Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Πόσο έτοιμη είσαι για γάμο;Μάθε τώρα!

Πόσο έτοιμη είσαι για γάμο;Μάθε τώρα!

Πόσο έτοιμη είσαι για γάμο;Μάθε αν είσαι έτοιμη να παντρευτείς και αν όχι… μην κάνεις καν το βήμα! Δες λοιπόν,14 πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου πριν πεις το “ναι”1.Δώσε στον σύντροφο σου αυτά που θέλεις να πάρεις

Τεράστια ισορροπία προκύπτει όταν κάποιος δίνει στον διπλανό του αυτό που θέλει να εισπράξει. Σημαίνει πως το έχει και το μοιράζει. Άρα αφού θα υπάρχει άπλετο γύρω του θα επιστρέψει και σ’ αυτόν. Τι θέλεις από τον σύντροφό σου; Νοιάξιμο, φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, ρομαντισμό, επικοινωνία, κατανόηση, συνεργασία; Δώσ’ τα πρώτα εσύ!

2.Διαφωνία με σεβασμό

Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει δράση δίχως… αντίδραση, ή αλλιώς σχέση χωρίς διαφωνία. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν διαφωνούμε αλλά πώς το κάνουμε. Αν έχεις πάντα στο μυαλό σου (και o σύντροφός σου επίσης) ότι «μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε», η κόντρα σας θα αποκτήσει αμέσως ποιότητα!

3.Μην σταματάς το φλερτ

Φλέρταρες στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της σχέσης σου, τώρα γιατί όχι; Μετά το γάμο, η αλήθεια είναι, ότι μπαίνουν άλλες προτεροιότητες στο ζευγάρι και κάπως έτσι ξεχνιέται το φλερτ… τουλάχιστον για τον σύντροφό τους. Μπορεί να το θυμούνται για άλλους!

4.Να έχεις όμορφη συμπεριφορά

Πολλές φορές στο βωμό της οικειότητας που αναπτύσσεται στο ζευγάρι, θυσιάζεται ηθελημένα ή αθέλητα η ευγένεια. Ωστόσο, είναι πολύ βοηθητικό όταν φέρεται ο ένας προς τον άλλον σαν να είναι VIP. Γιατί άραγε εμείς οι άνθρωποι έχουμε καλούς τρόπους με τους ξένους και όχι με τους δικούς μας;

5.Κοινοί έξοδοι

Καλή η ελευθερία και η αυτοδιάθεση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Όμως όταν ένα ζευγάρι δεν έχει καθόλου κοινές εξόδους μοιάζει σαν να μην επιζητά ο ένας την παρέα του άλλου. Μοιάζει σαν να μην υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα. Μοιάζει σαν να μην υπάρχει η έννοια της σχέσης!

6.Κοινό πορτοφόλι

Δεν είναι δυνατόν να μοιράζεται κανείς το κρεβάτι του και να μη μοιράζεται το πορτοφόλι του. Τα ζευγάρια που δεν έχουν κοινή οικονομική διαχείριση δεν μπορεί παρά να αποξενώνονται σιγά-σιγά αλλά σταθερά.

7.Αποταμίευση

Πέρα από την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει και που ίσως είναι το ζητούμενο σε πολλούς ανθρώπους, η αποταμίευση οδηγεί και σε κοινούς στόχους και όνειρα. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στη συνεργασία.

8.Σεξουαλικότητα

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό παράγοντα μιας συζυγικής σχέσης, που αποτελεί τρόπον τινά την φλόγα της. Άλλοτε φουντώνει και σε συνεπαίρνει και άλλοτε σιγοκαίει. Φρόντισε να μη σβήσει!

9.Κοινοί φίλοι

Μπορεί δύο άνθρωποι να προέρχονται από διαφορετικούς τόπους, συνήθειες, κουλτούρες, μόρφωση. Μπορεί να κάνουν διαφορετική δουλειά, να έχουν διαφορετικό ταμπεραμέντο όμως το καθήκον της φιλίας χρειάζεται να είναι το ίδιο σημαντικό και για τους δύο. Οι κοινοί φίλοι ενώνουν. Οι κοινοί φίλοι δημιουργούν την κοινή ιστορία ανάμεσα σε δύο ανόμοιους ανθρώπους.

10.Ισότιμοι κανόνες

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τους δύο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια συνεργασία όταν ισχύουν άλλοι κανόνες για τον έναν και άλλοι για τον άλλον. ΌΠΟΙΟΙ και ον είναι, λοιπόν,
ας είναι κοινοί και για τους δύο.

11.Ευτυχία και όχι επιτυχία

Συνήθως η επιτυχία μετριέται με την ύλη. Η ευτυχία είναι πιο άυλη, πιο ιδεολογική. Το τραγούδι, ο χορός, η μουσική, η διασκέδαση, το παιχνίδι, φέρνουν χαρά και η χαρά είναι πολλές φορές πολύ κοντά στην ευτυχία.

12.Εμπιστοσύνη

Το να εμπιστεύομαι τον σύντροφό μου σημαίνει πως εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Αφού τον επέλεξα και θέλησα να μπω σε μια τέτοια σχέση εγγύτητας, η έλλειψη εμπιστοσύνης αν μη τι άλλο είναι σχήμα οξύμωρο.

13.Σεβασμός στις προσωπικές δραστηριότητες

Χρειάζεται ο κάθε σύντροφος να σέβεται και να διευκολύνει τον άλλον στα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Δεν είναι απαραίτητο να τα κάνουν όλα μαζί.

14.Όχι ψέματα

Ε! τώρα αν μιλάμε για ψέματα ανάμεσα σε ενήλικες που από μόνοι τους αποφάσισαν να μπουν σε σχέση γάμου, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την όλη κατάσταση και να ζητήσου με βοήθεια από ειδικό. Μια σχέση οποιασδήποτε μορφής δεν μπορεί ποτέ να στηριχθεί σε ψέματα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *