχες που θέλετε να αφαιρέσετε. Αν και είναι εξαιρετικά χρήσιμη, μια αποτριχωτική συσκευή προκαλεί συχνά ενόχληση και μπορεί μερικές τρίχες να φυτρώνουν προς τα μέσα. Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν έως και 4 εβδομάδες. Επιπλέον, οι τρίχες μπορεί να γίνουν πιο λεπτές από ό,τι πριν.

Αποτρίχωση με κλωστή

Αποτρίχωση με κλωστή

Η κλωστή αφαιρεί επίσης πολλές τρίχες ταυτόχρονα. Αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση με κλωστή, είναι καλύτερα να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η αισθητικός θα στρίψει μια κλωστή πάνω από τις ανεπιθύμητες τρίχες. Η κλωστή θα πιάσει τις τρίχες και θα τις τραβήξει έξω. Είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία, αλλά μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση. Τα αποτελέσματά μπορεί να διαρκέσουν έως και 6 εβδομάδες.

Αποτριχωτικές κρέμες

Αποτριχωτικές κρέμες

Οι αποτριχωτικές κρέμες διαλύουν τις τρίχες. Οι αποτριχωτικές κρέμες περιέχουν μια χημική ουσία που διαλύει τις τρίχες, ώστε εσείς να μπορείτε απλά να τις σκουπίσετε και να φεύγουν. Απλώστε την κρέμα στα σημεία που θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες, αφήστε την κρέμα να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την με μια πετσέτα. Βεβαιωθείτε ότι αγοράσετε αποτριχωτική κρέμα για το πρόσωπό. Ως μειονέκτημα, η κρέμα μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, μυρμήγκιασμα και ερεθισμό. Οι αποτριχωτικές κρέμες συνήθως διαρκούν από λίγες ημέρες έως και 2 εβδομάδες.

Αποτρίχωση με κερί

Αποτρίχωση με κερί

Οι ταινίες αποτρίχωσης με κερί είναι λωρίδες με κερί που ζεσταίνονται ανάμεσα στα χέρια είτε σε ένα δοχείο με κερί που θερμαίνετε. Εφαρμόστε μια κερωμένη λωρίδα στις ανεπιθύμητες τρίχες και στη συνέχεια την τραβάτε, αφαιρώντας τις τρίχες. Λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα να αισθανθείτε ήπιο πόνο κατά την αποτρίχωση με κερί, καθώς και ερυθρότητα, και ερεθισμό. Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης διαρκούν συνήθως για 3 έως 6 εβδομάδες. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε λιγότερη ευαισθησία με την αποτρίχωση, δηλαδή να γίνει πιο ανώδυνη.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Αποτρίχωση με λέιζερ

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ένας ημιμόνιμος τρόπος αφαίρεσης τριχών στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης με λέιζερ, ο δερματολόγος χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να καταστρέψει τη ρίζα της τρίχας. Δεν αφαιρεί αυτόματα τις τρίχες, αλλά τις κάνει να πέφτουν με την πάροδο του χρόνου. Λειτουργεί καλύτερα σε όσους έχουν σκούρες τρίχες και ανοιχτόχρωμο δέρμα, αλλά ένας έμπειρος επαγγελματίας μπορεί να είναι σε θέση να θεραπεύσει όλους τους τύπους δέρματος και τριχών.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ημιμόνιμη, και πιθανότατα θα χρειαστείτε να κάνετε μία φορά το χρόνο. Για τις τρίχες του προσώπου, αυτές οι θεραπείες συνήθως απέχουν μεταξύ τους 4 έως 8 εβδομάδες. Οι πιο συχνές παρενέργειες της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι η ερυθρότητα το πρήξιμο, καθώς και κάποιες αλλαγές χρώματος στο δέρμα. Αν έχετε πιο σκούρο δέρμα ή είναι μαυρισμένη η επιδερμίδα σας από τον ήλιο.

Ηλεκτρόλυση

Ηλεκτρόλυση

Η ηλεκτρόλυση είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από τις τρίχες του προσώπου σας. Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρόλυσης, ένας τεχνικός θα εισάγει μια μικρή βελόνα στον θύλακα της τρίχας σας για να καταστρέψει το κύτταρο που αναπτύσσει τρίχες. Μετά τη θεραπεία, οι τρίχες πέφτουν και δεν ξαναβγαίνουν ποτέ. Το μειονέκτημα είναι ότι, μπορεί να αισθανθείτε ενόχληση, ερυθρότητα, ή να μείνουν ουλές.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *