Δευτέρα, 20 Μαρτίου

Self tan: Μυστικά για το τέλειο τεχνητό μαύρισμα στο σπίτι

Self tan

Self tan: Μυστικά για το τέλειο τεχνητό μαύρισμα στο σπίτι

Μια από τις πιο εύκολες μεθόδους fake tan που μπορείτε να κάνετε ακόμη και μόνη σας στο σπίτι είναι αυτή του self tan. Πρόκειται για ένα καλλυντικό προϊόν που μπορεί να χαρίσει στο σώμα μια όμορφη και χρυσαφένια ή σοκολατένια επιδερμίδα, ανάλογα με την απόχρωση που έχετε επιλέξει.
Τι είναι το self tan;

Το self tan είναι ένα αυτομαυριστικό προϊόν που θα βρείτε στα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών. Εφαρμόζεται τόσο στο σώμα, όσο και στο πρόσωπο και χαρίζει στη στιγμή το μαύρισμα που θα αποκτούσατε μετά από ώρες ηλιοθεραπείας κάτω από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Το βασικό συστατικό αυτών των fake tan προϊόντων είναι το DHA, το οποίο προέρχεται από την ζύμωση του ζαχαροκάλαμου με γλυκερίνη και έχει πιστοποιήσεις για την ασφάλεια του. Το συγκεκριμένο συστατικό προσδίδει στην επιδερμίδα ένα επιφανειακό και προσωρινό τεχνητό μαύρισμα, βάφοντας τα κερατινοκύτταρα της. Το χρώμα αυτό απομακρύνεται μετά από μερικές μέρες μέσα από την φυσική απολέπιση του δέρματος.

Το συγκεκριμένο προϊόν αυτομαυρίσματος μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνη σας στο σπίτι με πολύ απλό τρόπο. Θα πρέπει όμως πρώτα να ακολουθήσετε μια απλή αλλά απαραίτητη διαδικασία προετοιμασίας για να έχετε το καλύτερο και με διάρκεια αποτέλεσμα.

Μορφές του self tan:

Μπορείτε να το βρείτε τόσο σε μορφή σπρέι, gel και σέρουμ, όσο και σε γαλάκτωμα ή κρέμα μαυρίσματος που δεν ξεβάφει με το πρώτο πλύσιμο, έχει διάρκεια κάποιες ημέρες. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή με τα μαντηλάκια μαυρίσματος που συνίσταται για το πρόσωπο.

Το σπρέι αυτομαυρίσματος έχει περίπου την ίδια απόδοση με το τεχνητό μαύρισμα με αερογράφο (Spray Tan) που εφαρμόζεται από τα ινστιτούτα. Χρησιμοποιείται εύκολα και γρήγορα, ενώ φτάνει και στα πιο δύσκολα σημεία όπως η πλάτη. Προσφέρει ομοιόμορφη κάλυψη και μπορείτε να το βρείτε παντού.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Πως να αποκτήσεις σοκολατένιο κορμί χωρίς ήλιο!

Το τζελ self tan έχει πιο συμπυκνωμένη μορφή από τα υπόλοιπα αυτομαυριστικά προϊόντα, γεγονός που το καθιστά πιο εύκολο στην εφαρμογή του.

Το προϊόν αυτομαυρίσματος σε μορφή serum είναι ιδανικό για τεχνητό μαύρισμα στο πρόσωπο, αφού η υφή του είναι λεπτόρρευστη.

Το self tan σε μορφή γαλακτώματος είναι η καλύτερη επιλογή για ανοιχτόχρωμα δέρματα, αφού η εφαρμογή του χαρίζει ένα διακριτικό χρυσαφένιο χρώμα. Παράλληλα προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Τέλος, η κρέμα μαυρίσματος self tan είναι κατάλληλη για το πρόσωπο, ενώ η πλούσια υφή του τρέφει και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα.

Πριν την εφαρμογή του self tan:

Προκειμένου να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στην εφαρμογή του προϊόντος αυτομαυρίσματος θα πρέπει να κάνετε μια μικρή προετοιμασία της επιδερμίδας σας.

Καταρχήν καλό θα είναι να προηγηθεί μια απολέπιση τόσο στο σώμα, όσο και στο πρόσωπο. Και μην ξεχνάτε να δώσετε έμφαση στα σημεία όπου υπάρχουν οι περισσότερες σκληρύνσεις (αγκώνες, γόνατα και φτέρνες). Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα σας θα είναι καθαρή και λεία, χωρίς νεκρά κύτταρα τα οποία μπορεί να κάνουν το self tan να απλωθεί ανομοιόμορφα.

Μετά την απολέπιση φροντίστε να απλώσετε ένα καλό ενυδατικό προϊόν. Μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα θα δεχθεί καλύτερα το προϊόν αυτομαυρίσματος, δημιουργώντας πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το ίδιο ενυδατικό προϊόν καλό θα είναι να το εφαρμόσετε και πριν απλώσετε το self tan.

Σημαντικό είναι επίσης να έχετε κάνει αποτρίχωση με κερί ή ξυράφι 1-2 μέρες πριν απλώσετε το προϊόν self tan, για να προλάβουν να υποχωρήσουν τυχόν ερεθισμοί.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε ειδικά γάντια ή μιας χρήσης κατά την εφαρμογή του προϊόντος για να αποφύγετε να βάψετε τα χέρια σας. Αν δεν θέλετε να βάλετε γάντια, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα anti-frizz προϊόν για τα μαλλιά με σιλικόνη.

Πως εφαρμόζεται το self tan;

Καλό θα είναι, πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή του self tan στα σημεία που θέλετε, να κάνετε μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο του σώματος σας. Έτσι θα είστε πιο σίγουρη για το τελικό αποτέλεσμα και την απόχρωση που θα πάρετε. Αν είστε ευχαριστημένη προχωρήστε στην πλήρη εφαρμογή του.

Αρχίστε να απλώνετε με τα χέρια σας το προϊόν αυτομαυρίσματος και μην ξεχνάτε να κάνετε συνεχώς κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα ανεπιθύμητα μπαλώματα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Αντηλιακή προστασία:Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ειδικά στην περιοχή των αγκώνων, στα γόνατα, αλλά και στις φτέρνες που είναι ξηρές, η εφαρμογή είναι πιο δύσκολη. Μπορείτε αν θέλετε να αναμείξετε το self tan με μια ενυδατική λοσιόν και να το απλώσετε με κινήσεις μασάζ.

Αφήστε το αυτομαυριστικό προϊόν να δράσει όσο λέει η συσκευασία, παραμένοντας χωρίς ρούχα μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Για το πρόσωπο μπορείτε να πετύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, αν απλώσετε το αυτομαυριστικό προϊόν αναμεμειγμένο με την ενυδατική σας κρέμα. Πρώτα όμως θα πρέπει να έχετε καθαρίσει σχολαστικά το πρόσωπο σας.

Μετά την εφαρμογή του self tan στο πρόσωπο, σκουπίστε τη γραμμή των μαλλιών σας στο μέτωπο με ένα χαρτομάντηλο και αποφύγετε να το αγγίξετε για μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το προϊόν.

Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο για 24 ώρες και όταν κάνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χλιαρό και όχι ζεστό νερό.

Προκειμένου να διατηρηθεί το τεχνητό μαύρισμα στο πρόσωπο σας, θα πρέπει να αποφύγετε για μερικές μέρες ενυδατικά προϊόντα με Retin-A (ρετινόλη), AHAs και BHAs. Ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα καλλυντικά έχουν απολεπιστικές ιδιότητες, οι οποίες θα διώξουν το μπρονζέ χρώμα από την επιδερμίδα.

Προσοχή: Η μέθοδος αυτή τεχνητού μαυρίσματος δεν σας προστατεύει από τον ήλιο. Επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακό.

Πως να διορθώσετε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή του προϊόντος αυτομαυρίσματος.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της εφαρμογής του αυτομαυριστικού προϊόντος σας φαίνεται έντονο, υπάρχει τρόπος να το απαλύνετε.

Η πρώτη κίνηση μόλις το καταλάβετε είναι να κάνετε ένα ζεστό ντους και μια ήπια απολέπιση, κατά προτίμηση με κρέμα απολέπισης. Μετά σκουπιστείτε ταμποναριστά και απλώστε σε στεγνό δέρμα µια λοσιόν µε γαλακτικό ή γλυκολικό οξύ. Αυτή η λοσιόν βοηθά στη μείωση της έντασης του χρώματος.

via

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *